Nehéz ellenfelekkel játszottunk
2023. január 26.

Kenguru csapatunk az idei első fordulóban, ami a negyedik az alapszakaszban, Szombathelyen játszott. Ellenfelük az Ifjú Sólyomfiókák és a Tapolcai Szöcskék csapatai voltak.  Molnár Anita és Hersics Adrienn edzők beszámolója.

Az újév első fordulójára Szombathelyen került sor. A legutóbbi győzelmeinknek köszönhetően felkerültünk a B-csoportba. Ami azt is jelentette egyúttal, hogy ott már nehéz mérkőzések fognak ránk várni. 

IFJÚ SÓLYOMFIÓKÁK- ZKTE  99-14 ( 23-5, 34-7, 12-2, 30-0)
Legjobb dobók: Kámán Dorina 3, Dulgyovai Lia 3, Boronyák Emma 2

Az első mérkőzésen a szombathelyi fiúk ellen tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.  Sajnos már az első negyedben is nagy lett a különbség, amit még tovább fokozott az ellenfelünk a lefújásig. Ha sikerült volna azt a játékot mutatnunk amire képesek vagyunk, akkor nem gázolt volna át rajtunk ilyen könnyen az Ifjú Sólyomfiókák csapata. 

ZKTE- TAPOLCAI SZÖCSKÉK 24-45 ( 6-6, 9-15, 4-11, 5-13 )
Legjobb dobók: Kámán Dorina 5, Lőcsei Kitti 3, Dulgyovai Lia 3, Vida Veca 2, Boronyák Emma 2

A következő mérkőzésen mindenképpen szerettünk volna javítani az előző mérkőzés hibáit. A tapolcai fiúk is nagyobb különbséggel kaptak a szombathelyi fiúktól, ezért bíztunk egy jó mérkőzésben. Az első félidőben látszott a lányokon, hogy más szemléletben jöttek fel a pályára. Bátrabban játszottak, és már szép kosarakat is szereztünk. A félidei 6 pontos hátrányunkat nem sikerült lefaragnunk, de már többször sikerült eljutnunk a gyűrűig.

Összegzés:
Hersics Adrienn:  - Az az igazság, hogy az 5. régióban az 5 csoporton belül ( A, B, C, D, E ) nekünk a reális helyünk az a középső rész. Ha győzünk felmegyünk, ha veszítünk lecsúszunk a régiónkban. Egyelőre most még nem tudjuk hova tenni, ha egy erős fiúkból álló csapattal kerülünk szembe. Idővel ez majd alakulni fog. Most egyelőre a legfontosabb feladatunk, hogy kijavítsuk az edzéseken az alapvető hibáinkat, és nem szabad elkeseredni. Azon dolgozunk, hogy ezeket az akadályokat könnyebben vészeljük át együtt, és hogy felnőjjünk ezekhez a feladatokhoz. Idő, idő, idő.

2023. január 25. ZKTE 

Következő mérkőzés
::
vs
Előző mérkőzés
ELTE-Fortis
66
::
:
ZTE NKK
55
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#11 Horváth Fanni
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
#0 Balogh Viktória
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#77 Molnár Hanna
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV