Mindenki hozzátett a játékhoz- Gyermek bajnokság
2022. május 19.

Hosszú idő után újra nyitott kapuk előtt léphetett pályára gyermek csapatunk. Ráadásul hazai rendezésen, az Ostoros Károly Sportcsarnokban. Czukor Tünde edzőt Hersics Adrienn helyettesítette. 
Első mérkőzésen a Tapolcai Gepárdok ellen bizonyíthattak a lányok. Mivel a vendégcsapat nem tudott megfelelő létszámmal kiállni, ezért az első mérkőzésünket automatikusan győzelemmel abszolváltuk. Ettől függetlenül a mérkőzést lejátszva magabiztosan hoztuk a kötelezőt.

Tapolcai Gepárdok- ZKTE 48-67 (3-21, 18-21, 14-14, 13-11)
Legjobb dobók: Molnár-Oravecz Ada 19, Banitz Boróka 15, Kelemen Júlia Éva 13, Halász-Lukács Réka 11

A második mérkőzésen már nem volt ilyen könnyű dolgunk. A ZTE-s fiúk más sebességen mozogtak. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen ismertük őket korábbról. Gyorsaságukat, magassági fölényüket jól kihasználva nyerték meg a mérkőzést. Próbálkoztunk végig kisebb nagyobb sikerekkel, amíg tudtuk tartani a lépést. 

Zalakerámia ZTE KK- ZKTE 83 -30 (17-9, 34-4, 18-10, 14-7)
Legjobb dobók: Molnár-Oravecz Ada 17, Banitz Boróka 10

Hersics Adrienn:  Az első mérkőzésen a látottakkal maximálisan elégedett vagyok. Nagyon szép egyéni megoldásokat mutattak a lányok. Bátor és harcias játékuk a második mérkőzésre kicsit elfogyott, de az akarattal nem volt probléma.  A magam részéről jó volt újra visszatérni a pálya szélére, és átélni a mérkőzések hangulatát. 

Az utolsó előtti gyermek fordulót ismét Zalaegerszegen rendezték meg. A helyszín, most a Zrínyi Miklós Gimnázium volt.

Kezdésnek a házigazda Ricsilla Rakéták vegyes csapata várt ránk. Parázs volt a hangulat, a pályán és a pálya szélén is. A már túlzó hangzavar elnyomta az edzői utasításokat, a lányok pedig teljesen lefagytak. Aztán gyorsan sikerült rendet rakni a fejekben, így már csak magunkra koncentráltunk, kizárva a külső körülményeket. Az első negyedben még tudtuk tartani a tempót, de a második negyedtől már nagyon megléptek.

ZKTE- Ricsilla Rakéták  27-87 (11-14,8-34,4-20,4-19)
Legjobb dobók: Molnár-Oravecz Ada 10, Banitz Boróka 5, Kelemen Júlia Éva 5

A második mérkőzésen a szombathelyi fiúk ellen, már teljesen más menete volt a mérkőzésnek. Könnyedén, magabiztosan győztünk végül. Ezen a mérkőzésen remek lehetőség volt a gyakorlásra, a megbeszélt taktikai utasítások megvalósítására. Volt, hogy még a hangom is elakadt a gyönyörű megoldásokat látva. Kámán Boglárka és Lencz Beáta bátor és ügyes játéka pontokban is szépen megmutatkozott! Molnár-Oravecz Ada, Kelemen Júlia Éva, Halász-Lukács Réka és Banitz Boróka pedig hozta a tőlük elvárható, határozott és magabiztos játékot.

Zalaegerszegi KTE- Harcos Sólyomfiókák 106-36 (21-7,30-12,32-8,23-4)
Legjobb dobók: Halász-Lukács Réka 31, Kelemen Júlia Éva 23, Kámán Boglárka 14, Lencz Beáta 12, Molnár-Oravecz Ada 11, Banitz Boróka 8

Hersics Adrienn: Borzasztóan büszke vagyok a lányokra! Az első mérkőzésen azt kértem tőlük, hogy saját maguknak és egymásért, a becsületünkért játsszunk! Nem számít a különbség. De egy percig sem lógathatjuk az orrunkat, végig ott kell lennünk a pályán. A ricsillás dobolással, a szívünk dobbant és hajtott bennünket. Ami a második mérkőzésen már öröm játékba fordult át. Csillogó elégedett szemek hagyták el a pályát a forduló végén. Nagyon örülök az egyéni kiemelkedő teljesítményeknek! De, a csapatunk bármely tagja, aki a pályára lépett mind hozzátett valami szép megoldást a győzelemhez!

2022. május 18. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg