Sikerült legyőznünk a Vasast is
2015. február 14.
Tartalékos csapattal léptünk pályára a bajnokság 16. fordulójában az MKB Euroleasing Vasas ellen.

A héten Ambrus Szandra rásérült a térdére így a Miskolcon megsérült Horváth Zsófival egyetemben csak a kispadon nézhették társaik játékát.

Már a feldobás is formalitás volt, mivel a két méter feletti Határ Betti mellé Szélesy Jucának kellett odaállni a feldobáshoz.

Kapkodva kezdtük a találkozót . A vendégek próbálták kihasználni palánk alatti fölényüket. A 3. percben Velkey Krisztina első hármasával egyenlítettünk (4-4). Ezt követően is a vendégek játszottak pontosabban. A negyed felénél Gáll Tamás időt kért és rendbe szedte a lányokat. Fokozatosan vettük át a mérkőzés irányítását és a negyed hajrájában Varga Zsófi pontjaival a vezetést is magunkhoz ragadtuk (19-17). A játékrész zárásaként Mackay hármasa már megnyugtató előnyt jelentette számunkra (26-19). 

A második negyed elején próbáltuk leszakítani ellenfelünket és Szélesy pontjainak köszönhetően már tíz pont fölé tornásztuk a vezetésünket (32-21). De nem sikerült tartani a megszerzett előnyt, mert a fővárosiak rendezni tudták soraikat és négy pontra feljöttek (37-33). A 18 percben Nagy Dóri és Velkey Kriszta is betalált távolról és ez újabb lendületet adott csapatunknak. A félidőben tízpontos előnnyel mehettünk pihenőre (48-38). 

A félidőt követően rohanóssá és egyben kapkodóvá vált a játékunk. A játékrész elején Velkey, majd Mackay is betalált és tovább növeltük előnyünket (52-38). Sok hibával játszottak a csapatok ebben az időben. A Vasas próbálta csökkenteni a hátrányát, de tízen belülre nem tudott kerülni. A negyed végén Darida Csilla is betalált távolról, amire Cymmer és a Farkas is pontokkal válaszolt és így maradt a közte tíz (59-49). 

A záró negyed elején ikerült ritmust váltanunk és fokozatosan bizonytalanítottuk el a vendégek támadásit. A 33. percben Velkey harmadik triplájával már 20 ponttal vezettünk (71-51). Eben az időszakban uraltuk a játékot és a fokozatosan szakítottuk le ellenfelünket. A 37. percben beálló Jurkó Noémi egy szép közép távolival köszönt be és lökte tovább a csapat szekerét. Az utolsó percekben próbált közelebb jönni a Vasas, de Nagy Dóri távolija újra húszra növelte előnyünket. A hajrában Gundel -Takács Anna büntetőzött pontosan és jött is a megérdemelt taps a népszerű műsorvezető –riporter apukától a lelátóról. A vége magabiztos győzelem (90-68).

Nem játszottunk jól, de tartalékosan is sikerült legyőznünk ellenfelünket. Néhány ritmusváltás elég volt a sikerhez, de a folytatásban sokkal koncentráltabban kell majd játszanunk.

ZTE NKK- MKB Euroleasing Vasas 90-68 (26-19, 22-19, 11-11, 31-17)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Jv: Söjtöri, Surányi, Kulcsár (Forrai)

ZTE NKK: Nagy 17/6, Darida 5/3, Velkey 11/9, Zele 17 Szélesy 5 csere: Varga 15,Mackay 18/6, Jurkó 2 Edző: Gáll Tamás

MKB E. Vasas: Tóth 4, Aho 15/3, Farkas 2, Cymmer 8, Határ 17 csere: Solymosi 6, Gundel 2, Bagi 6, Bach 8/3, Szalay-, Gocsmann-, Edző: Krivacevic Draboljub

Szép volt lányok!!!

pity 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg