Sokat fejlődtek a lányok
2021. március 25.

A Kenguru (U11) bajnokságban előbb Körmenden, majd hosszú idő után hazai parketten játszott Hersics Adrienn irányította csapat. 
Február végén, Körmenden a házigazdák és a ZTE KK ellen játszottak a lányok. 

Körmenden az első mérkőzésen a házigazdák B-csapata volt az ellenfelünk.

Zalaegerszegi KTE - Körmendi Törpördögök B 25-67 (4-15, 6-24, 7-14, 8-14)

Ahhoz képest, hogy a gyengébbik körmendi szekció, az egyik legrendezettebb játékot mutató fiú csapat, akikkel eddig találkoztunk. Az első félidei játékunkon még a megilletődés volt a jellemző. A pihenő után azonban már bátrabban mentünk fel a pályára. Nagyon szép labdaszerzéseink voltak, jól működött a védekezésünk, a besegítés is. Támadásban is voltak szép helyzeteink, de sok ki is maradt! A második félidőben mutatott játékunkkal, már maximálisan elégedett vagyok. (15-28). 

Ezt a lendületet pedig sikerült tovább vinnünk, az azonnal következő mérkőzésre, a ZTE KK ellen. 

Zalakerámia ZTE KK B - Zalaegerszegi KTE 38-28 (9-5, 13-17, 8-5, 8-1)

Nagyon jó volt látni a lányokat amilyen ügyes támadásokat vezettek, és ahogyan a védekezésben együttműködtek. Ennek köszönhetően, illetve a büntetőknek (10/6) egálra hoztuk ki a félidőt (22-22). Sajnos az utolsó negyedre elfogyott a lendületünk. Nem tudtunk hatékonyak maradni a támadásban, és még a helyzeteink is kimaradtak. Összességében, dicséret illeti a lányokat, mert az edzésen gyakoroltak szépen visszaköszöntek. Miután kiléptünk a saját árnyékunkból, bátor, figyelmes, csibész, harcias csapatmunkát láttam a lányoktól. Ennek a gyümölcse pedig be fog érni…

És be is érett…

Hosszú idő után, egész pontosan másfél év elteltével sikerült újra itthon játszanunk!

Az elhalasztott 6. fordulónak az lett a vége, hogy a Zalakarosi Fiókák nem tudták vállalni a játékot. Így csak a Hévíz Sk. II. csapata ellen bizonyíthattak a pályán a lányok.

És bizonyítottak is…

Zalaegerszeg U11 Hévíz SK. II – ZKTE 18-85 (0-16, 8-28, 6-15, 4-26)

Az első pillanattól kezdve, nem volt kérdés, hogy ki lesz a végén a győztes! Eredményes védekezésünknek köszönhetően az első negyedben nem kaptunk pontot! Öröm volt látni a lányok felszabadult játékát, már-már meglepődve saját magukon, ahogyan végig robogtak a mérkőzés alatt. Támadásban szép befejezések születtek, jól működött a bedobáskor megtanult taktikai feladat is. Védekezésben az egész pályás letámadással, sok labdát sikerült szereznünk, és a besegítések is jókor érkeztek. Nagyon szép egyéni megoldásokat is láthattunk. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott, remek játékot mutatva Halász-Lukács Réka, Kelemen Júlia, Horváth Zselyke és Bors Anna Zoé. Míg Banitz Boróka és a többiek igazi csapatmunkája is kellett a győzelemhez. Németh Hédi személyében pedig újoncot avattunk.

Büszke vagyok a csapatomra, és boldog, hogy ilyen szép kreatív játékot láthattam tőlük!

2021. március 25. ZKTE

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg