Kétszer is jobb volt a Pécs
2021. március 21.

A PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata mindkétszer jobbnak bizonyult nálunk

PVSK NKA – ZKTE 65-64 (19-14, 17-21, 16-14, 13-15)
ZKTE: Németh Kincső 3, Varga Babett -, Szabó Kinga 6/6, Horváth Fanni 12, Horváth Fruzsina 30. Cserék: Óházy Julianna 7, Kocsárdi Emese -, Varga Regina -, Peterdi Fruzsina -, Molnár Hanna 6. Edző: Rózsás Gábor és Molnár Anita.

A bajnokság közben a kiemelt csoportból éppen csak kieső, s ott jó eredményeket, győzelmeket produkáló pécsi együttes csatlakozott a Nyugati-csoporthoz. Régen volt alkalmunk ilyen erős, jól felkészített és kiváló szerkezetű ellenfél ellen megmérkőznünk, ezt most rövid időn belül két alkalommal is megtehettük.Nem feltett kézzel utaztunk, illetve léptünk pályára Pécsett az új és impozáns PVSK-csarnokban, ezt a lányok az első pillanattól kezdve éreztették a hazai csapattal is. Jól funkcionáltunk támadásban és védekezésben is, előbbi esetében Horváth Fruzsina végig extrát hozott és tarthatatlanul játszott, míg a másik oldalon mindenki keményen küzdött egy esetleges bravúr érdekében.

Az egész mérkőzésen fej-fej mellett haladt a két csapat, pár perccel a vége előtt sikerült 5 pontos előnyt építenünk, de ekkor sajnos a kulcsemberek érezhetően megriadtok a nagy lehetőségtél és látványosan hárították a felelősséget, amit a hazaiak könyörtelenül kihasználtak és megfordították a mérkőzést 65-64-re. 15 másodpercünk maradt, amely összességében elég kaotikusra sikeredett - mindkét csapatnak sikerült ezalatt egyszer-egyszer eladnia az értékes játékszert - , de végül eljutottunk egy tiszta középtávoli dobásig, ami azonban kiperdült a gyűrűből. A hazaiak teljesen megérdemelten tartották otthon a győzelmet, igaz arra a mutatott összteljesítményünkkel mi is rászolgáltunk volna.

ZKTE – PVSK NKA 57-75 (16-18, 14-21, 18-15, 9-21)
ZKTE: Németh Kincső -, Varga Regina 2, Szabó Kinga 6, Horváth Fanni 13, Horváth Fruzsina 28.  Cserék: Kocsárdi Emese -, Óházy Julianna 8, Molnár Hanna -, Peterdi Fruzsina -. Edző: Rózsás Gábor és Molnár Anita.

A pécsihez hasonló mérkőzést játszottunk hazai pályán is, mindkét csapat tetszetős dolgokat mutatott be ellenfelének. Összességében támadásban egyértelműen a vendégeknek volt ezúttal jobb napja, de nagy küzdelemmel és kemény védekezéssel mindig vissza tudtunk kapaszkodni, s a harmadik negyed végére a vezetést is át tudtuk venni.A záró periódusban óriási harc folyt minden labdabirtoklásért, a 37. percben mindössze 4 ponttal járt előbbre ellenfelünk, ekkora azonban sajnos a kipontozódások és kimerültség miatt alaposan felül tudott kerekedni a bővebb rotációval rendelkező akadémia csapat és végleg eldöntötte a mérkőzést. Az utolsó 40-50 másodpercre teljesen szétestünk, s ott egy 10-0-s rohammal a különbséget is alaposan feltornászták a vendégek. A végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzés összképét, ettől függetlenül a későbbiekben ezt a fajta összezuhanást még az ilyen erős csapatok ellen sem engedhetjük meg magunknak.

Rózsás Gábor: -Örömömre szolgált, hogy egy ilyen erős kerettel rendelkező, kulturált, jó kosárlabdát játszó ellenféllel is megmérkőzhettünk kétszer is a bajnokság ezen szakaszában. Játékosaimra nagyon büszke vagyok, ismét kitették szívüket-lelküket a pályára, de főleg az első mérkőzés miatt sajnálom is őket, mert nagy lehetőséget szalasztottunk el. A tanulsága a két találkozónak egyértelműen az, hogy meg kell tanulnunk átlépni saját árnyékunkat, egyéni felelősséget vállalni és végig keménynek, koncentráltnak maradni akkor is, amikor éppen hullámvölgyben vagyunk. Hosszútávon egyértelműen profitálni fognak a játékosaink egyénileg és csapatként is ebből a két mérkőzésből és ez a lényeg!

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg