Junior csapatunk kivívta jogot a B-döntős szereplésre-Galériával
2023. május 16.

A Szegedi KE ellen oda-visszavágós rendszerben játszottak U18-as lányaink a Keresztjáték I. körében.

A 2022/2023-as szezon kezdeti szakaszában a selejtezőből sikerült Főtáblára jutni, ahol az Alapszakasz további remek szereplésének köszönhetően első alkalommal játszhatott csapatunk a Rájátszás körében a Fehér-csoportban, s ezáltal versenyben volt az A-döntőért is. 

Csoportunkból egyértelműen kiemelkedett minden szempontból a remekül kiválasztott BEAC-Újbuda KA/A kerete, akik magabiztosan meg is nyerték ezt a négyesfogatot, míg mi a BEAC-Újbuda KA/B és a Nyíregyházi Kosársuli csapatai ellen harcoltunk a 2-4. helyezések eldöntéséről. Felnőtt csapatunk bajnoki hajrája egybeesett ezzel a szakasszal, emellett kisebb-nagyobb betegséghullámokkal, sérülésekkel is meg kellett küzdenünk, ami miatt végül a 4. helyen zártunk. Az A-döntő mindent összegezve nem is lett volna reális számunkra, viszont a bajnokságban mutatott összteljesítmény alapján a B-döntőért még így is versenyben maradtunk. 

A Keresztjáték I. körében a másik csoport 3. helyezettje, a Szegedi KE együttese jutott ellenfélül, akikkel ezzel a korosztállyal előző szezonban az U16-os Kiemelt Bajnokságban többször találkoztunk és súlyos vereségeket szenvedtünk. A párharc győztese készülhet a B-döntőre, illetve vesztese a Keresztjáték II. Körében még kivívhatja azt, ettől és a korábbi évek egyoldalú eredményeitől függetlenül az volt a célunk, hogy mi jöjjünk ki jobban a párharcból. 

Zalaegerszegi KTE – Szegedi KE 73-82 (17-23, 23-20, 15-17, 18-22)
ZKTE: Óházy Julianna (20), Szórád Anna (31/6), Szakonyi-Nagy Virág (3/3), Kiss Virág (2), Molnár-Oravecz Ella (2). Cserék: Molnár Hanna (5), Jagodics Lilla (8), Péterfi Anna (-), Martonics Linda (-), Horváth Réka Panna (2), Sonkoly Fanni (-), Horváth Hajnalka (-). Edző: Rózsás Gábor. 

A mérkőzésre való felkészülés közel sem volt sajnos ideális, két legmagasabb játékosunk hiányzott és többen is sérüléssel vállalták a szereplést. Ellenfelünk az elejétől fogva remekül célzott távolról, ez is alaposan nehezítette a dolgunkat. Nagyon magas támadásszámmal dolgozott mindkét csapat, ami számunkra nem kedvező, de az elejétől a végéig próbáltak a lányok küzdeni a jelentős magassági és fizikális fölényben lévő szegedi csapat ellen. A vendégek győzelméhez nem férhetett kétség ezen a napon, amihez természetesen gratulálunk nekik! A különbséget tekintve lehetett volna nagyobb is, de kulcs volt, hogy óriási küzdésünknek köszönhetően 41-29-re nyertük a lepattanó-csatát, illetve lehetett volna kisebb is, de nagyon rossz százalékban dobtuk a büntetőket. 

Galéria a képre kattintva

Szegedi KE – Zalaegerszegi KTE 52-66 (15-21, 15-13, 15-21, 7-11)
ZKTE: Óházy Julianna (18), Szórád Anna (12/6), Ács Alexandra (21), Molnár-Oravecz Ella (2), Peterdi Fruzsina (6). Cserék: Kiss Virág (-), Jagodics Lilla (4), Szakonyi-Nagy Virág (2). Edző: Rózsás Gábor.

A feladat adott volt, azaz, hogy legalább 10 ponttal tudjunk győzni vendégként. Nem ígérkezett könnyűnek, de segítette a helyzetünket, hogy már majdnem teljes csapattal, az általunk kedvelt szerkezettel és rotációval tudtunk dolgozni, nem kellett az irányítóinknak és bedobóinknak az ellenfél centereivel “verekedni”, így az elejétől nagy iramot tudtunk diktálni és mindenki testhezálló feladatot tudott ellátni védekezésben. Az első néhány percet “átaludtuk”, aztán fokozatosan lendültünk bele, tartottuk a magas intenzitást, kemény védekezést, s maximális volt a koncentráció. A harmadik negyedre már állandósítottuk azt az előnyünket, amely a ki-ki mérkőzéshez kellett, s a negyedik negyedben pedig még rá tudtunk tenni néhány lapáttal az addigi teljesítményre is. A záró periódusban egy 10-0-s rohanással 19-re növeltük előnyünket, amelyet az utolsó 4-5 percben már összességében fegyelmezetten megtartottunk, ezzel bejutottunk a B-döntőbe. 

Rózsás Gábor:

“Ebben a két mérkőzésben remekül megmutatkozott az egész szezonunk, kis túlzással kicsiben minden hullámhegy és hullámvölgy megelevenedett a párharc folyamán, amelyek végigkísértek minket. Nem kérdés, hogy a védekezés intenzitásának, koncentrációnak mekkora szerepe van egy-egy mérkőzés eredményének alakulásában, ezt ez a két találkozó is jól illusztrálta. Gratulálok a csapatomnak ahhoz, hogy az előző szezonhoz hasonlóan, de már egy korosztállyal feljebb kivívták a B-döntős szereplést!”.

2023. május 16. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg