Koronavírus előtt: Serdülő Bajnokság
2020. április 02.

A koronavírus járvány előtt serdülő csapatunk is pályára lépett, a mérleg 50 %-os. Gellérné Gulyás Ildikó beszámolója:

Az Alapszakasz II. körének 1. fordulójában Győrben szerepelt. Először a tapolcai lányokkal néztünk szembe. 

Tapolcai Párducok – ZKTE 46:103 (12:29, 13:26, 6:24, 15:24)

ZKTE: Molnár Hanna 28, Varga Réka 22, Óházy Julianna 21, Horváth Nadin 12, Jagodics Lilla 10, Horváth Réka 8, Szakonyi-Nagy Virág 2.

Mindenképpen szerettünk volna visszavágni az előző fordulóban elszenvedett vereségért, és ebben a hangulatban, igen nagy lendülettel kezdtük a mérkőzést. Meg is lett az eredménye, már az első negyed után 29:12 volt a javunkra. A folytatás is hasonlóan alakult, agresszív védekezésből indított lendületes támadásokat vezetve gyártottuk a pontokat. Ellenfelünk nem tudott lefékezni bennünket, a végére - bár mindenki sok játéklehetőséget kapott – 100 dobott pont fölé jutva nyertünk. 

Gellérné Gulyás Ildikó:- Nagyon örültem Varga Réka bátor, jó játékának, régóta várok már erre, és remélem, egyre többször fogja ezt megismételni, hiszen képes rá, csak ezt Neki is el kell hinni!

Közvetlen ez után a meccs után következett a Győr elleni összecsapás, ahol szintén volt törlesztenivalónk. 

ZKTE – Széchenyi Kosárlabda Akadémia 61:83 (14:19, 12:21, 20:13, 15:30)

ZKTE: Molnár Hanna 20, Óházy Julianna 13, Horváth Nadin 8, Sziva Veronika 5, Horváth Réka 5, Varga Réka 4, Jagodics Lilla 4, Szakál Laura 2

Ez azonban az előzőnél sokkal nehezebb feladat volt. Nehezen birkóztunk meg az agresszív, szoros letámadással, majd ha sikerült felvinni a labdát nem volt türelmünk felállni a támadáshoz, túl gyorsan akartunk pontot szerezni, nem kényszerítettük ellenfelünket hosszú védekezésre, és ebben a rohanásban mi fáradtunk el hamarabb. A Győr két legjobb játékosát nem tudtuk hatékonyan megakadályozni a pontszerzésben, ketten majdnem annyit dobtak, (57) mint nálunk az egész csapat. A meccs folyamán végig ellenfelünk vezetett, a tizenhat pontos hátrányunkat a negyedik negyed elején sikerült ledolgozni öt pontra, ezután viszont főleg a rövidebb kispadunknak köszönhetően teljesen elfogyott az erőnk, és összeomlottunk.

A mérkőzés negatív statisztikájához tartozik még, hogy sok büntetődobást harcoltunk ki, ezt azonban csak igen rossz százalékban (13/41) értékesítettük. 

Az Alapszakasz II. körének 2. fordulójában Székesfehérváron játszottak a lányok, ahol az idei bajnokságban már ötödször mérkőztünk a győri Széchenyi Kosárlabda Akadémia ellen. Az eddigi négy találkozóból háromszor a győriek, egyszer mi kerültünk ki győztesen. 

Széchenyi Kosárlabda Akadémia – ZKTE 57:85 (16:25, 21:12, 10:17, 10:31)

ZKTE: Molnár Hanna 29, Óházy Julianna 23, Varga Réka 14, Altinger Zsófia 6, Horváth Réka 4, Horváth Nadin 3, Jagodics Lilla 2, Szakál Laura 2, Paragi Csenge 2.

A lányok már nagyon készültek rá, hogy végre ismét legyőzhessük az idei év örök riválisát. A mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy a védekezés kulcsfontosságú lesz, a győzelemhez elengedhetetlen, hogy ne kapjunk túl sok pontot. Ezt leginkább a második félidőben sikerült megvalósítani, amikor mindössze húsz pontot kaptunk az első félidei harminchéttel szemben. A második negyedben ismét nagy gondot okozott a labdafelhozás, sok volt az eladott labda, így elolvadt az első ötösünk által megszerzett előnyünk. Szerencsére, amikor már tetszőleges összeállításban játszhattunk, a játék minden elemében feljavultunk, és folyamatosan növeltük előnyünket. A mérkőzés sokkal szorosabb és nehezebb volt, mint amit a 28 pontos különbségű győzelemből gondolnánk.

Második meccsünkön a felsőházból kiesett Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia csapatával találkoztunk. 

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia – ZKTE 98:73 (28:18, 25:11, 19:25, 26:19)

ZKTE: Óházy Julianna 29, Molnár Hanna 15, Jagodics Lilla 13, Péterfi Anna 7, Varga Réka 5, Vendég Réka 2, Horváth Nadin 2.

Ellenfelünkön látszott, hogy erős csapatok ellen edződött, mind a tizenkét játékosuk jó átlagot hozva bátran harcba küldhető. Ezen kívül legjobbjuk nagyon hatékonyan, ponterősen játszott, és Őt sajnos nem tudtuk megfogni. Az egész mérkőzés alatt gyengén védekeztünk, fáradtnak tűnt csapatunk. Hiába dobtunk 73 pontot, így is 25 ponttal kikaptunk. A végén csak annak örülhettünk, hogy egy hajszállal elkerültük, hogy százat kapjunk.

Kitartás a lányoknak!

2020. április 2. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#0 Kiss Virág
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
#21 Jagodics Lilla
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg