tippmix

Vége a szezonnak!
2020. március 17.

Kedden döntött a továbbiakról az MKOSZ. Ami várható volt bekövetkezett: vége a szezonnak!

Az MKOSZ közleménye:
„Befejezettnek nyilvánítja az összes 2019/20-as bajnokságot az MKOSZ
A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag. A továbbiakról március 17-én tartott értekezletet az elnökség, a veszélyhelyzetre való tekintettel internetes kapcsolat segítségével.
A szövetség előzetesen megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához.
A beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be. Ezt elfogadva az elnökség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot. Fontos kérdés a játékosok szerződésének lezárása. A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.
A férfi magyar kupát ebben az idényben nem rendezik meg, emellett valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.
A következő támogatási időszak sportfejlesztési programjainak bírálati előkészítése folyamatban van, a jelenlegi helyzetben felmerülő, TAO elszámolásokkal kapcsolatos kérdésekről az MKOSZ hamarosan tájékoztatja a sportszervezeteket!”

A döntést követően Tóth László ügyvezetővel is beszéltünk: 

-A döntésnek eleget téve, mi is meghoztuk a megfelelő intézkedéseseket.  A játékosokkal a szerződésük közös megegyezéssel való felbontást kezdeményeztük. A külföldiek már úton vannak hazájukba és a magyar játékosaink is családjuk körében várják, hogy véget érjen a vírusveszély. Köszönjük a lányok és a szakmai stáb munkáját, rossz hogy így lett vége ennek a bajnokságnak. 

Ahogy a közleményben is olvashat a klubokra nehéz időszak vár, hiszen nem tudnak még előre tervezni, hiszen minden bizonytalan körülöttünk. A vállság mindenkit megvisel. Reméljük mielőbb rendeződnek a dolgok és újra a sporté lehet a főszerep. 

Szurkolóinkat arra kérjük, legyenek türelemmel, mi a hivatalos csatornáinkon(weblap, facebook, instagram), ha lesz új hír az azonnal közölni fogjuk.  

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánunk! Reméljük, hamarosan találkozunk!

Hajrá Csajok!

2020. március 17. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kirby Burkholder
Kovács Georgina
Horváth Fruzsina
Andjela Delic
Keyona Hayes
Horváth Fanni
Jurkó Noémi
Preisinger Boglárka
Nagy Dóra
Janis Ndiba
Kuttor Enikő
Dömötör Dorina
Horti Dóra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV