Tisztes helytállás Szekszárdon
2020. december 22.

A 17. fordulóban a bajnokság egyik esélyesével az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatához utaztunk. Célunk a tisztes helytállás mellet újabb részsikerek elérése volt. 

Atomerőmű KSC Szekszárd- ZTE NKK 96-62 (33-15, 24-8, 26-18, 13-21)
Szekszárd, Zárt kapuk mögött, Jv: Fodor, Nyilas, Gál

Atomerőmű KSC Szekszárd: Renczes 3/3, Theodoreán 6/6, Bálint 11/3, Skoric 3/3, Krnjic 14, csere: Studer 8/3, Friskovec 9/3, Zele 15, Gereben 16, Horváth, Holcz, Szabó 11/3. edző: Zeljko Djokic

ZTE NKK: Dzombeta 18/6, Mányoky 15/9, Horváth Fru. 7, Szabó P. 12, Tuchscherer 3, csere: Kulcsár, Horváth Fa., Dömötör 7/3. edző: Ambrus Péter 

Theodoreán és Mányoky váltott triplát a mérkőzés elején, majd Juci közelijével szereztünk vezetést (3-5). A 3. perc elején Horváth Fruzsi kosarával még vezettünk, majd Szabó közelijével még tartottuk magunkat (11-9). Néhány eladott labda, rossz átadás és a hazaiak pillanatok alatt tíz ponttal terhelték meg a gyűrűnket (21-9). Remekül céloztak a Szekszárd játékosai távolról (5/5) és ez nagy különbséget eredményezett a negyed végére (33-15). Szabó kosara után Tuchscherer küzdött meg egy közelért, de Gerebentől jött az újabb kosár (37-17). Hibáinkból a KSC gyors kosarakat szerzett. Nem működött jól a védekezésünk és könnyű kosarakat kaptunk. A 19. percben Szabó Petra szerzett egy duplát, megtörve a hosszú góltalanságunkat. A végén labdát szereztünk és egy tetszetős támadás végén Dzombeta passzából ismét csapatkapitányunk volt eredményes (57-23). 

Harcosan kezdtünk a nagyszünet után és próbáltunk faragni a hátrányunkon. Dzombeta és Mányoky hozta a pontokat. A negyed felénél a padra kényszerült bosnyák irányítónk, mert beütötte negyedik hibáját. A 26. percben Krnjic 2+1-es akciójával negyven pontra nőtt a különbség (73-32). A 28. perc elején Mányoky szerzett nagyon távolról triplát, majd jó védekezés után Szabó Petra szerzett egy középtávolit (74-37). A negyed végét megnyomta a KSC és Szabó Fanni kosaraival távolodtak. A végére még egy szép Horváth Fruzsina kosár maradt (83-41).  Dzombeta távolival indult a záró felvonás, majd Bálint kosarai után Miljana újabb duplát és triplát hintett (89-49). A hazaiak kicsit visszavettek a lendületből a nagy előny tudatában, amit a lányok megéreztek és nagy akarással küzdötték végig a mérkőzést. Dömötör és Mányoky is triplát szerzett és jó teljesítményt nyújtva megnyerték a játékrészt. 

Értékelés:

Ambrus Péter: -Mindenképpen szerettünk volna "törleszteni" a hazai pályán elszenvedett súlyos vereségért, úgyhogy arra koncentráltunk, hogy ekkora különbség ne alakulhasson ki újból a két csapat között – a második félidőben ez sikerült is, tudtuk rendezni a védekezést, és támadásban koncentráltabbak voltunk, és ültek azok a dobások, amik az első félidőben kimaradtak. Nyilván a Szekszárd volt a mérkőzés esélyese, de ettől függetlenül lányaink küzdöttek, és mindent megtettek a helytállás érdekében; ez a második félidőben, jó, látványos játékot is hozott – ezért jár a gratuláció.

Mányoky Judit: -Úgy érzem, nagyon jól jöttünk a félidei szünet után az öltözőből, amire nagyon büszkék lehetünk; sajnos utána ismét jött egy 10-15 perces negatív hullám. Dolgozunk rajta, és látszik is, hiszen sokkal-sokkal jobban játszottunk, mint az otthoni mérkőzésen. Ez volt a cél, és így jó szájízzel mehetünk Karácsonyozni… gratulálok a csapatomnak, a Szekszárdnak, és mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok az egész csapat nevében!

2020. december 22. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg