Második helyen végzett csapatunk a hazai rendezésű serdülő fordulóban-Galériával
2023. május 10.

A Főtábla III. fordulójában hazai környezetben léphettünk pályára. A tornának tulajdonképpen nem volt tétje, mivel a résztvevő négy csapat már biztos B döntős, onnan már nem eshet ki, és már följebb, az A döntőbe sem kerülhet be. A célunk az volt, hogy hazai közönség előtt, felszabadultan, jó meccseket játszunk, kipróbáljuk mire vagyunk képesek támadásban és védekezésben egyaránt, valamint, hogy önbizalmat szerezzünk a B döntő előtt. 

Az első meccsen ennek a célnak nem sikerült maradéktalanul megfelelni. A Dávid Kornél KA/A csapata jó felépítésű, minden poszton több jól használható játékosból álló csapat, egy játékosuk pedig szinte bármikor képes kosarat dobni, ha rá játszanak. Szoros, agresszív védekezést kértem, ez sajnos időnként elmaradt, megkönnyítve ezzel ellenfelünk dolgát. Támadásban nehezen szőttük az akciókat, és dobásaink is gyakran célt tévesztettek. Azt nem mondom, hogy nem küzdöttünk, harcoltunk, de gyakran figyelmetlenek, pontatlanok voltunk, illetve többször is előfordult, hogy nem értünk vissza védekezésben, könnyű, üres ziccer lehetőséget kínálva a fehérvári csapatnak. Ezek a pontok úgy érzem döntőnek bizonyultak az eredmény alakulásában, illetve az is nagy probléma volt, hogy magas játékosaink rendkívül pontszegényen játszottak.

Dávid Kornél KA/A – ZKTE 64 : 56 (11:12, 18:11, 17:18, 18:15)

ZKTE: Szőke Dorka 19, Pintér Viola 15, Baksa Jázmin 8, Németh Léna 4, Banitz Boróka 2, Kutak Abigél 2, Molnár-Oravecz Ada 2, Németh Rebeka 2, Szabó Anna2, Szabó Jázmin, Szabó Fanni, Bors Anna Zoé. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Második ellenfelünk a könnyebben verhető kategóriába tartozik, de természetesen ezen a szinten senkit nem lehet félvállról venni. Ismét a szoros, agresszív védekezésen volt a hangsúly, amit általában meg is valósítottunk, sok labdát szereztünk, így lényegesen több támadást tudtunk dobással befejezni, mint ellenfelünk. Problémáink csak a második negyedben adódtak, amikor sok labdát adtunk el, és nehézkesen, elképzelés nélkül támadtunk. Ekkor fejben teljesen szét voltak esve játékosaim. Ettől a negyedtől eltekintve az egész meccsen érvényesült a fölényünk, a végén minden játékos pályára léphetett, és magabiztos győzelmet arattunk.

Nyíregyházi Kosársuli/A – ZKTE 44 : 79 (12:27, 18:10, 8:16)

ZKTE: Pintér Viola 26, Németh Léna 14, Szőke Dorka 7, Baksa Jázmin 6, Szabó Jázmin 6, Németh Rebeka 6, Molnár-Oravecz Ada 6, Banitz Boróka 6, Szabó Anna 2, Kutak Abigél, Bors Anna Zoé, Szabó Fanni. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Galéria a képre kattintva

Másnap a torna utolsó mérkőzésén a Törekvés csapatával találkoztunk, akikkel eddigi találkozóinkon is mindig küzdelmes, és izgalmas meccseket játszottunk. Most sem volt ez másként. Az első negyedet mi, a másodikat ők nyerték kilenc ponttal, ettől kezdve pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A csapdázó letámadásukkal most is, mint minden alkalommal meggyűlt a bajunk, az eladott labdáink leginkább ebből adódtak. Azonban időnként mégis sikerült átjátszanunk ezt a védekezést, és ilyenkor ziccerekkel fejezhettük be a támadást. Az utolsó percekben ellenfelünk vezetett 1-3 ponttal, és ahogy fogyott az idő, úgy tűnt nem tudunk fordítani, 1 pontnál mindig volt válaszkosara a budapesti csapatnak. A mérkőzésből másfél másodpercnyi idő volt még, amikor oldalbedobáshoz jutottunk. Igaz, hogy nem a megbeszélt taktika szerint, de egy jól megválasztott, pontos passz után Németh Léna a kosárba juttatta a labdát, és ezzel az utolsó pillanatban megnyertük a mérkőzést.

ZKTE – Török F. Törekvés SE/A 63 : 62 (24:15, 12:21, 10:10, 17:16)

ZKTE: Pintér Viola 20, Banitz Boróka 10, Szőke Dorka 9, Németh Rebeka 6, Molnár-Oravecz Ada 6, Szabó Jázmin 4, Németh Léna 4, Szabó Anna2, Baksa Jázmin 2, Kutak Abigél, Bors Anna Zoé, Szabó Fanni. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Gellérné Gulyás Ildikó:

Az elért eredménnyel tulajdonképpen elégedett lehetek, a játékosok hozzáállása csak dicsérhető, a mutatott játékban azonban bőven van javítanivaló, úgyhogy a B döntőig hátralévő három és fél hétben erre fogunk koncentrálni. Örülök, hogy maximálisan pozitív kicsengéssel zárhattuk ezt a hazai tornát, igazi sportélményt szerezve ezzel a szülőknek, barátoknak, akik szép számmal voltak jelen. A játékosok pedig töltekezhetnek ebből, remélhetőleg megerősödik egészséges önbizalmuk.

A végére pedig a Törekvés elleni sorsdöntő kosár: 

2023. május 3. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#10 Horváth Fruzsina
#15 Óházy Julianna
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV