tippmix

Fontos dolgokban határozott az MKOSZ
2020. május 05.

Hétfőn soros ülését tartotta a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az elnökség több fontos kérdésről tárgyalt és határozott is. 

Az elnökség a női és a férfi A-csoport jövőévi versenykiírásáról határozott. A vírushelyzet ismeretében két kezdési dátummal, október 3-mal és október 31-gyel kalkulál a szövetség.
Ha elkezdhető a bajnokság október 3-án, akkor a férfiaknál rövidített középszakaszt terveznek kevesebb mérkőzéssel, ha csak a későbbi időpontban indulhat a bajnokság, akkor nem rendeznek a következő szezonban középszakaszt. A rövidített középszakasz azt jelenti, hogy az 1-3. helyezettek, a 4-6. helyezettek, a 7-10. helyezettek, valamint a 11-14. helyezettek játszanak egymással oda-vissza. Ez a korábbinál kevesebb játéknapot jelent.

A szövetség a csapatok nemzetközi szerepléséről is döntött

A női legfelsőbb osztályban a tavalyihoz képest különösebb változás nem lesz. Tárgyalt az elnökség a klubok nemzetközi szerepléséről. Mivel jogilag nem lehetett lezárni a 2019/2020-as bajnokságot, így az elnökség az elmúlt három szezon bajnoki szereplése alapján állította fel a sorrendet a csapatok között. Ennek megfelelően a nőknél a Sopron indulhat az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg Szekszárd, a ZTE, a Győr, Cegléd és a PEAC nevezhet a Női Európa-kupába.

A férfiaknál a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligájába nevezhet, míg a Körmend és a Szolnoki Olajbányász kap lehetőséget a szereplésre a Fiba Europe Cup-ban. Mindennek feltétele, hogy a Fiba is jóváhagyja a Magyarországnak jutó, tavalyi indulási jogok számát.

A kijárási korlátozás vidéki eltörlése ellenére óvatosságra int a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöksége.
Az MKOSZ korábbi döntését a válogatott és egyéb szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztéséről fenntartja, és a csapatoknak sem javasolja, hogy megkezdjék a szervezett edzéseket.

2020. május 5. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kovács Georgina
Nagy Dóra
Horváth Fanni
Janis Ndiba
Preisinger Boglárka
Horti Dóra
Keyona Hayes
Kirby Burkholder
Andjela Delic
Jurkó Noémi
Horváth Fruzsina
Kuttor Enikő
Dömötör Dorina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV