U18-as csapatunk megnyerte a Nyugati Régiós Döntőt
2022. június 14.

Hazai pályán rendezhettük a négy csapat részvételével zajló tornát, amelyen a Regionális Bajnokok Döntőjén való részvételért folytak a küzdelmek. Mindhárom régióban (Keleti, Közép és Nyugat) az A-, és B-csoportok első két-két helyezettje mérkőzhetett meg egymással az első helyért és továbbjutásért. A mi csoportunk négy mérkőzésének csatározásai az Ostoros Károly Csarnokban folytak 2022. május 20-án, pénteken egész nap. 

Az első elődöntő a Darazsak Sportakadémia “B”-jelű és a Gyakorló DSE Kaposvár gárdái között volt esedékes, amelyen a rossz dobóformát kifogó soproniaknak nem volt esélyük a végig területvédekezéssel operáló somogyiakkal szemben, akik így 54-34-re magabiztosan győzni tudtak. 

Zalaegerszegi KTE - Komló Sport KK 79-55 (22-15, 17-10, 23-17, 17-13)

ZKTE: Óházy Julianna (8), Szórád Anna (13), Szabó Kinga (6), Molnár Hanna (12), Ács Alexandra (6). Cserék: Kocsárdi Emese (8), Peterdi Fruzsina (6), Büki Virág (6), Jagodics Lilla (4), Horváth Réka Panna (2), Kiss Virág (-), Varga Réka (8). Edző: Rózsás Gábor.

U16-os csapatunkhoz hasonlóan egy egyesületen kívül történt sajnálatos bokasérülés miatt ebben a korosztályban is elvesztettük egyik meghatározó játékosunkat a szezon hátralévő részére. Lepár Margaréta elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy idáig jutottunk, az Alapszakasz II. Körében 20 pontos átlagával a legjobb dobója volt csapatunknak a több poszton is bevethető játékos, akit együttes erővel igyekeztünk pótolni amennyire lehetséges. Védekezésünk valamelyest lazább volt a megszokottnál, de támadásban nagyon szép dolgokat mutattunk már a kezdeti másodpercektől fogva, az első negyedben 7 játékosunk is betalált az ellenfél gyűrűjébe, s 22-15-ös előnyünknél kezdődhetett a második negyed. Sikerült fokozni a tempót a rövidke pihenő után, s egy 12-0-s etappal indítottuk a periódust, így pár perccel később már mind a 12 játékos pályára került és dolgozott tovább egységesen az aktuális ötösünk. 

A félidei pihenő után apránként tudtuk tovább növelni előnyünket, közben arra is figyeltünk, hogy mindenki megfelelő játéklehetőséget kapjon és a második mérkőzésre is maradjon erőnk. 79-55 arányban sikerült győznünk a végig sportszerűen és szimpatikusan küzdő komlói ellenfelünkkel szemben, így készülhettünk a Gyakorló DSE Kaposvár elleni döntő mérkőzésre. 

A 3. helyért a komlói csapat nagyon sokáig vezetett, de végül a soproni lányok óriási hajrájuknak köszönhetően az utolsó percekben fordítani tudtak és 66-53 arányban győztek. 

Zalaegerszegi KTE - Gyakorló DSE 72-67 (20-18, 15-21, 15-16, 22-12)

ZKTE: Óházy Julianna (16), Szórád Anna (17/12), Szabó Kinga (9/3), Ács Alexandra (19), Peterdi Fruzsina (2). Cserék: Molnár Hanna (7), Jagodics Lilla (-), Kocsárdi Emese (2), Büki Virág (-), Varga Réka (-). Edző: Rózsás Gábor.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, nagyon fegyelmezetten és keményen védekeztünk, amelyből sok szerzett labdánk és védőlepattanónk volt és tudtuk diktálni az iramot, vezetni a gyorsindításos akciókat. A kaposvári csapat nem tudott felállni a statikus területvédekezéséhez, sok futásra késztettük őket, így a 7. percben már 18-9-re vezettünk. Sajnos a szezon során nem először gondoltuk úgy, hogy a továbbiakban ez fele annyi védekezésbe fektetett energiával is működhet és ahelyett, hogy úgymond lezártuk volna az összecsapást, percek alatt visszaengedtük a mérkőzésbe a kaposváriakat, akik köszönték szépen és innentől kezdődhetett is az “állóháború”. 35-39-nél került sor a félidei pihenőre, ahol egy alapos fejmosás után átbeszéltük, hogy mire lesz szükségünk a fordításhoz és a győzelem megszerzéséhez.
A harmadik negyedben tovább tudta növelni előnyét a vendégcsapat (43-53), de már ekkor igyekeztünk az addiginál is többet futni és rotálni, gyorsabbakat támadni, több távoli kísérlettel operálni, hogy megtaláljuk a kinti dobóinkat és agresszívabban védekezni, hogy percről percre őröljük fel ellenfelünk energiáit. A kezdeti sikertelenség nyilván türelmetlenebbé és feszültebbé teszi a játékosokat, de ahogy a negyedik negyed kezdeti perceiben kezdett igazán kiütközni a két csapat közti fizikális különbség a javunkra, s beestek végre a távoli dobások is, úgy tudtunk egyre biztosabban visszajönni a mérkőzésbe, fordítani és megfelelő előnyt építeni a végjátékra. Öt perccel a vége előtt jött az utolsó vendég roham, amelyet sikeresen átvészeltünk és végül ha nagy nehezen is, de megszereztük a győzelmet 72-67 arányban.

A Keleti Régióban és a Közép Régióban is további négy-négy csapat versengett az első helyezésekért. Keleten végül a Nagykőrösi Sólymok diadalmaskodtak a DEAC, a DVTK-ÉLKSK és a Szegedi KE “B” gárdái ellen, míg a középső csoportot a Török Flóris Törekvés SE “B” gárdája nyerte meg a Radobasket, a BEAC-Újbuda KA/M és a BKG Príma Akadémia csapatait megelőzve. 

Rózsás Gábor: “Nem könnyű a szezon végén egyetlen nap alatt két mérkőzést játszani ebben a korosztályban főleg úgy, hogy nem sokkal előtte sérülés miatt kiesik az egyik legrutinosabb, kreatív és ponterős, több poszton bevethető alapember, de “szerencsére” nagyon bőséges és sokoldalú a keretünk, illetve többször bizonyították már a lányok, hogy nehéz helyzetekben is helyt tudnak állni.  Kifejezetten nagy teljesítmény, hogy az úgymond magunknak megásott gödörből együttes erővel milyen szépen és határozottan kimásztunk a második mérkőzésen. Ehhez az kellett, hogy mentálisan is nagyon sokat fejlődtünk, léptünk előre a szezon során, fejben erősek maradtunk akkor is amikor becsúszott egy-egy technikai és taktikai hiba a fizikális fáradtság miatt. Mentek előre a lányok összeszorított fogakkal az utolsó pillanatig, s ez meg is hozta az eredményét! Gratulálok a csapatomnak a két mérkőzésen mutatott összteljesítményhez, amivel végül kivívták a jogot a Regionális Bajnokok Döntőjén való részvételhez!”

2022. június 14. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg