Kadett csapatunk egy győzelemmel és vereséggel kezdte a rájátszást
2023. február 23.

Egy extra és egy borzalmas támadó produktum egy-egy győzelmet és vereséget ért U16-os csapatunk számára

Hazai pályán a DVTK Akadémia “B” csapata ellen győzelemmel kezdtük a Rájátszást, majd idegenben vereséget szenvedtünk a Török Flóris Törekvés SE pályáján.

A téli szünetben egyik kulcsjátékosunk, Varga Réka sajnálatos módon komoly térdsérülést szenvedett, akit így a teljes szezonban nélkülöznünk kell. A keret legmagasabb játékosaként 20 pont, 15 lepattanó és 4 blokkolt dobás voltak az átlagai a szezonban, ezeket a csapatnak most mindkét palánknál közös erővel kell megpróbálni ellensúlyozni, ami egy ilyen fiatal keretnél nagyon nem könnyű feladat.

ZKTE – DVTK 78-75 (23-16, 15-14, 24-18, 16-27)
ZKTE: Jagodics Lilla (21/3), Sonkoly Fanni (12), Szakonyi-Nagy Virág (14/6), Kiss Virág (7), Németh Szonja (7/3). Cserék: Pintér Viola (11), Csalló Jázmin (4), Bartáky Panka (2), Balázs Kitti (-). Edző: Rózsás Gábor. 

A támadójátékunk az első percektől fogva nagyon rendben volt ezen a mérkőzésen, remek dobóformát fogtak ki a játékosok, ötletesen és változatosan vezették a támadásokat. A találkozó folyamán többször is sikerült 12-16 pontos előnyt felépíteni, viszont amikor le lehetett volna zárni a mérkőzést, akkor sokat hibáztunk védekezésben és visszaengedtük a miskolciakat lőtávolba. A negyedik negyedre emiatt egy kifejezetten szenvedős mérkőzés alakult ki a mi szempontunkból és egy sima győzelem helyett egy amolyan “nyögve-nyelőset” sikerült csak kiizzadnunk a végére. Ez volt a hatodik győzelmünk sorozatban, viszont 75 kapott ponttal nem fogunk a bajnokság ezen szakaszában több mérkőzést nyerni az szinte garantálható.

Török Flóris Törekvés SE – ZKTE 63-49 (17-14, 8-17, 23-8, 15-10)
ZKTE: Jagodics Lilla (14), Sonkoly Fanni (6), Szakonyi-Nagy Virág (6), Kiss Virág (9/3), Németh Szonja (-). Cserék: Csalló Jázmin (4), Jóna-Horváth Jázmin (2), Pintér Viola (2), Bartáky Panka (2), Bekő Ráhel (-), Balázs Kitti (4). Edző: Rózsás Gábor.

Az előző mérkőzésen mutatott remek támadójáték után, valószínűleg azt gondoltuk, hogy majd úgyis “túldobjuk” az ellenfelet. Ez rögtön az összecsapás kezdeti szakaszában átcsapott egy egyéni vergődésbe, futószalagon szórtuk az ellenfél kezébe és a lelátóra a labdákat. További probléma volt, hogy a másodikat negyedet leszámítva nem voltunk hajlandók a védekezésbe energiát fektetni. Borzalmas játékkal tudtunk 31-25-re vezetni a félidőben, de már ekkor érződött a keret jelentős részén a totális dekoncentráltság. Fordulás után ezt a hazai csapat könyörtelenül ki is használta, így a negyedik negyedben igazából már csak a számszerű különbség volt a kérdéses. Ellenfelünknek gratulálunk a győzelemhez, megérdemelték, mivel egyértelműen ránk erőltették az akaratukat ezen a találkozón. A hátralévő négy mérkőzésünkön egyértelműen fel kell javulunk fegyelemben, koncentráltságban és el kell kezdenünk védekezni. Ha pedig szeretnénk további győzelmeket gyűjtögetni, akkor nyilván az sem fog többször beleférni, hogy minden második labdabirtoklásunkat gondolkodás nélkül elherdáljuk.

Rózsás Gábor: -Úgy gondolom, hogy az mindenképpen egy szép eredmény, hogy a korosztályváltás után ismét be tudtunk jutni a Kiemelt Bajnokság Rájátszásába U16-ban. A két mérkőzésen szerzett egy-egy győzelem és vereség is önmagában reális produkció, főleg, hogy közben elveszítettük egyik kulcsjátékosunkat hosszú időre. A játék képe, főleg védekezési oldalon azonban még közel sem olyan, mint amilyenre képes lehet a csapatunk, hogy ha megfelelően koncentrál és a megfelelő energiákat mozgósítja a jó irányba. Van tehát még dolgunk bőven, sok-sok edzés és mérkőzés lesz még a szezonban, ezeket igyekezni fogunk úgy felhasználni, hogy újabb lépcsőfokokat tudjunk meglépni felfelé.

2023. február 23. ZKTE

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Törekvés SE
Törekvés SE

2024. 05. 05. 18:00

Ostoros Károly Csarnok

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg