Megvalósította célját U16-os csapatunk és bejutott a B-döntőbe
2022. május 04.

A Keresztjáték I. és II. körének sikeres megvívásával, két akadémiai csapat kiejtésével sikerült a nem titkolt “álmukat” beteljesítenie kadett lányainkak.

A kecskemétiek ellen két győzelemmel záruló párharc után még egy nagyon fontos lépés megtétele várt csapatunkra, a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia “A” csapata ellen kellett megmérkőznünk oda-visszavágós rendszerben a B-döntőbe való bejutásért. A két párharcot megelőzően már nem foglalkoztunk aktuális ellenfeleinkkel és az ő elemzésükkel - ellentétben a szezon korábbi szakaszaival - , hanem már csak saját magunkra, a saját játékunk csiszolására, élesítésére, illetve a játékosok fizikális és mentális frissítésére helyeztük a hangsúlyt. A formaidőzítés mondhatni tökéletesre sikeredett, mindkét párharc első mérkőzéseire szinte tökéletesen éles, koncentrált formában érkezett minden játékosunk, ezáltal a csapat is remekül működött a pályán.

Zalaegerszegi KTE – Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia “A” 80-40 (29-14, 22-6, 12-12, 17-8)
ZKTE: Óházy Julianna (21/3), Horváth Réka Panna (9), Horváth Nadin (2), Molnár Hanna (16/3), Molnár-Oravecz Ella (3). Cserék: Szakonyi-Nagy Virág (-), Jagodics Lilla (9), Kiss Virág (2), Varga Réka (4), Péterfi Anna (14/6). 

Nagyon komoly és fegyelmezett védekezést produkált csapatunk az első másodpercektől fogva, amelyet szívvel-lélekkel végigvittek a lányok az egész mérkőzésen és már az első félidőben alaposan meghatározták ezáltal az egész párharcot. 51-20-at mutatott az eredményjelző az első két negyed után, mindössze 4 mezőnykosarat engedélyeztünk budapesti ellenfelünknek, s a 16 (!) védőlepattanóból és 11 szerzett labdából szépen és könyörtelenül vezettük a gyorsindításos akciókat. A felállt védelem ellen pedig minden türelmesen, fegyelmezetten és önzetlenül járatva a labdát és az akciókat sikerült mindig jó helyzetekig eljutni.
A fordulás után kisebb hullámvölgybe kerültünk, de szigorúan őriztük előnyünket, amelyre aztán a záró periódusban további 9 pontot sikerült rápakolnunk és 80-40 arányú győzelmet aratott csapatunk. A kulcs egyértelműen a maximális koncentráció és fegyelmezett, kemény védekezés volt, taktikusan használtuk a személyi hibáinkat, szereztünk 59 lepattanót és 26 labdát, a gólpasszok tekintetében pedig 19-0-al (!) végeztünk ellenfelünkhöz képest. Óházy Julianna tripla-duplát (21 pont, 17 lepattanó, 10 gólpassz) és 39-es VAL-értéket hozott, illetve Molnár Hanna (16 pont, 10 lepattanó) és Péterfi Anna (14 pont, 10 lepattanó) is erős dupla-duplát tett a közösbe, de minden pályáralépő játékosunk alaposan kivette a részét a nagyarányú győzelemből, kilenc fő is legalább 12 percet dolgozott alázatosan és maximális fegyelemmel a csapat sikeréért.

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia “A” - Zalaegerszegi KTE 79-63 (20-11, 20-20, 15-18, 24-14)
ZKTE: Óházy Julianna (18), Horváth Réka Panna (5), Szakonyi-Nagy Virág (-), Molnár Hanna (2), Molnár-Oravecz Ella (8). Cserék: Péterfi Anna (3), Jagodics Lilla (11), Varga Réka (14), Kiss Virág (2), Bekő Ráhel (-), Jóna-Horváth Jázmin (-), Vendég Réka (-). 

Ismét tudatosítottuk a lányokban, hogy a párharc a nagy előnytől függetlenül a második mérkőzés végéig tart, nem szabad könnyelműnek lenni, illetve kapkodni az ellenfél betömörülő területvédekezése ellen. A nagy lehetőség azonban érezhetően nagyon rányomta a bélyegét a produkciónkra, feszültek, idegesek és kapkodóak voltak a lányok, így az első percektől fogva belementünk az ellenfél által szorgalmazott kapkodásba és egy-két passz után eldobáltunk minden helyzetet (abból pedig a betömörülő zóna miatt volt bőséggel). A hazai csapat jó ritmust kapott ezáltal támadásban, 6-8 pontos körüli előnyt állandósítva ezáltal, a mi játékosaink pedig továbbra is őrölték magukat a sok kihagyott dobás miatt. Amikor azonban koncentráltan, higgadtan és csapatként próbáltunk kosárlabdázni, akkor mindig nagyon szép dolgokat mutattunk a pályán és rövid idő alatt ki is tudtunk egyenlíteni (19.perc: 31-31), a félidő utolsó percében azonban ismét visszaállította előnyét az ellenfél (40-31).  Az öltözőben egy alaposabb fejmosás következett a szünetben, így sikerült lehiggadnia nagyjából mindenkinek és a saját játékunkra koncentrálva haladtunk a célunk felé. Az utolsó öt percig lőtávolban (59-56) maradtunk, 3-5 pont környéki hazai előny állandósult, majd a végjátékot alaposan meghúzta a hazai együttes, így végül 79-63 arányban szerezte meg megérdemelten a győzelmet. 

Nyilván a vereség ténye és az, hogy összességében egy nem ránk jellemző és nem a számunkra előnyös második mérkőzést játszottunk ott volt a fejekben a végén, így a lányok nagyon nehezen léptek ki a feszült állapotukból, s el kellett még telnie egy kis időnek a lefújás után ahhoz, hogy felfogják, hogy milyen komoly munkát tettek bele ebbe az egész párharcba is, s milyen bravúros eredményt értek el azáltal, hogy ismét egy ilyen erősségű csapatot sikerült kiejteni és ezzel kivívni a B-döntő lehetőségét.

Rózsás Gábor: “A szezon korábbi szakaszaiban többször is előfordult, hogy igazán éles helyzetekben mentálisan összeomlott a csapatunk, így tartottam mindkét párharctól, de alaposan rámcáfoltak a lányok, akik olyan szinten koncentráltak voltak a négy mérkőzés alatt, hogy ilyenről csak álmodni merhet egy edző! Nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk, arra az útra, azokra a felfelé ívelő egyéni és csapatszintű teljesítményekre, amiket az elmúlt 8 hónapban áldozatos, kemény munkával, együttes erővel végrehajtottak! Gratulálok nekik ahhoz, hogy elérték céljukat, megvalósították az álmukat, - természetesen én jóban-rosszban igyekeztem legjobb tudásom szerint mindezekben segíteni őket -, s egyúttal szeretném megköszönni a sok szép élményt és jelezni nekik, hogy most ugyan engedéllyel járhatnak kicsit a fellegek felett, de két kemény hónap még hátravan a szezonból, így van időnk és lehetőségünk tovább dolgozni, álmodozni!”.

2022. május 4. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg