Jobb volt a DVTK
2014. február 10.
Már az első negyedben eldőlt a találkozó sorsa.

A középszakasz első mérkőzésén az Aluivent DVTK csapata látogatott Zalaegerszegre. A vendégeknél két ismerős arc is tagja volt a keretnek: Bukovszki Mónika és Czank Tímea. 

A vendégek spanyol mestere pörgős játékot kért a lányaitól és ezt be is tartották Ravenék, akik az első negyedben átrohantak rajtunk. Pillanatok alatt tíz pontos előnyt szereztek, nekünk pedig a büntetőkkel is bajunk akadt. A negyed végére megalapozták a vendégek a mérkőzés további menetét (5-21). 

A vendégek mestere folyamatosan forgatta csapatát és a második negyedben tovább növelték előnyüket. Egy –egy villanásra futotta csak a lányok erejéből, de látszott, hogy sajnos nincs egy szinten a két csapat. Próbáltunk a védekezésen szorítani, de a palánk alatt is súlytalanok voltunk.  A félidőre megnyugtató 19-44-es előnnyel mehettek a vendégek. 

A harmadik negyed elejét megnyomta a DVTK és mát harminc ponttal is vezettek (19-49). A vendégek felszabadultan játszottak, habár mesterük minden labdánál űzte-hajtotta őket. 

A záró negyedben kicsit kiengedett a Diósgyőr és ezt csapatunk megérezte. Keményen védekeztünk és ez megzavarta ellenfelünket. Főleg Czukor Tünde és Mányoky Judit volt elemében. Végre távolról is be találtak a lányok és egy kicsit sikerült kozmetikázni az így is nagyarányú vendég győzelmet. 

Összességében a papírforma érvényesült, de koncentráltabb, pontosabb játékkal elkerülhető lett volna ez a nagy vereség. 

ZTE NKK - Aluinvent DVTK Miskolc 48-81 (5-21, 14-23, 8-19, 21-18)

ZTE NKK: Török 2, Fuisz 2, Varga 2, Czukor 18/6, Horváth Zs. 4. Csere: Vágvölgyi 2, Darida 2, Fritz 5, Mányoki 10/6. Vezetőedző: Gáll Tamás.

DVTK: Bukovszki -, Raven 11/3, Dubei 2, Tobin 20, Liene 14. Csere: Sverrisdottir 10/3, Szabó B. 4, Horváth E. 6, Szabó P. 2, Czank 2, Vincze 6, Bálint R. 4, Vezetőedző: Maikel Lopez

Gáll Tamás - Az első tíz percben 5 pontra voltunk képesek, ezzel el is dőlt a mérkőzés. Nem így terveztük, de ma ennyire voltunk képesek.

Maikel Lopez- Hosszú utazás miatt pontatlanabbul játszottuk gyors játékunkat. Az ellenfelünk az utolsó negyedben ezt kihasználta, de tanulunk belőle.

pity

 

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#10 Horváth Fruzsina
#58 Jurkó Noémi
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg