tippmix
Közel álltunk a győzelemhez Győrben
2019. december 30.

Az idei esztendő utolsó bajnokiját idegenben vívtuk a Győr ellen. A vendéglátónk edzőt cserélt és új centert igazolt a mérkőzés előtt.

Uni Győr Mély Út- ZTE NKK 71-68 (21-21, 8-14, 23-17, 19-16)
Győr, Jv: Tőzsér, Hervay, Nepp 

Uni Győr Mély Út: Raksányi 14, Papp 7/3, Dombai 2, Barnai 9, Hruscakova 25/6, csere: Hollivay 10, Török -, Czank 1, Dul 3/3, edző: Merim Mehmedovic

ZTE NKK: Nagy 5/3, Kovács 5/3, Burkholder 20/9, Ndiba 3, Horti 5/3, csere: Hayes 26/6, Delic 4, edző: Horváth Zsófia 

A Győriek új igazolása Hollivay játékengedélye megjött a mérkőzésig, így ott lehetett a keretben. 

Barnai büntetőjével, majd Hruscakova duplájával 3:0-val kezdett a Győr. A 2. perc elején Ndiba kosarával zárkóztunk, majd Raksányi duplájára Burkholder válaszolt (5:4). A negyed felé közeledve Barnai eladott labdája után nem tudtuk átvenni a vezetést, majd Hruscakova faulttal együtt dobott kosarat (8:4). Papp 2 büntetőjével 10:5 állt az eredményjelzőn. Hayes pályára küldése jó húzásnak bizonyult. Burkholder pontjai után Keyona triplájával és közelijével 14:12-re zárkóztunk! Hayes becserélésével egy időben a Győr új légiósa Hollivay is bemutatkozhatott a hazai közönségnek kettő büntetőt értékesítve. A hajrában próbált ellépni a Győr, de az utolsó másfél percben hat pontot szerezve kiegyenlítettünk (21-21).  

Keyona kiosztott egy blokkot kezdésként Hollivay-nek, majd Delic közelijével és Kovács triplájával kerültünk előnybe (21-26). Andela sportszerűtlen hibájából nem tudott előnyt kovácsolni a házigazda, sőt a 14. percben Horti, majd Burkholder triplájával már 10 ponttal vezettünk (22-32). A folytatásban kicsit megtorpantunk és egy 7-0-s futással 29-33-ra zárkózott fel a hazai csapat. Horváth Zsófia időt kért és a negyed végére sikerült megszilárdítanunk a védekezésünket és Hayes közelijével hatpontos előnnyel mehettünk pihenőre. 

A nagyszünet után jobban kezdett a Győr. Raksányi duplája után Nagy hármassal felelt, majd Barnai duplával zárkózott a hazai csapat (38:33). Nehezen vettük fel a játék ritmusát és ezt a hazaiak kihasználták és Hruscakova duplájával 40:39-re feljöttek. A negyed felénél Hayes és Burkholder közelijével még visszavertük az egyenlítési kísérletüket, de a 27. percben Hurscakova egy triplájával egyenlített (46-46). A hajrában Burkholder szerzett labdát és egy triplát, de a végén Raksányi büntetőivel újra egyenlített a Győr (52-52). 

A záró negyed elején felváltva potyogtak a kosarak. A 32. percben Burkholder triplájával próbáltunk elszakadni a Győrtől, de Hurscakovát nem tudtuk megállítani a pontszerzésben. Komoly védekezés folyt a pályán, majd 4 perccel a vége előtt Hayes a világ végéről bevert egy hármast, amivel 64:60-ra elléptünk. Hazai időkérést követően Hruscakova tartotta meccsben a hazai csapatot és kosaraival 64:64-re zárkózott a Győr. Másfél perc volt hátra, amikor a hazaiak nyerőembere Hruscakova triplát dobott. Hayes egy közelivel válaszolt, de az utolsó percen belül szerzett Papp duplára már nem volt válaszunk. 

Szinte végig irányítottuk a mérkőzést, de a végjátékban kiénekelték a sajtot a szánkból a hazaiak. 

2019. december 29. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Horváth Fruzsina
Preisinger Boglárka
Kuttor Enikő
Janis Ndiba
Kovács Georgina
Nagy Dóra
Kirby Burkholder
Horváth Fanni
Dömötör Dorina
Keyona Hayes
Andjela Delic
Horti Dóra
Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV