tippmix
Magabiztos játékkal nyert a PEAC
2019. szeptember 04.

Lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket. A vendég PEAC Pécs a mérkőzés elejétől pontosabban és jobb ritmusban kosárlabdázott és megérdemelten nyert. 

ZTE NKK-PEAC Pécs 41-79 (11-26, 12-10, 10-21, 8-22)

ZTE NKK: Nagy 3, Kovács 5/3, Burkholder 14/3, Ndiba-, Horti 9. Csere: Kuttor 2, Delic 6, Preisinger-, Jurkó 2, Dömötör-, Horváth Fa.-, Horváth Fr.- Edző: Molnár József

PEAC Pécs: Horobets 6/3, Hegedüs 13, Szabó 17/6, Wentzel 10/6, Kaposi 16, csere: Sánta 8, Gémes-Sarok 5/3, Ruják 4, Vojinovic -, edző: Meszlényi Róbert 

Keretünkből Csutorás Fanni és Keyona Hayes, míg a vendégeknél Maegan Conwright és Cierra Bravard hiányzott. Egy meglepetés is fogadott minket a csarnokban, ugyanis a tavalyi év egyik sikerembere, az aktív játéktól visszavonult görög ikon Evanthia Maltsi érkezett látogatóba.  

A találkozó elején a PEAC kapta el jobban a ritmust és másfél perc alatt 0-7-re elléptek. Burkholder törte meg a gólcsendet egy remek betöréssel, de továbbra is sok hibával és pontatlanul játszottunk. A negyed közepén már tíz pont fölé nőtt a pécsiek előnye, akiknél Szabó Fanni volt a legeredményesebb (6-17). Kirby 2+1-vel, majd Kuttor középtávolijával zárkóztunk (11-17). A negyed végét megnyomták a vendégek és magabiztosan vezettek (11-26).

 A második negyed elején beragadtak a csapatok. Az első kosár három perc elteltével született. A játékunk akadozott látszott, hogy még keresik egymást a játékosok, míg a pécsiek valamivel előrébb tartanak az összeszokásban. Kirby Burkholder tudta csak pontban felvenni a versenyt a vendégekkel (23-36). Az első negyedben 14 pontot szerzett. 

A nagyszünet után mindkét csapat próbált a védekezésre koncentrálni. Továbbra is pontosabban támadott a PEAC és a negyed felénél már 20 ponttal vezettek (28-48). Sok indításgólt kaptunk, ami a sok eladott labdából adódott. A lányok küzdöttek, hajtottak, de csak pillanatokra sikerült elkapniuk a játék ritmusát. 

A záró negyedben tovább robogtak a vendégek. Nehezen tudtuk megállítani őket, támadásban pedig kevés sikerélményt könyvelhettünk el. A vendégek pontosabb és gyorsabb játékkal magabiztosan nyertek. A találkozón Molnár József sokat cserélt, próbálta megtalálni az ideális ötösét. Az nyilvánvaló, hogy a csapatépítés elején tartunk és a légiósok beépítésével a játékunk is javulni fog. 

Molnár József:-Nem csak fáradtak, hanem puhányak is voltunk a pálya mindkét végén, támadásban és védekezésben is. Nem tartottuk a labdát nyomás alatt és könnyű kosarakat engedtünk az ellenfélnek. Nem tudtunk a védekezésünkkel olyan energiát generálni, amivel a támadásaink is jobbak lettek volna. Sok dolgot kell kijavítanunk és hozzátennünk, hogy ez profibb produkció legyen. Ez a következőkben így is lesz. 

Meszlényi Róbert: - Agresszíven, jól védekeztünk és ez ritmust adott a támadásainknak. Amiket gyakoroltunk azok visszajöttek a meccsen. Ha ezt az irányt tartani tudjuk, akkor sikeresek lehetünk.

A pécsiek látogatását szombaton viszonozzuk majd. 

2019. szeptember 4. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
PINKK Pécsi 424
PINKK Pécsi 424
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2019. november 23. 15.00

Kozármisleny Városi Sportcsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
64
::
:
Sopron Basket
87
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Dömötör Dorina
Horváth Fanni
Kirby Burkholder
Janis Ndiba
Nagy Dóra
Kovács Georgina
Jurkó Noémi
Horti Dóra
Keyona Hayes
Andjela Delic
Horváth Fruzsina
Preisinger Boglárka
Kuttor Enikő
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics