Győzelemmel kezdte csapatunk az alföldi túrát
2024. február 03.

Hosszú út várt csapatunkra szombaton, hiszen Debrecenben kellett pályára lépnie, betegségtől megtizedelt együttesünknek. Az alföldi túra első állomásán sikerült győznünk a végig harcosan küzdő DEAC ellen. 

Debreceni EAC - ZTE NKK 47-71 (15-19, 7-24, 12-11, 13-17)

Debrecen, Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium., 50 néző

Játékvezetők: Nyíri Péter Patrik, Cservenyák-Páll Vivien Zsanett. 

ZTE NKK: Óházy (7), Szórád (2), Kovács G. (20/9), Ács A. (4), Horváth Fru. (19). Cserék: Jurkó (14), Péterfi (3/3), Csalló (2). Edző: Rózsás Gábor. 

Az országos szinten tapasztalható betegséghullám sajnos minket sem kímélt, alaposan megtépázta az elmúlt 2 hetünket, végül 8 játékos állapota engedte meg, hogy vállalják a mérkőzéseket a hétvégén. 

Az első néhány percben a hazai csapat akarata érvényesült, a 4-5. percre azonban már a mi lányaink is kezdtek belemelegedni a játékba. 8-7-es állás után Ács, Horváth, Jurkó és Kovács is szerzett pontokat, így pillanatok alatt 8-14-re módosult az eredmény. 

A második periódusra már a védekezést is sikerült összehangolni, aminek köszönhetően a nagyszünetre jelentős előnyt sikerült kiépítenünk. Ebben a negyedben igazi csapatmunkával, de alapvetően kiváló egy-egy védekezéssel 7 pontot engedélyeztünk a vendéglátóknak 22-43-ra állítva be a félidei eredményt. 

A DEAC természetesen nem adta fel, fordulás után is agresszíven, fizikálisan védekeztek. Fegyelmezett és koncentrált játékkal sikerült visszaverni minden rohamot és őrizni az előnyt, 18 pontál nem tudott közelebb férkőzni a hazai csapat, míg a legnagyobb különbség 26 volt. A negyedik, záró játékrészben a két legfiatalabb játékosunk is feliratkozott a pontszerzők közé, előbb Péterfi Anna dobott triplát sarokból, majd Csalló Jázmin értékesített egy közelit bátor egy-egy betörése után. 

A csapat meggyötörten, de végig szívvel-lélekkel küzdött és nyert megérdemelten 71-47-re Debrecenben. Fontos volt, hogy a Bajai NKK elleni dobópárbaj után sikerült a védekezést ismét a helyes mederbe terelni és ezzel újra egy értékes idegenbeli győzelmet begyűjteni. 

Rózsás Gábor: -Követhetetlen és kimerítő hosszú időszakon vagyunk túl, többnapos Országos Diákolimpia és rengeteg betegség alakította a menetrendünket. Ilyenkor edzőként sem taktikailag, sem fizikálisan nem lehet megváltani a Világot, frissíteni kell amit lehet, a fejekben kell segíteni rendezni a dolgokat és tartani a csapatban a lelket. Ma este itt Debrecenben az történt, ami Zalaegerszegen az elmúlt hétben nem, tudtunk 5:5 ellen kosárlabdázni, s ez láthatóan nagy örömöt és motivációt is adott hadrafogható játékosainknak! A betegeknek innen is jobbulást, kitartást kívánunk! Holnap Nyíregyházán is szeretnénk jól játszani, addig pedig valahogy megpróbálunk kevés idő alatt gyorsan és sokat pihenni!. 

2024. február 3. ZTE NKK  

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
78
::
:
Törekvés SE
65
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg