tippmix
Molnár József az új vezetőedzőnk, teljes a következő szezon kerete
2019. május 29.

Szerdán délután lehullott a lepel a 2019/2020-as keret tagjairól és csapatunk új vezetőedzőjéről. A sajtótájékoztatót Tóth László ügyvezető vezette fel, aki elmondta, hogy sokat dolgoztak azon, hogy az anyagi lehetőségeinkhez megfelelő keretet alakítsanak ki.

- Az elmúlt szezon olyan alapot teremtett és olyan magasra tette a csapat a lécet a bronzérem megszerzésével, hogy nagyon nehéz volt ehhez a szinthez felépíteni az új keretet. Fontos volt, hogy azokat a játékosokkal, akik letéteményesei lehetnek egy újabb sikeres szezonnak, gyorsan megállapodjunk, hogy meglehessen a keretünk alapja.  

Ügyvezetőnk ezt követően bemutatta a csapat új vezetőedzőjét, Molnár Józsefet, akiről kiderült, hogy Körmenden született, majd Zalaegerszegen tanult és a fővárosban kezdődött az edzői karrierje. Ezt követően az Egyesült Államokban dolgozott, majd Új-Zéland következett, ahol az ottani szövetségnek dolgozott U16 és U18-as válogatottaknál, valamint az első ligában is szerepet vállalt. 2012-ben hazatért a családjával és a Szeged NB I-es férfi csapatánál dolgozott egy rövid ideig, aztán Norvégiába vezetett az útja, ahol másodosztályú csapatoknál és szintén az U16 és U18-as válogatottaknál dolgozott. A SMAFC hívására tavaly tért haza és azóta a soproni utánpótlásban és a B csoportos együttesnél munkálkodott. 

- Gratulálok a klubnak az elmúlt években elért sikerekhez és a klub vezetése előtt is kalapot kell emelni. Köszönöm a bizalmat, véleményem szerint erős magyar magja lesz az együttesünknek, remélem, hogy remekül tudunk majd közösen együtt dolgozni a szezonban.

Ezt követően a vezetők bemutatták az új keretet, melyben két nagy visszatérő is van, Nagy Dóra és Kirby Burkholder. Nagy Dóra személyesen is részt vett az eseményen.

- Örülök, hogy megkerestek Zalaegerszegről és örömmel jöttem vissza. Az elmúlt két szezonom nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, remélem, itt újra magamra találok majd és hasznára lehetek a csapatomnak.

 A tavalyi keretből Janis Ndiba és Horti Dóra is marad, ami nagy fegyverténynek számít. A fiatalok, a saját nevelésű Kovács Georgina és Preisinger Boglárka, valamint a Sopronból hazaértő, szintén saját nevelésű Dömötör Dorina lesznek. Mellettük ismét a felnőtt keret tagja Jurkó Noémi, valamint Pécsről érkezik Csutorás Fanni, míg egyetemi tanulmányai végeztével csapatunkban folytatja Kuttor Enikő. A légiós helyekre, a már említett Burkholder és Ndiba mellett, Hayes Keyona (center) és a Celjében játszott, Andjela Delic (hátvéd) érkezik. 

A szakmai stáb nem változik, így a másodedzői feladatokat továbbra is Horváth Zsófia látja el. 

A felkészülés előre láthatóan augusztus második hetében kezdődik. 

2019. május 29. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Horváth Fruzsina
Dömötör Dorina
Horváth Fanni
Jurkó Noémi
Nagy Dóra
Andjela Delic
Kovács Georgina
Janis Ndiba
Kuttor Enikő
Horti Dóra
Keyona Hayes
Preisinger Boglárka
Kirby Burkholder
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV