Látszik a fejlődés a lányokon
2022. február 21.
U12-es Gyermek torna - Tapolca

Tapolcán rendezték az alsóház első fordulóját, ahová 10 játékossal tudtunk elutazni. Hiába voltunk foghíjasan annál nagyobb lelkesedéssel ugrottunk neki az utazásnak, sőt a lányok fogadkoztak is, hogy ma későn érünk majd haza (a sofőrünk Gábor is mosolygott a bajusza mögül, hogy nem bánja, hogy ha sötétben fog hazavezetni). Czukro Tünde edző beszámolója:

Az első összecsapást a Tapolcai Gepárdok ellen vívtuk. 

Tapolcai Gepárdok- Zalaegerszegi KTE 51-49 (14-6, 9+1- 14+4, 16-9, 11-16)

Legjobb dobók: Molnár- Oravecz Ada 19, Banitz Boróka 13, Kámán Boglárka 13 pont

Kezdő ötösünk kicsit beragadt az első 4 percbe nem tudtunk kosarat szerezni, hiába voltak meg az üres ziccer helyzeteink egyszerűen minden kipördült belőle. Szétszórtan futottunk, hol védekezni, hol támadni, de senki se tudta igazán felvenni a versenyt a fiúkkal. Ada a második negyedben vállára vette a csapatot és egyszerűen megállíthatatlan volt. Így sikerült is felzárkózni a félidő végére 3 pontra. A büntető dobások továbbra sem az erősségünk hiába a sok gyakorlás edzésen, nagyon várom, hogy meglegyen az 50%. A második félidőben Boróka elővette harcos énjét és nagyon szép befejezésekkel és parádés lepattanókkal kápráztatott el bennünket. Sajnos a fiúk elleni védekezésünk nem volt makulátlan ezért hiába voltak sikeres támadásaink kivédekezni nem tudtuk, így maradt a különbség. Végül következett az utolsó negyed, ahol Ada és Bogi passz befutás játékaival szinte állva hagytuk ellenfelünket. Az utolsó percben egyenlőt mutatott az eredményjelző, amikor jött egy játékvezetői ítélet, amivel kipontozták Adát a játékból. De még így is meg volt az esély, hogy mi hagyjuk el győztesen a parkettet. Sajnos az utolsó kosarat a tapolcaiak szerezték meg.

A lefújást követően egy kis szusszanás után jöhetett a másik vesztessel való összecsapás.

Harcos Sólyomfiókák- Zalaegerszegi KTE 29- 74 (3-24, 10+2- 21+4, 4-12, 10-13) 

Legjobb dobók: Banitz Boróka 23, Kámán Boglárka 18, Molnár- Oravecz Ada 16, Halász -Lukács Réka 14 pont

Szerencsére az előző meccs nem hagyott mély nyomokat a lányokban, így hiába volt már eleve 2-0 nekünk megkértem a lányokat, hogy adjuk ki magunkból, ami még bennünk van. 
Az ellenfél játékosai közül csak 7-en tudtak eljönni és ráadásul nem olyan régóta kosaraznak a fiúk, ezért tudtuk erőfölényünket ennyire érvényesíteni velük szemben. 

Összegezve a fordulót, elképesztően büszke vagyok a lányokra, és köszönöm, hogy volt, aki a sérülése ellenére is vállalta a játékot és eljött velünk.Az előző hetekben nagyon komoly munkát végeztek el a lányok az edzéseken. Aminek a legjobban örülök, hogy Bogi előlépett csapatunk meghatározó játékosává. Sok olyan elemet megcsináltak a lányok, amit edzésen már magabiztosan csináltak, de meccsen még nem jött elő. Most viszont ezt is megcsinálta Ada és Bogi, ilyen passz befutás és indítás játékot tanítani lehetett volna. Boróka és Réka is fiatal koruk ellenére meghatározó szerepet töltenek be csapatunkba. Mindenkinek volt valami pozitív, amit hozzátett a teljesítményünkhöz!

2022. február 21. ZKTE 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#14 Kovács Georgina
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg