Küzdöttünk, de rutinos ellenfelünk fölénk kerekedett
2024. február 18.

A 15. fordulóban a közvetlen rivális BKG Príma Szigetszentmiklós együtetsét fogadtuk. A fővárosiak erős kerettel jöttek, több játékosuk szombaton a Sopron elleni NB I-es bajnokin is pályára lépett. A lányok végig küzdöttek, de jó egyéni teljesítmények a vendégek javára döntöttek. 

ZTE NKK-BKG Príma Szigetszentmiklós II. 83-93 (18-24, 22-23, 19-23, 24-23)
Zalaegerszeg, 80 néző, Jv: Bognár, Kovács

ZTE NKK: Kovács 27/12, Óházy 10, Ács 6/3, Szórád, 6, Jurkó 13, csere: Horváth Fru. 21, Kocsárdi, Péterfi, Kiss, edző: Rózsás Gábor 

BKG Príma: Bajzát 19/3, Gróf 6, Zsámár 17/3, Rozmán 21/9, Vincze 12/3, csere: Duka 16/6, Kovac 2, Földesi. Edző: Nyulasi Barbara

Már az első perctől kezdve kemény küzdelem alakult ki a felek között. A 3. percben még Jurkó büntetőivel 9-7-re vezettünk. A vendégek változtattak a játékukon és erre nem jól reagáltunk és sorra kaptuk a kosarakat. A 8. percben 11-0-s futással léptek el a vendégek, akik sok második esélyből szereztek pontokat. A hajrában Kovács rázta meg magát és zárkóztatta csapatunkat (18-24). 

A második negyedet jól kezdtük, Kovács hármasával és Horváth közelijével két pontra feljöttünk (23-25). Bajzáth kapta el a fonalat és pillanatok alatt nyolc pontos hátrányt szedtünk össze (25-33). Sajnos a lepattanózás továbbra sem ment és nehezen tudtuk kivédekezni a vendég rohamokat. A 17. percben már tíz pont fölé nőtt a különbség a vendégek javára (34-45). Horváth Fruzsi pontjaival faragtunk a hátrányon, de a félidőben soknak tűnt a hétpontos különbség (40-47). 

A nagyszünet után nem kezdtünk jól és a fővárosiak pillanatok alatt megduplázták az előnyüket (46-60). Összeszorított fogakkal küzdöttek a lányok és sikerült megakadályozni, hogy tovább robogjanak a vendégek. Óházy remek betöréseivel és közelítettünk, de ahogy lőtávolba kerültünk volna, jött egy extra kosár, ami visszavetette a próbálkozásainkat (59-70). 

A záró negyed elején a BKG csapata tartotta megszerzett előnyét, de nem adták fel a lányok és megkettőzött erővel próbáltunk közelebb kerülni. Hiába minden igyekezet 6-7 pontnál közelebb nem sikerült megközelítenünk ellenfelünket. Az első félidőben összeszedett hátrány végig meghatározta a mérkőzés alakulását. A lányok mindent beleadtak, de a rutin és az élvonalbeli tapasztalat a vendégek malmára hajtotta a vizet. 

Rózsás Gábor: Elsőként gratulálok a BKG csapatának a megérdemelt győzelemhez, könyörtelenül kihasználták szinte minden hibánkat. Nyilván sejtettük, hogy ellenünk teljes csapattal állnak majd ki, mégis megilletődtünk, amikor ez realizálódott. Adtunk egy félidő előnyt, ami egy ilyen erősségű kerettel rendelkező fiókcsapat ellen nagyon sok. Nagyszünet után szépen küzdöttünk, harcoltunk, de minden komolyabb felzárkózási kísérletünket hárított ellenfelünk extra egyéni megoldásokkal. Továbbra is büszke vagyok a csapatom összteljesítményére, szégyenkezniük nem kell a lányoknak, búslakodásra pedig idő nincs, készülünk a következő feladatainkra! Köszönjük szépen ismét a szurkolóknak, hogy végig buzdítottak minket!

2024. február 18. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg