Kettős győzelem Oroszlányban
2021. április 20.

Serdülő csapatunk, az Alapszakasz II. 4. fordulójában Oroszlányba látogatott, ahol a házigazda OSE Amazonokkal, és a Soproni Sportdarázs/A csapatával találkoztunk.
Csapatunknak továbbra is nélkülöznie kellett irányítónkat Jagodics Lillát, aki még mindig nem épült fel teljesen a sérüléséből. 

OSE Amazonok – ZKTE 53:60 (12:16, 14:16, 11:12, 16:16)

ZKTE: Kocsárdi Réka 15, Szakonyi-Nagy Virág 13, Altinger Zsófia 9, Varga Réka 8, Jóna-Horváth Jázmin 5, Hoffmann Virág 4, Bartáky Panka 4, Bekő Ráhel 2, Balázs Kitti, Csalló Jázmin, Vendég Réka, Kiss Virág. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Első mérkőzésünkön jól kezdtünk, rögtön vezetést szereztünk, ellenfelünk pedig csak a negyedik percben dobta első pontját, azt is büntetőből. Jól működött a csapatvédekezés, szépen zártunk össze a betörő játékos előtt, támadásban pedig bár sok dobásunk kimaradt, több támadó lepattanót is vissza tudtunk szerezni, és végül játékosaink felváltva dobták a pontokat. Közben ellenfelünk is rendezte sorait, így nagyobb előnyt nem tudtunk kialakítani, fej, fej mellett haladtak a csapatok, de egy pillanatra sem engedtünk ki, néhány ponttal mindig mi vezettünk. A végjátékban, a 39. percben volt a legszorosabb állás, három pontos különbség, de ekkor Jóna-Horváth Jázmin két bedobott büntetője, és Szakonyi-Nagy Virág befutás kosara bebiztosította győzelmünket.

Következő ellenfelünket, a soproni csapatot sikerült meglepnünk egy jó kezdéssel, eredményes támadójátékkal. 

ZKTE – Sportdarázs/A 85:47 (24:16, 22:10, 12:10, 27:11)

ZKTE: Szakonyi-Nagy Virág 24, Varga Réka 21, Bartáky Panka 9, Altinger Zsófia 9, Kocsárdi Réka 8, Hoffmann Virág 5, Jóna-Horváth Jázmin 4, Kiss Virág 4, Csalló Jázmin 1, Bekő Ráhel, Balázs Kitti, Németh Szonja. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Ezen a meccsen is jól működött a csapatvédekezésünk, fokozatosan növeltük előnyünket, Bartáky Panka szép megoldásokkal vétette észre magát, Varga Réka végre ismét ponterősen játszott, Szakonyi-Nagy Virág pedig szinte szárnyalt, és egyéni csúcsot ért el 24 pontjával. Ezen kívül mindenki tudott valamit hozzátenni a csapat sikeréhez, és a kicsit halványabb harmadik negyed után a negyedik negyedben új erőre kaptunk, és a vártnál kicsit könnyebb, és nagyobb arányú győzelmet arattunk.

Gellérné Gulyás Ildikó:- A csapat minden tagját dicséret illeti, kisebb hibáktól eltekintve szinte mindent sikerült megvalósítani, amit kértem tőlük. Kocsárdi Réka hozta a tőle megszokott teljesítményt, a második meccsre Varga Réka is felszívta magát, néhány szép szerelést is kiosztott. Mindenkinek voltak szép, és hasznos megmozdulásai, nagyon akartuk a győzelmeket, és ez hozta meg a sikert. Külön öröm számomra Szakonyi-Nagy Virág teljesítménye, végre látványos eredménye lett a szorgalmas munkának, amit Ő beletesz az edzésekbe. Gratulálok lányaimnak! Ez igazi csapatmunka volt.

2021. április 20. ZKTE 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#14 Kovács Georgina
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg