Régiós jamboree-n szerepelt kenguru csapatunk
2023. május 02.

A kenguru bajnokság utolsó fordulóján vehetett részt kenguru csapatunk, ami egyben régiós jamboree is volt. Itt már csak lány csapatok ellen játszottak fiataljaink. Mellettünk a soproni, győri és a szombathelyi lányok szerepeltek a tornán. Molnár Anita edző összefoglalója:

Csípős Darazsak (Sopron)- ZKTE 66-31

Legjobb dobók: Boronyák Emma (12), Lőcsei Kitti (6), Egyed Petra (4), Horváth Gréta (3), Molnár Betta (2), Kovács Lili (2), Dulgyovai Lia (1), Vida Veca (1). edzők: Molnár Anita, Hersics Adrienn

Az első mérkőzésünkön a soproni lányok ellen kellett felvennünk a harcot. Sajnos megilletődve, sok hibával játszottunk. Az utolsó negyed kivételével, amit 5 ponttal megnyertünk, végig tudásunk alatt játszottunk. Védekezésben nem értünk vissza és sok faultot is szereztünk. Támadásban kevés lehetőségünk volt a kosárszerzésre és azok is rendre kimaradtak. Hibáink ellenére, a soproni lányok megérdemelten nyertek, jobb játékerőt képviseltek. Mind technikailag, mind fizikailag fölénk kerekedtek. Boronyák Emma harcossága és ponterőssége dicsérendő.

Ezután a másik mérkőzés vesztesével, a szombathelyi lányokkal játszottunk. A bajnokság során már egyszer találkoztunk velük hazai pályán, amikor nagyon jó játékkal rukkoltunk elő és 20 pontos, magabiztos győzelmet arattunk felettük.

ZKTE- Sportiskolás lányok (Szombathely) 47-55

Legjobb dobók: Dulgyovai Lia (12), Boronyák Emma (8), Molnár Betta (7), Lőcsei Kitti (7), Vida Veca (5), Egyed Petra (3), Kovács Lili (2), Horváth Gréta (2), József Milla (1). edzők: Molnár Anita, Hersics Adrienn

Ezen a mérkőzésen már pontosabb, lendületesebb játékot mutattunk. Végig kiélezett csatát hozott a mérkőzés. 7 perccel a mérkőzés vége előtt még mi vezettünk. Onnantól viszont összeesett a védekezésünk. Az ellenfélnél 1 játékos a kezébe vette a pontgyártást és mi nem tudtunk hatékonyan védekezni ellene. Sajnos ezen a szinten, ha van 1 jól egy-egyező játékos, akkor egyedül is el tudja dönteni a mérkőzést. Nálunk most ezt történt. Ennek ellenére a lányok minden dicséretet megérdemelnek, mert végig harcosan és ügyesen játszottak. Dulgyovai Lia, Molnár Betta és Lőcsei Kitti végig kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ezen a mérkőzésen.

A mérkőzések után közösen megtekintettük a ZTE KK- SOPRON felnőtt férfi kosárlabda mérkőzést. Nagy élmény volt a lányoknak és a fiúk győzelme megalapozta a jó hangulatot hazafelé.

2023. május 2. ZKTE 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg