Harmadik helyen végzett U12-es csapatunk a régiós jamboreen
2023. április 21.

Az U12 bajnokság nyolcadik fordulója keretében vasárnap Székesfehérváron került megrendezésre a Nyugati Leány Régiós Jamboree, ahol a legjobb nyugati régióba tartozó vidéki leány csapatok találkoztak.Első meccsünket a soproni lányokkal játszottuk. Czukor Tünde edző beszámolója:

Sportdarázs - Zalaegerszegi KTE 71-67 (16-10, 22+6-16+4, 13-19, 14-18)

Legjobb dobóink: Sonkoly Panna 22, Banitz Boróka 17, Halász -Lukács Réka, Kelemen Júlia 13-13 pont

Nagyon fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést, Réka és Boróka össze szokott párosa rendre dobta a kosarakat. Az első 5 percben mi vezettünk ellenfelünk meglepetésére, majd felzárkóztak a soproniak és átvették a vezetést is. A folytatásban Julika és Panna sikeres ziccereinek köszönhetően feljöttünk 4 pontra, de néhány pontatlan védekezési hiba és figyelmetlenség miatt könnyű kosarakat kaptunk, amivel újra 12 pont lett a különbség. A második félidő Réka labda szerzéseivel és szép kosaraival jöttünk fel, Boróka palánk alatt szinte megállíthatatlan volt. A hátrányunkat 8 pontra tudtuk csökkenteni. Következett az utolsó negyed, a csajok minden erejüket beleadták, harcoltak, vetődtek minden labdáért. Agresszívan védekeztek és több gyönyörű passz- befutás játékot láthattunk Pannától és Julikától. Sajnos a győzelmet nem tudtuk megszerezni, de nem sokon múlott a meglepetés.Eszméletlen büszke vagyok a csapatomra, hogy a második félidőt megnyerve 4 ponttal tudtak csak fölénk kerekedni az Akadémiás Darazsak.

Következett a „vesztesek” csatája, mivel a Szekszárd megverte a Dávid Kornél Akadémiát, ezért ellenük folytattuk. Úgy készültünk, hogy nekünk is a lehető legnagyobb különbséggel kell megvernünk őket, hogy a szezonvégi Országos Jamboreera kijussunk idén is. A lányok is motiváltak voltak abban, hogy megszerezzük a győzelmet. 

Zalaegerszegi KTE – Dávid Kornél KA 106-28 (28-9, 24+5-8+4, 25-3, 24-4)

Legjobb dobóink: Banitz Boróka 31, Kelemen Júlia 24, Sonkoly Panna 21, Halász- Lukács Réka 20 pont, Németh Hedvig 4, Gecse Manna 3
Boróka magassági és erő fölényével nem tudtak mit kezdeni a székesfehérvári lányok. Letámadó agresszív védekezésünkkel hibára kényszerítettük őket, amiből könnyű ziccereket dobtunk. Az első negyedben megmutattuk, hogy ezt a mérkőzést csak mi nyerhetjük meg. Második ötösünk tovább tudta növelni a különbséget. Hédinek és Mannának is voltak szép dobásai. A második félidőben már öröm játékot játszottunk és még a kitűzött célt is teljesítettük, miszerint dobjunk 106 pontot és ne kapjunk 30-at.

Czukor Tünde: Gratulálok Csapatom remek teljesítményéhez és az elért 3. helyhez. Mérhetetlenül BÜSZKE vagyok minden játékosra, mert Mindenki kitette szívét, lelkét a pályára. Voltak igen dicséretes védekezések és támadás befejezések. És ami számomra a legfontosabb, hogy elkezdtek a labdákért vetődni, nem volt elveszett labda, láttam a szemekben a küzdést. Dolgozunk tovább 

2023. április 21. ZKTE

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg