Idegenben folytatjuk a bajnoki küzdelmeket a szünet után
2024. március 01.

Két hét szünetet követően folytatódnak a női kosárlabda Amatőr NB I küzdelmei. Együttesünk idegenben lép pályára a tabellaszomszéd UNI Győr otthonában. Ősszel Zalaegerszegen szoros mérkőzésen nyertünk 92-83-ra és a vasárnap 17 órakor kezdődő összecsapáson is hasonlóan nehéz mérkőzésre van kilátás. Rózsás Gábor vezetőedző bízik az idegenbeli bravúrban, akitől arról érdeklődtünk, mire volt jó, vagy elegendő ez a szünet?  

-Az ilyen időszakban valamivel többször és többet tudunk foglalkozni például a kondicionális résszel. Ezen kívül alapvetően ugyanúgy készültünk, mint ha az előző hétvégén is lett volna mérkőzésünk. Szeretnénk minden egyes alkalommal egyéni és ezáltal csapat védekezésben is előrelépni, ezen sokat dolgozunk, de ez egy nehéz feladat. A támadójátékunkkal nagyon kevésszer adódott probléma, bízunk benne, hogy arra a továbbiakban is tudunk alapozni, de azért természetesen azt is igyekszünk csiszolgatni.

Tabellaszomszéd Győr ellen mi lehet a jó taktika, milyen meccsre számítasz?

-A győri csapat nagyon kiszámíthatatlan és az ő esetükben tükrözi legkevésbé a tabellán elfoglalt helyezésük a tényleges játékerejüket. 26 játékosuk van, közülük többen A-csoportos visszajátszók és van olyan is, aki 6 mérkőzésen az EuroLigában is szerepelt már a szezonban. Nehéz mérkőzés lesz egy remek kerettel rendelkező csapat ellen idegenben. Fontos lenne, hogy ne menjünk bele egy dobópárbajba, azaz stabil legyen a védekezésünk és abból építgessük a támadásainkat. Ha tehát a saját térfelünkön koncentrált és fegyelmezett lesz a játékunk, akkor lehet esélyünk egy újabb, idegenbeli bravúrra.

Csapatunknak még két mérkőzése van ezen kívül az alapszakaszban, az Ajka ellen hazai pályán és a Zsíros Akadémia Kőbánya ellen idegenben.

2024. március 1. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg