Serdülő Bajnokság Alapszakasz II. 2. forduló
2021. március 11.

Serdülő csapatunk a legutóbbi fordulóban való jó szereplés okán feljutott az A jelű, a területen legerősebb csoportba. Izgatottan vártuk, hogy mire leszünk képesek a nálunk alapvetően jobb képességű csapatok ellen, illetve hogy például meg tudjuk-e szorítani azt a Szombathelyt, akitől az első fordulóban az év elején még 30 ponttal kikaptunk.  Gellérné Gulyás Ildikó edző beszámolója.

Az álmaink azonban már hétfőn szertefoszlottak, amikor egyik legjobb játékosunk Jagodics Lilla súlyos bokasérülést szenvedett, de ez még csak a pechsorozat kezdete volt. Csütörtökön Kocsárdi Réka csuklója sérült meg, a mérkőzés napjára pedig Varga Réka is belázasodott. Ezzel nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, hiszen a három legjobb játékosunkról van szó, nélkülük még a gyengébb csoportban is esélytelenek lennénk. Az biztos, hogy így most olyan játékosokra hárult nagyobb felelősség (egyben lehetőség), akik eddig csak kiegészítő szerepben voltak, és olyanok is sokat játszottak, akik máskor nem nagyon kerülnek pályára.

Az első meccsen óriási volt a két csapat közötti különbség, a győriek az egész meccs alatt nagyon kemény, jól megszervezett egész pályás csapdázó letámadással védekeztek, ami ellen sokszor el sem jutottunk a támadó térfélre, rengeteg labdát adtunk el, amiből sorozatban kaptuk a kosarakat. Bár a lányok többsége elszánt akarással próbált minél jobban játszani, de ez nagyon kevés volt, mindössze egy-két jó megoldás született, többségében viszont falakba ütköztünk, kulcsjátékosaink pótlása lehetetlen feladatnak bizonyult.

Széchenyi KA/A – ZKTE 120 : 16 (41:7, 29:2, 28:2, 22:5)
ZKTE: Bekő Ráhel 9, Hoffmann Virág 2, Altinger Zsófia 2, Szakonyi-Nagy Virág 2, Jóna-Horváth Jázmin 1, Bartáky Panka, Vendég Réka, Csalló Jázmin, Németh Szonja, Kiss Virág, Balázs Kitti, Vörös Luca. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

A második meccsen is hasonló volt a kép, a különbség az ellenfél erejében volt, illetve, hogy ők inkább csak félpályától védekeztek, így kicsit nagyobb terünk volt és hosszabb támadásokat tudtunk vezetni.

ZKTE – Szombathelyi SI 36 : 86 (6:31, 8:19, 14:17, 8:19)
ZKTE: Szakonyi-Nagy Virág 11, Balázs Kitti 5, Altinger Zsófia 5, Bartáky Panka 4, Vendég Réka 4, Jóna-Horváth Jázmin 3, Bekő Ráhel 2, Csalló Jázmin 1, Vörös Luca 1, Németh Szonja, Kiss Virág. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Gellérné Gulyás Ildikó: -Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk teljes csapattal megméretni magunkat itt az A csoportban. Bebizonyosodott, hogy legjobbjaink és a többiek között óriási a szakadék. Néhány játékosunk esetenként nagyon jó kiegészítő ember tud lenni a húzóemberek mellett, de nélkülük senki nem tud vezéregyéniséggé válni.

2021. március 11. ZKTE

Következő mérkőzés
SZPA-HSE
SZPA-HSE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Női Amatőr NB I 10. forduló

2024. január 14. 16:00

Budapest, Hit Park - Labdacsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
75
::
:
Zsíros AK.
61
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV