Hatalmas küzdelemben, harmadszor is legyőztük a SMAFC együttesét
2023. január 15.

A 10. fordulóban a Sportdarázs SMAFC együttesét fogadtuk. A két csapat már harmadszor találkozott ebben a szezonban, a bajnokságban másodszor és egyszer a Hepp Kupában. Hatalmas csatát hozott az összecsapás, sok hibával tarkítva. A lányok hatalmas energiával játszottak és nagy küzdelemben másodszor is legyőztük a Sopront. 

ZTE NKK- Sportdarázs SMAFC 63-61 (20-12, 15-25, 12-17, 16-7)
Zalaegerszeg, 80 néző, Jv: Csák, Kovács

ZTE NKK: Kovács 12/6, Óházy 6, Szórád 6, Ács 5, Horváth Fru. 13, csere: Horváth Fa., Jurkó 13/3, Jagodics, Molnár 6, Balogh 2. edző: Czukor Bence 

SMAFC: Török, Erdélyiova 18, Molnarova 10, Bakó 12, Szeli 10, csere: Szabó 4, Pfeiffer 6, Karácsony, Sardak 1, Karácsony, Ács L., Gombkötő. edző: Srdan Radulovic

Kipontozódott: Horváth Fruzsina

Nagyon jó energiákkal kezdtük a mérkőzést és határozott játékunknak köszönhetően sikerült előnyt szereznünk (15-7). A vendégek nem találták a fogást csapatunkon és nem tudtak közel kerülni hozzánk. A hajrában Jurkó hármasával és Szórád közelijével tartottuk előnyünket (20-12). 

A második negyedre elfogyott a lendületünk és egyre több hiba csúszott a játékunkba. A SMAFC Erdélyiova pontjaival egyenlített és át is vette a vezetést (20-24). Sajnos az időkérés sem hozott nagy változást a játékunkban. A vendégek pontosabban játszottak és a 17. percben 27-33-ra vezettek. Összekapták magukat a lányok és rövid időn belül sikerült fordítanunk (35-33). A félidő vége a soproniaké volt, akik Szeli kosaraival vették vissza a vezetést (35-37). 

Az első félidőben sem volt panasz a szurkolásra, a másodikban még egy lapáttal rákapcsolt lelkes közönségünk. 

A nagyszünet után Erdélyiovát nem igazán tudtuk tartani és irányításával hatpontos előnyt szerzett a SMAFC (34-43). Nagy akarással játszottak a lányok és Molnár Hanna és Horváth Fruzsina kosaraival kiegyenlítettünk (43-43). Rengeteg energiát mozgattunk meg, hogy ne tudjon fölénk kerekedni a Sopron, de a támadásaikat nehezen tudtuk megállítani, így a negyed végén hét ponttal elhúztak (47-54). 

Összeszorított fogakkal mentünk neki a záró negyednek, melynek elején Balogh és Jurkó is fontos közeliket szerzett (51-54). Megtorpant a SMAFC a jó védekezésünknek köszönhetően. A 35. percben Molnár közelijével ismét kiegyenlítettünk, majd Ács büntetőivel már mi vezettünk (58-56). Nagyon kemény végjáték következett, melyben még egyszer fordítani tudott a vendégcsapat, de a végét erőben és fejben is jobban bírtuk és végül sikerült megnyernünk a találkozót, azaz nem csak idegenben, de hazai páláyn is sikerült legyőznünk a Sopront (63-61). 

Czukor Bence: - Elképesztő, amit a lányok a pályán odatettek, borzasztó nagyot küzdöttek. Azt tudni kell, hogy Jurkó Noémi egész héten lázas volt és mégis eljött, itt volt a csapattal és tudott nekünk segíteni. Hatalmas gratuláció a lányoknak, hiszen rövid időn belül két olyan akadémiai csapattal játszottunk, akik agresszív védekezéssel és gyors játékkal érik el sikereiket. Volt egy jó első negyedünk, a másodikban viszont nem úgy jöttek össze a dolgaink, ahogy szerettük volna. Ugyanez volt várható a második félidőben is, de végre át tudtuk lépni magunkon, és nem adtuk meg magunkat a fáradtságnak, illetve a kemény védekezésnek, hanem volt bátorságunk húzni egy új lapot és megnyerni a mérkőzést.  Örülök, hogy tudtunk javítani, úgy gondolom, sikerült lelkileg is felállnunk a szerdai vereségből. Nagy köszönet a szurkolóknak, akik hozzásegítettek minket a győzelemhez!

2023. január 15. ZTE NKK  

Következő mérkőzés
UNI Győr SZESE
UNI Győr SZESE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2022/2023

NB I/B

13. forduló

Győr Városi Egyetemi Edző Csarnok

2023. február 8. 18:50

Előző mérkőzés
ZTE NKK
77
::
:
Törekvés SE
69
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#11 Horváth Fanni
#0 Balogh Viktória
#77 Molnár Hanna
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV