tippmix
Nehéz mérkőzés vár ránk Szekszárdon
2019. szeptember 27.

A felkészülés végén vagyunk, kezdődik az éles szakasz, a bajnokság. Új csapattal, de annál nagyobb lelkesedéssel várjuk a kihívásokat. A tavalyi bronzérem után az idén nagyon kiélezett szezonra, nehéz ellenfelekre számíthatunk. Molnár József vezetőedzőnk és a szakmai stáb megpróbálta két hónap alatt kialakítani a csapat szerkezetét, játékát, stílusát.

A premier szombaton vár a lányokra 17 órától Szekszárdon. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel beszélgettünk:

Mennyire sikerült felkészülni a csapatnak a szezonra?  
-Felkészültünk tisztességgel, nagyon sok munkát végeztünk el. Egy-két dologban szerettük volna, ha előbbre járunk, de a végén azért meg tudtuk csinálni azokat is, amikkel kicsit el voltunk maradva. A Göcsej Kupa után azokkal a dolgokkal foglalkoztunk, amik ott még hiányoztak, gondolok a védekezésre, a pick and rollok védekezésére, az átmeneti védekezésre.  A támadójátékban arra törekedtünk, hogy mindenkinek megtaláljuk a szerepét és azokat a helyzeteket, ahol a legjobban ki tudjuk használni a lányok erősségeit. 

A Szekszárd évek óta a bajnokság meghatározó csapata. A tavalyi szezon egy kicsit talán csalódás volt számukra, hogy nem jutottak a legjobb négybe. Idén mindent meg fognak tenni, hogy ez másképp legyen.
-Nagyon kemény mérkőzésre számítok. A tavalyi eredményükből kiindulva még nagyobb elánnal fogják kezdeni ezt a szezont. Nagyon jó volt, hogy a Celjével tudtunk játszani az elmúlt hétvégén és ízelítőt kaptunk a kemény játékból. Negyven percig tartó agresszív védekezésre számítok, ezen kívül pedig meg kell állítanunk a rohanásaikat. Kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudjuk majd lelassítani őket és a saját ritmusukból kizökkenteni és a kulcsjátékosokat jól védeni, kevés lehetőséget adni számukra 

Nagy közönség előtt játszik majd a csapat, fel lehet erre készülni? 
-Új a csapat, nem régóta dolgozunk együtt. Nem játszottunk még ehhez hasonló mérkőzést, csak a Göcsej Kupán, de akkor hazai pályán, ami ugye nem ugyan az. Most idegenben fogunk játszani egy bombaerős ellenféllel szemben. Nekem is és a játékosoknak is egy teszt lesz, hogy egy ilyen helyzetben hogy tudjuk elviselni a nyomást és, hogy tudjuk megcsinálni azokat a dolgokat, amiken dolgoztunk. 

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik és a Kapitány Gellért, Rácz Zsolt Róbert, Vida József (Dernei Gábor) bírói hármas dirigálja majd. 

Elvileg a MindiGO Sport, a tájékoztatásuk szerint minden mérkőzést streem-el majd, de ez mennyire sikerül, az majd a mérkőzés napján derül ki. 

Hajrá lányok!

2019. szeptember 27. ZTE NKK

Következő mérkőzés
PEAC-Pécs
PEAC-Pécs
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. október 27. 18.00

Lauber Dezső Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
72
::
:
DVTK
84
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kovács Georgina
Jurkó Noémi
Horváth Fanni
Kirby Burkholder
Kuttor Enikő
Andjela Delic
Preisinger Boglárka
Nagy Dóra
Horti Dóra
Dömötör Dorina
Keyona Hayes
Janis Ndiba
Horváth Fruzsina
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics