Utánpótlás csapataink remek alapszakaszokat teljesítettek
2022. május 18.

Mind az öt versenyző korosztályban sikerült valamilyen döntőt elérnünk.

Nemrégiben beszámoltunk honlapunkon egyesületünk számára két fontos és kiemelt területről, amelyben az elmúlt években sikerült egyértelműen fejlődnünk. 

Az első a játékosok egyéni fejlődésének, képzésének és kiteljesedésének biztosítása, azaz minél magasabb szintű technikai, taktikai, mentális és fizikális felkészítés. Az ezzel kapcsolatos, a 2020/2021-es szezon végén készített részletes beszámoló itt olvasható:

Zalaegerszegi lányok a korosztályos válogatottakban, avagy a munka gyümölcsei (ztenkk.hu)

A második - nem a fontossági sorrend tekintetében - pedig a kosárlabda sportág minél szélesebb körben történő megismertetése, megszerettetése a gyermekekkel, fiatalokkal, s ezáltal az utánpótlás bázis növelése, egészséges, sportos életmódra történő nevelés, csapat-, és küzdőszellem kialakítása, hogy csak néhányat említsünk a temérdek fontos dolog közül. Kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt tartottunk egy rendezvényt a legkisebb, sportágunkkal megismerkedni nemrégiben kezdő gyerkőcöknek, amelyről itt olvashatnak részletesebben is az érdeklődők:

Legkisebb játékosai számára rendezett Mini Tornát egyesületünk (ztenkk.hu)

A harmadik - nyilván ezek egymásra épülő, egymásból táplálkozó elemek - dolog pedig a csapatszintű eredményességben történő előrelépés lehetőségének biztosítása sportolóink számára. Azt, hogy ebben a részben is sikerült előre lépnünk már a cikk címe és bevezetője is sugallja, de most szeretnénk ezzel kapcsolatban is részletesebb tájékoztatást adni.  

A Kenguru Bajnokság a legkisebb versenyző korosztályt jelenti, ahol a 2011-2012-ben született (U11) játékosok első ízben vethetik bele magukat bajnoki küzdelmekbe, s játszhatnak hivatalos mérkőzéseket. A “kis kenguruk” számára még speciális szabályok vannak meghatározva, 4:4 ellen folynak a küzdelmek a pályán és 5-ös méretű labdával próbálják a mini palánkokra szórni a kosarakat a lurkók.  

Molnár Anita tanítványai az alapszakasz során lejátszottak 14 mérkőzést, 8 különböző csapattal is megmérkőztek és 7-7-es mérleggel zártak. A két legkisebb korosztályban (Kenguru - U11 és Gyermek – U12) azonban a kezdeti szakaszokban még együtt szerepelnek a fiú, a vegyes és a leány csapatok is. A hozzánk hasonlóan csak lányokból álló csapatok ellen veretlenül zárta az alapszakaszt együttesünk és ezzel az 5. Régió első helyén végzett és kivívta a jogot a Várpalotán rendezendő Régiós Jamboree elnevezésű rendezvényen való részvételre.

A csapat tagjai: Balla Miléna, Banitz Boróka, Bornyász Réka, Dulgyovai Lia, Egyed Petra, Gerencsér Luca, Halász-Lukács Réka, József Milla, Kelemen Júlia, Kovács Lili, Nagy Borbála, Németh Hedvig, Orbán Rebeka, Somogyi Nóra, Szakonyi-Nagy Orsolya, Tislér Johanna, Ujvári Alíz. Edző: Molnár Anita.

A Gyermek Bajnokság a 2010-ben vagy korábban született (U12) kosaras-palánták küzdelemsorozata, ahol még mindig 5-ös labdával, de már 5:5 ellenében a normál palánkok között folynak a csatározások. Czukor Tünde leányai a kisebbekhez hasonlóan 14 mérkőzést játszottak az alapszakaszban, amit alatt ők 10 különböző, többnyire fiú gárdával mérkőzhettek meg és 5 győzelmet is sikerült begyűjteniük. A leány csapatok versengésében ők is elöl végeztek és kivívták a jogot a Régiós Jamboree részvételre, így utazhatnak hamarosan Győrbe. 

A csapat tagjai: Banitz Boróka, Bodnár Eliza, Bors Anna Zoé, Halász-Lukcsá Réka, Horváth Zselyke, Horváth Norina, Kámán Boglárka, Kelemen Júlia, Lencz Beáta, Márfi Mirtil, Molnár-Oravecz Ada, Nagy Borbála, Nagy Emma, Németh Hedvig, Ujvári Alíz. Edző: Czukor Tünde. 

A Serdülő Bajnokság a 2008-2009-ben született (U14) leányok számára kiírt sorozat, itt már külön fiú és leány bajnokságokról van szó. Gellérné Gulyás Ildikó tanítványai az alapszakasz során szintén 14 mérkőzést játszhattak, s a Gyakorló DSE Kaposvár, az NKA Pécs U13 és a PVSK NKA “A” ellenében megvívott mini tornák alatt 8 győzelmet is szereztek, így majd ott lehetnek május elején Oroszlányban a Régiós Döntő küzdelmeiben.

A csapat tagjai: Baksa Jázmin, Balázs Kitti, Csalló Jázmin, Csalló Nárcisz, Cserkúti-Németh Liliána, Dervalics, Anna, Gerencsér Anna, Kutak Abigél, Molnár-Oravecz Ada, Nagy Emma, Németh Rebeka, Németh Szonja, Pintér Viola, Szalai Szonja, Szőke Dorka, Szűcs Rozina, Vörös Luca. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó. 

A Kadett Bajnokság a 2006-2007-ben született (U16) játékosok számára rendezett küzdelemsorozat, ahol már minden részlet teljesen megegyezik a felnőtt kosárlabdázás szabályaival. Rózsás Gábor csapata a szezon kezdetén rendezett selejtezőkből bejutott a Kiemelt Bajnokságba. Az alapszakasz és rájátszás során folyamatosan javuló játékot mutatva vívta ki a csapat a jogot a keresztjátékban történő részvételre, így végül 25 bajnoki mérkőzést játszottak a lányok összesen ezen szakaszokban. 14-11-es mérleget elérve, a két utolsó, akadémiai csapatok elleni egyenes kieséses párharcot sikeresen megvívva harcolták ki a lányok a jogot, hogy a május elején rendezendő országos B-döntő háromnapos időtartama alatt tovább folytathassák a bajnoki szereplésüket.

A csapat tagjai: Bartáky Panka, Bekő Ráhel, Hoffmann Virág, Horváth Nadin, Horváth Réka Panna, Jagodics Lilla, Jóna-Horváth Jázmin, Kiss Virág, Martonics Linda, Molnár Hanna, Molnár-Oravecz Ella, Óházy Julianna, Péterfi Anna, Pintér Viola, Szakonyi-Nagy Virág, Szalai Szonja, Takács Gréta, Varga Réka, Vendég Réka. Edző: Rózsás Gábor. 

Az úgymond legnagyobb, még utánpótlás korú, 2004-2005-ben született lányok a Junior Bajnokság keretei között szerepelhetnek az országos, U18-as bajnokságban. A kiemelt selejtezők után a Regionális Bajnokságban teljesítették lányaink az alapszakasz két körét. A szezon eddig elmúlt részében összesen 19 mérkőzést játszottak, amelyeken 11-8-as mérleget produkáltak, azon belül pedig az alapszakasz második körét 7-1-es mérleggel megnyerve bejutottak a májusban rendezendő Régiós Döntő rendezvényre.

A csapat tagjai: Ács Alexandra, Bartáky Panka, Bekő Ráhel, Büki Virág, Horváth Réka Panna, Jagodics Lilla, Jóna-Horváth Jázmin, Kiss Virág, Kocsárdi Emese, Lepár Margaréta, Martonics Linda, Molnár Hanna, Molnár-Oravecz Ella, Óházy Julianna, Peterdi Fruzsina, Péterfi Anna, Szabó Kinga, Szakonyi-Nagy Virág, Szórád Anna, Takács Gréta, Varga Réka, Vendég Réka. Edző: Rózsás Gábor. 

A 2021/2022-es szezonból eddig eltelt több mint 8 hónap alatt kiválóan szerepelt tehát minden korosztályunk, sikerült csapatszinten is fejlődnie minden csoportnak, így a már említett mindhárom szegmensben szépen haladunk, lépegetünk előre klubszinten. A feladataink, céljaink adottak tehát, edzőink és vezetőink továbbra is azért dolgoznak, hogy az általuk és tanítványaik által elvégzett kemény munka a továbbiakban is minden területen ilyen szép, felfelé ívelő pályát, összképet mutasson!

2022. május 17. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV