Rangos nemzetközi eseményen szerepelt utánpótlás csapatunk
2022. május 04.

Április elején a Darazsak Sportakadémia adott otthont egy négynapos U16-os barátságos tornának

A házigazdák két csapattal, a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Győr, a többszörös utánpótlás bajnok olasz Basket Costa, a lett BC Riga és a ZKTE vettek részt a Sopron városában 2022 áprilisában megrendezett jeles eseményen. Legutóbb 2019-ben, Szlovéniában volt alkalmunk nemzetközi tornán szerepelni az akkori U15-ös csapatunkkal, így óriási öröm és egyúttal nagy megtiszteltetés is volt számunkra, hogy a pandémia miatti komoly szigorítások enyhülésével újra beinduló nemzetközi eseményeknek mi is ismét részesei lehettünk, ráadásul mindezt egy ilyen rangos mezőnyben.

Az április 02-05., szombat-kedd között zajló viadalon napi egy-egy mérkőzést játszottunk, amelyeken négy vereséget szenvedtünk, de egyrészt tudtuk, hogy az ilyen szintű ellenfelek elleni összecsapások számunkra még nagy falatot jelentenek, másrészt így is rengeteget tapasztalhattunk, tanulhattunk, így játékosaink és edzőink mindannyian pozitív tapasztalatokkal térhettek haza Zalaegerszegre. 

 

Eredmények: 
Darazsak Sportakadémia “B” - ZKTE 66-62 (16-18, 17-14, 22-13, 11-17)
ZKTE – Basket Costa (olasz) 52-75 (16-17, 17-26, 7-26, 12-6)
Darazsak Sportakadémia “A” - ZKTE 96-47 (31-12, 25-11, 16-17, 24-7)
Basket Costa (olasz) - ZKTE 74-57 (18-14, 17-15, 27-14, 12-14)

 

Rózsás Gábor: “Köszönjük ezúton is a szervezőknek a meghívást és lehetőséget, nagy élmény, kiváló tanulási lehetőség volt ez számunkra! Abszolút gyakorlásként tekintettünk a tornán lejátszott mérkőzésekre és az ilyen feszített tempóban lezajló események napirendjének tervezésére, megvalósítására. Részcélokat a 12 játékosnak egyénileg és a csapatra nézve közösen is határoztunk meg, ilyen volt például, hogy ennyire erős csapatok ellen is minden meccsen nyerjünk legalább egy negyedet, illetve próbáljuk meg a saját játékunkat, elképzeléseinket játszani, azokat minél többször ráerőltetni ellenfeleinkre. Az olasz és lett csapat esetében is megfigyelhető volt, hogy már ebben a korosztályban is szerkezetileg és taktikailag egyaránt a felnőtt kosárlabda felé mutatnak, tartanak a dolgaik. Játékuk mellőzi a csak utánpótlás kosárlabdában csapatszintű sikereket eredményező elemeket, heterogén a keretük, szépen elkülönülnek a posztok, szerepek és igyekeznek a kreatív kosárlabdának is teret engedni. Ez a mi számunkra is egy szimpatikus út, hasonló felfogásban igyekszünk készülni, illetve a játékosainkat felkészíteni, így tényleg egy igazi élmény volt testközelből tapasztalni, hogy az európai elit hogyan valósítja mindezt meg. Nyilván a szűkösebb kiválasztási, merítési lehetőségek alapvetően meghatározzák a csapataink összetételét elsődlegesen a fizikális paraméterek tekintetében - az olasz csapatban például két kifejezetten ügyes, képzett és jól-koordinált 190 cm feletti játékos is szerepelt - , de taktikai felkészültségben, játékintelligenciában szépen felvettük a versenyt minden résztvevővel, erre pedig lehet és kell is építkeznünk a továbbiakban, mindamellett, hogy próbáljuk minden játékosunkból fizikálisan is kihozni a maximális lehetőségeket!”.

2022. május 4. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
Bajai NKK
Bajai NKK
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

NB I/B Piros csoport, 29. forduló

2022. május 22. 17.00

Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
95
::
:
DEAC-Debrecen
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#12 Pap Regina
#13 Ács Alexandra
#7 Soós Dorina
#99 Frindt Nikoletta
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#14 Horváth Fanni
#5 Sánta Petra
#77 Molnár Hanna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV