tippmix

Magabiztos játékkal nyert a PEAC
2019. szeptember 04.

Lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket. A vendég PEAC Pécs a mérkőzés elejétől pontosabban és jobb ritmusban kosárlabdázott és megérdemelten nyert. 

ZTE NKK-PEAC Pécs 41-79 (11-26, 12-10, 10-21, 8-22)

ZTE NKK: Nagy 3, Kovács 5/3, Burkholder 14/3, Ndiba-, Horti 9. Csere: Kuttor 2, Delic 6, Preisinger-, Jurkó 2, Dömötör-, Horváth Fa.-, Horváth Fr.- Edző: Molnár József

PEAC Pécs: Horobets 6/3, Hegedüs 13, Szabó 17/6, Wentzel 10/6, Kaposi 16, csere: Sánta 8, Gémes-Sarok 5/3, Ruják 4, Vojinovic -, edző: Meszlényi Róbert 

Keretünkből Csutorás Fanni és Keyona Hayes, míg a vendégeknél Maegan Conwright és Cierra Bravard hiányzott. Egy meglepetés is fogadott minket a csarnokban, ugyanis a tavalyi év egyik sikerembere, az aktív játéktól visszavonult görög ikon Evanthia Maltsi érkezett látogatóba.  

A találkozó elején a PEAC kapta el jobban a ritmust és másfél perc alatt 0-7-re elléptek. Burkholder törte meg a gólcsendet egy remek betöréssel, de továbbra is sok hibával és pontatlanul játszottunk. A negyed közepén már tíz pont fölé nőtt a pécsiek előnye, akiknél Szabó Fanni volt a legeredményesebb (6-17). Kirby 2+1-vel, majd Kuttor középtávolijával zárkóztunk (11-17). A negyed végét megnyomták a vendégek és magabiztosan vezettek (11-26).

 A második negyed elején beragadtak a csapatok. Az első kosár három perc elteltével született. A játékunk akadozott látszott, hogy még keresik egymást a játékosok, míg a pécsiek valamivel előrébb tartanak az összeszokásban. Kirby Burkholder tudta csak pontban felvenni a versenyt a vendégekkel (23-36). Az első negyedben 14 pontot szerzett. 

A nagyszünet után mindkét csapat próbált a védekezésre koncentrálni. Továbbra is pontosabban támadott a PEAC és a negyed felénél már 20 ponttal vezettek (28-48). Sok indításgólt kaptunk, ami a sok eladott labdából adódott. A lányok küzdöttek, hajtottak, de csak pillanatokra sikerült elkapniuk a játék ritmusát. 

A záró negyedben tovább robogtak a vendégek. Nehezen tudtuk megállítani őket, támadásban pedig kevés sikerélményt könyvelhettünk el. A vendégek pontosabb és gyorsabb játékkal magabiztosan nyertek. A találkozón Molnár József sokat cserélt, próbálta megtalálni az ideális ötösét. Az nyilvánvaló, hogy a csapatépítés elején tartunk és a légiósok beépítésével a játékunk is javulni fog. 

Molnár József:-Nem csak fáradtak, hanem puhányak is voltunk a pálya mindkét végén, támadásban és védekezésben is. Nem tartottuk a labdát nyomás alatt és könnyű kosarakat engedtünk az ellenfélnek. Nem tudtunk a védekezésünkkel olyan energiát generálni, amivel a támadásaink is jobbak lettek volna. Sok dolgot kell kijavítanunk és hozzátennünk, hogy ez profibb produkció legyen. Ez a következőkben így is lesz. 

Meszlényi Róbert: - Agresszíven, jól védekeztünk és ez ritmust adott a támadásainknak. Amiket gyakoroltunk azok visszajöttek a meccsen. Ha ezt az irányt tartani tudjuk, akkor sikeresek lehetünk.

A pécsiek látogatását szombaton viszonozzuk majd. 

2019. szeptember 4. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs
Előző mérkőzés
PINKK Pécsi 424
85
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#4 Miljana Dzombeta
#14 Horváth Fanni
#12 Szabó Kinga
#16 Kulcsár Bianka
#5 Németh Kincső
#3 Szabó Petra
#9 Úr Boglárka
#15 Deanna Tuchscherer
#8 Dömötör Dorina
#11 Horváth Fruzsina
#13 Chroméj Hajnalka
#10 Mányoky Judit
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV