tippmix

Serdülő Bajnokság Alapszakasz első forduló
2020. október 23.

Serdülő csapatunk is megkezdte bajnoki szereplését a 2020-21-es szezonban. 

Gellérné Gulyás Ildikó beszámolója:

Az Észak-nyugati Régió B csoportjában, Sopronban léptünk pályára elsőként a Szombathelyi Sportiskola csapata ellen.

Szombathelyi SI – ZKTE 82:52 (26:11, 12:18, 20:8, 24:15)

ZKTE: Varga Réka 17, Altinger Zsófia 17, Jagodics Lilla 5, Bekő Ráhel 4, Csalló Jázmin 2, Kocsárdi Réka 2, Balázs Kitti 2, Németh Szonja 2, Vendég Réka 1, Szakonyi-Nagy Virág -, Vörös Luca -, edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Már a bemelegítésnél feltűnt a két csapat közti testalkati különbség. Ellenfelünk átlagosan jó fizikai felépítésű, erős, és jó átlagmagasságú játékosból állt, később pedig az is kiderült, hogy képzettségben is sokkal egységesebbek voltak, valamennyien hoztak egy jó átlagot olyan szélsőségek nélkül, mint ami a mi csapatunknál fellelhető. Mindemellett egyik szokásosan legjobb játékosunk, Jagodics Lilla több mint egy hete kézsérüléssel bajlódik, és ez nagyon meglátszott a játékán. A meccs elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a negyed utolsó három percében úgy kaptunk 12 pontot, hogy közben egyetlen egyet sem dobtunk, és így máris 15 pontos hátrányba kerültünk. A második negyed nekünk sikerült jobban, Kocsárdi Réka jól hozta helyzetbe társait, de sajnos közben bokasérülést szenvedett, és ki kellett álljon a játékból. A második félidő egyértelmű szombathelyi fölényt hozott, és végül 30 ponttal kikaptunk. A vereségünk oka elsősorban a sok eladott labda, a gyenge támadójáték, és rosszul megválasztott dobóhelyzetek voltak. Ellenfelünk ezt kihasználva a szerzett labdákból könnyű kosarakhoz jutott.

Második meccsünk pontosan az ellentéte volt az előzőnek. Itt mi voltunk testalkatilag, fizikailag, és képzettségbeli fölényben ellenfelünkkel szemben. 

ZKTE – Sportdarázs/B 117:23 (38:2, 25:9, 27:10, 27:2)

ZKTE: Jagodics Lilla 31, Varga Réka 23, Altinger Zsófia 15, Szakonyi-Nagy Virág 14, Kocsárdi Réka 12, Vendég Réka 8, Csalló Jázmin 6, Bekő Ráhel 4, Balázs Kitti 2, Vörös Luca 2, Németh Szonja –, edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Letámadásunk ellen a soproni lányoknak szinte megoldhatatlan feladatot jelentett a labdafelhozatal. Jagodics Lilla fél kézzel is számolatlanul szerezte a labdákat, és dobta a könnyű kosarakat, de valamennyi játékosunk kivette a részét úgy a labda, mint a pontszerzésből is. Felszabadultan, nagy kedvvel játszott csapatunk, jót tett a siker a délelőtti vereség után, azonban nem szabad túlértékelnünk ezt a győzelmet. Helyén kell kezelnünk a történteket, és le kell vonni a tanulságokat. 

2020. október 23. ZKTE 

Következő mérkőzés
TFSE-MTK
TFSE-MTK
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2020. december 2. 18.00

MTK Csarnok

Előző mérkőzés
DVTK
90
::
:
ZTE NKK
57
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#16 Kulcsár Bianka
#4 Miljana Dzombeta
#10 Mányoky Judit
#8 Dömötör Dorina
#9 Úr Boglárka
#15 Deanna Tuchscherer
#11 Horváth Fruzsina
#3 Szabó Petra
#14 Horváth Fanni
#13 Chroméj Hajnalka
#12 Szabó Kinga
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV