Jól sikerült a főpróba
2016. szeptember 28.
Nagy különbséggel sikerült másodszor is legyőznünk horvát ellenfelünket.

A bajnokság főpróbáját tartotta csapatunk szerdán a Városi Sportcsarnokban. A vendég a horvát ZKK Tranjevska csapata volt, akik a két héttel ezelőtti látogatását viszonozták. Akkor idegenen nyert együttesünk (60-54) és ez most sem történt másképpen. 

ZTE NKK - ZKK Trenjevska 95-48 (28-16, 28-4, 26-15, 13-13)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok jv: Horváth A., Szalai Zs., Földesi Á.

ZTE NKK: Nagy 6, Kovács G. 5/3, Burkholder 16/12, Daniels 16, Horváth 8, csere: Kovács C.-, Gáspár-Szalay 7/3, Orsó 6/3, Hegedüs-Őri 2, Velkey 5/3, Böröndy 12/6, Vincze 4, Jurkó 8, edző: Gáspár Dávid

ZKK Trešnjevka: Marta Galić 2, Stirlap 18, Pavic 13, Voladinovic 6/3, Katavić 5/3 csere: Marija Galić -, Lelas 4, Ulevic -,. Edző: Dean Nemec

Az első negyed elején hamar elhúztunk. Jól védekeztek a lányok és pontosan is támadtak. A vendégek csak a 3. percben szerezték első pontjaikat, amely meghozta a dobókedvüket és fokozatosan felzárkóztak (11-8). Az időkérés hasznosnak bizonyult és egy remek sorozattal tíz pontra nőtt az előnyünk. A negyed hajrájában beálló Böröndy Vivien adott új lendületet a csapatnak és pillanatok alatt szerzett hét pontjával 28-16-ra alakította a játékrészt. 

A második negyedben Horváth Zsófia remek pontjaival tovább nőtt a hazai előny. A vendégek nem találták a ritmust és a védekezésünk ellenszerét. Egyre jobban elhúztunk és a jó védekezésünket mutatja, hogy mindössze négy pontot engedtünk ellenfelünknek a negyedben, megduplázva saját pontjaink számát (56-20). 

A nagyszünet után sem változott gyökeresen a játék képe. A csapatunk remekül védekezett, nagyon kevés lehetőséget hagyva a vendégeknek a pontszerzésre. Emellett indításokból, remek összjátékok végén szereztek látványos pontokat a lányok, nem mellesleg távolról is jó százalékkal dobva. A negyed végére már az ötven pontos határt ostromolta együttesünk (82-35).

A záró negyedben kicsit kiengedtek a lányok és a horvát csapat próbált faragni a hátrányán. Gáspár Dávid időkérésénél a folyamatos koncentrációt kérte a játékosoktól. Sok volt a technikai hiba és a pontatlan dobás. A győzelmünk egy percig sem nem forgott veszélyben és közel 100 ponttal terheltük meg ellenfelük kosarát. 

Gáspár Dávid: - Örülök a győzelemnek! Mindenkinek játéklehetőséget adhattam és ez fontos volt. Jól védekeztünk és jól is támadtunk. Csiszolgatjuk még a játékainkat, hogy a bajnoki rajtra tökételesek legyenek. 

A főpróbája tehát jól sikerült, de a bajnokság nyitófordulójában szabadnapos lesz a csapat, így még egy hetünk marad a felkészülésre, amikor a Cegléd ellen hazai pályán kezdik meg a pontvadászatot.

2016. szeptember 28. ZTE NKK 

 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg