tippmix

Magabiztos vendégsiker
2020. október 07.

A bajnokság második fordulójában az ELTE –BEAC együttesét fogadtuk. A vendégek az első negyedben húszpontos előnyt szereztek, ami csak tovább nőtt a mérkőzés végéig. 

ZTE NKK- ELTE-BEAC Újbuda 74-108 (16-36, 22-23, 12-24, 24-25)
Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Nagy, Boros, Dr. Oláh, 

ZTE NKK: Dzombeta 17/3, Úr 2, Mányoky 21/15, Szabó P. 18, Tuchschrerer 6, csere: Chroméj 2, Dömötör, Horváth Fru. 2, Kulcsár 6, Horváth Fa., Szabó K. Edző: Ambrus Péter

ELTE-BEAC: Small 23, Czank 9, Boros 18/6, Mérész 12, Smith 4, csere: Juhász 2, Zsámár, Szabó II. 2, Laufer 5, Koch 13/9, Dusanic 20. edző: Balogh Judit

Kapkodva kezdtük a találkozót és az eladott labdákból könnyű kosarakat szereztek a vendégek és 0-8-as futással elléptek tőlünk. A 2. perc elején Mányoky triplájával kezdte meg a pontszerzést a csapatunk. Úgy tűnt elkapják a fonalat a lányok, de a védekezésünk nagyon szellős volt és szinte minden támadást ponttal zárt a BEAC. A negyed végére nagy hátrányt sikerült összeszednünk (16-36). 

Védekezést váltottunk a második negyed elején, ami jónak bizonyult, hiszen sokkal harcosabban játszottak a lányok. Öt perc alatt közel annyi pontot szereztünk, mint az első negyedben összesen. (30-46). A vendégek pontosság nem sokat esett vissza és a 17. percben elérték az 50 pontot (32-50). Próbáltük felpörgetni a játékot és kijátszott támadásokból szereztünk pontokat, viszont a különbség nem csökkent, mivel sorra kaptuk a könnyű kosarakat is. A játékrész utolsó másodpercében Small fordult bele Dzombeta-ba, akit vérző orral kísértek le a pályáról (38-59). 

Bosnyák irányítónk nem sérült meg komolyabban így ott lehetett a társakkal a folytatásban. A vendégek kapták el jobban a ritmust és keveset hibázva tolták harminc pontra a csapatok közti távolságot (42-72). Sajnos a palánkok alatt a fővárosiak domináltak a közeli kosarak tekintetében és a lepattanózásban is. Próbáltunk kapaszkodni, de a hajrában újra harminc fölé kúszott a különbség (50-83).

 

Mányoky triplával nyitottuk a záró negyedet, majd vendég pontok után Kulcsár szerzett szép kosarat egy labdaszerzés után. Mányoky elkapta a fonalat és két triplát is szórt egymás után, majd ismét Kulcsár középtávolija következett. A 35. percben Mányoky újabb távolit szerzett (68-93). A századik vendég pontot Czank szerezte büntetőből, de a mérkőzés lezárása is a fővárosiaké volt, hiszen Koch hármasával alakult ki a 74-108-as végeredmény.

Balogh Judit: -Először ülök itt győztesen Zalaegerszegen, aminek nagyon örülök. Nem volt könnyű mérkőzés. Ahogy küzdött és hajtott a zalaegerszegi csapat, minden nehézség ellenére, az mérgessé tett a saját játékosaimmal szemben.

Ambrus Péter: -Az első negyed meglepő volt számomra. Nem lehet így indítani egy találkozót. A saját szettjátékainkból, eladott labdákkal az ellenfelet indítottuk és húszpontos differencia alakult ki az első negyed végére. A folytatásban rendeztük a védekezést, voltak jó ritmusú támadásaink, de igazából csak fellángolásaink voltak, ami után gyorsan visszaestünk és ekkor újra nőtt a különbség. 

2020. október 7. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Sopron Basket
Sopron Basket

2020. október 31. 19.00

Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
42
::
:
Atomerőmű KSC
129
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#16 Kulcsár Bianka
#3 Szabó Petra
#13 Chroméj Hajnalka
#9 Úr Boglárka
#10 Mányoky Judit
#14 Horváth Fanni
#11 Horváth Fruzsina
#15 Deanna Tuchscherer
#4 Miljana Dzombeta
#12 Szabó Kinga
#8 Dömötör Dorina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV