U16-os csapatunk sokat lépett előre a 2022/2023-as szezon során
2023. július 19.

Már a Kiemelt Bajnokság selejtező fordulóiban mutatott a korosztály korábbi szezonjaihoz képest szép és eredményes dolgokat kadett csapatunk, amit minden nehézség - kisebb és sajnos komolyabb sérülések, stb. - ellenére a Regionális Alapszakaszban tudtak fokozni a lányok.

5-1-es mérleggel sikerült a Nyugati-csoportot megnyerni, ezáltal a Rájátszást már a Kiemelt Bajnokságban folytathatták a lányok, pályafutásuk során első alkalommal. Három magasabban rangsorolt csapat ellen végül tartalékos felállásban is bravúros győzelmeket szerezve 3-3-as mérleggel zártuk ezt a szakaszt és csak az egymás elleni rosszabb eredménnyel maradtunk le a B-döntőért vívandó Keresztjáték lehetőségéről. 

A továbbiakban így a 21-24. helyezésekért folytathatta, illetve zárhatta a csapat a szezont. Erre egy egynapos úgymond villámtorna keretei között került sor Oroszlányban.  

A külső körülményeket tekintve keretbe foglaltuk nehéz idényünket, nem tudtunk sajnos ideális állapotban utazni az utolsó két mérkőzésünkre sem, sérültjeink mellett további játékosaink dőltek ki betegség miatt. 

ZKTE – Radobasket Törökbálint 64-30 (18-14, 18-6, 8-6, 20-4)
ZKTE: Jagodics Lilla (27), Bartáky Panka (3), Szakonyi-Nagy Virág (13/3), Németh Szonja (1), Kiss Virág (4). Cserék: Sonkoly Fanni (12), Jóna-Horváth Jázmin (3), Balázs Kitti (-), Csalló Jázmin (1). 

Egy olyan csapat ellen kezdtünk, akivel még soha nem találkoztunk. Az első néhány percben tapasztalható “ismerkedés” után viszonylag gyorsan rá tudtuk erőltetni akaratunkat ellenfelünkre, agresszíven és hatékonyan védekeztünk és helyenként tetszetősen támadtunk. Mind a 9 bevethető játékosunk 15-27 perc közötti játékidőt kapott, ez a magabiztos győzelem mellett a másik nagy pozitívum. 

Török Flóris Törekvés SE – Zalaegerszegi KTE 62-55 (9-10, 19-16, 21-18, 13-11)
ZKTE: Jagodics Lilla (20), Bartáky Panka (-), Szakonyi-Nagy Virág (14), Balázs Kitti (3), Kiss Virág (6). Cserék: Sonkoly Fanni (4), Csalló Jázmin (2), Németh Szonja (6), Jóna-Horváth Jázmin (-). 

A másik összecsapáson - ebben a korosztályban egy nap két mérkőzés már a keret ideális állapotában sem “szerencsés” - az első mérkőzés remek rotációja ellenére is érződött a fáradtság a csapaton. Sajnos kevesebben voltunk, jóval többet utaztunk és a két mérkőzés között kevesebbet tudtunk pihenni, mint ellenfelünk. 

Röviden összegezve: mindkét csapat elgyötört volt már és mondhatni borzalmasan teljesített, viszont mindkét fél küzdött becsülettel, végül a valamivel kevesebbet hibázó fővárosiak örülhettek a győzelemnek.

A 2022/2023-as szezont összegezve: 19 bajnoki mérkőzésünk volt, amelyeket végül 10-9-es győzelem-vereség mutatóval zártunk.

Rózsás Gábor: “Nagyon szépen formálódott a karakterünk a bajnokság elejétől fogva egészen a szezon közepéig, amikor is sajnálatos események miatt teljesen át kellett alakítanunk a rotációnkat, illetve szerkezetet és valamelyest stílust is kellett váltanunk. Ez ilyen korban nagyon nem egyszerű feladat, de a lányok nagyon jól reagáltak az új dolgokra is, megmaradt a tartásuk és még bravúrgyőzelmeket is szereztek olyan akadémiai csapatok ellen, akiket korábban még nem sikerült legyőzni. Ezeknél a csapatszintű dolgoknál azonban fontosabb, hogy mindenki tudott egyénileg is előrelépni és fejlődni, ezáltal remélhetőleg mindenki motivált marad a további lépések megtételére.   A nyár első fele a megérdemelt pihenésé lesz, de hamarosan folytatjuk a munkát!”. 

2023. július 19. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg