Nehéz mérkőzés vár ránk Szekszárdon
2019. szeptember 27.

A felkészülés végén vagyunk, kezdődik az éles szakasz, a bajnokság. Új csapattal, de annál nagyobb lelkesedéssel várjuk a kihívásokat. A tavalyi bronzérem után az idén nagyon kiélezett szezonra, nehéz ellenfelekre számíthatunk. Molnár József vezetőedzőnk és a szakmai stáb megpróbálta két hónap alatt kialakítani a csapat szerkezetét, játékát, stílusát.

A premier szombaton vár a lányokra 17 órától Szekszárdon. A mérkőzés előtt vezetőedzőnkkel beszélgettünk:

Mennyire sikerült felkészülni a csapatnak a szezonra?  
-Felkészültünk tisztességgel, nagyon sok munkát végeztünk el. Egy-két dologban szerettük volna, ha előbbre járunk, de a végén azért meg tudtuk csinálni azokat is, amikkel kicsit el voltunk maradva. A Göcsej Kupa után azokkal a dolgokkal foglalkoztunk, amik ott még hiányoztak, gondolok a védekezésre, a pick and rollok védekezésére, az átmeneti védekezésre.  A támadójátékban arra törekedtünk, hogy mindenkinek megtaláljuk a szerepét és azokat a helyzeteket, ahol a legjobban ki tudjuk használni a lányok erősségeit. 

A Szekszárd évek óta a bajnokság meghatározó csapata. A tavalyi szezon egy kicsit talán csalódás volt számukra, hogy nem jutottak a legjobb négybe. Idén mindent meg fognak tenni, hogy ez másképp legyen.
-Nagyon kemény mérkőzésre számítok. A tavalyi eredményükből kiindulva még nagyobb elánnal fogják kezdeni ezt a szezont. Nagyon jó volt, hogy a Celjével tudtunk játszani az elmúlt hétvégén és ízelítőt kaptunk a kemény játékból. Negyven percig tartó agresszív védekezésre számítok, ezen kívül pedig meg kell állítanunk a rohanásaikat. Kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudjuk majd lelassítani őket és a saját ritmusukból kizökkenteni és a kulcsjátékosokat jól védeni, kevés lehetőséget adni számukra 

Nagy közönség előtt játszik majd a csapat, fel lehet erre készülni? 
-Új a csapat, nem régóta dolgozunk együtt. Nem játszottunk még ehhez hasonló mérkőzést, csak a Göcsej Kupán, de akkor hazai pályán, ami ugye nem ugyan az. Most idegenben fogunk játszani egy bombaerős ellenféllel szemben. Nekem is és a játékosoknak is egy teszt lesz, hogy egy ilyen helyzetben hogy tudjuk elviselni a nyomást és, hogy tudjuk megcsinálni azokat a dolgokat, amiken dolgoztunk. 

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik és a Kapitány Gellért, Rácz Zsolt Róbert, Vida József (Dernei Gábor) bírói hármas dirigálja majd. 

Elvileg a MindiGO Sport, a tájékoztatásuk szerint minden mérkőzést streem-el majd, de ez mennyire sikerül, az majd a mérkőzés napján derül ki. 

Hajrá lányok!

2019. szeptember 27. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg