Feljutottak az A csoportba a serdülőink
2021. február 21.

Január végén Győrben rendezték a Serdülő Bajnokság Alapszakasz II. 1. fordulóját. Gellérné Gulyás Ildikó edző beszámolója.

A serdülő bajnokságban csapatunk Győrbe utazott négyes tornára. Első ellenfelünk az oroszlányi lányok voltak. Nem ismertük őket, eddig még nem találkoztunk velük, de azt láttuk a mások ellen játszott meccseik alapján, hogy minden találkozón sok pontot dobnak, van egy kiemelkedően ponterős játékosuk, és további 2-3, aki 10, vagy akár 20 pont fölött dob. A meccsen aztán kiderült, hogy ellenfelünk erőssége a rendkívül gyors játék, nagyon jól indulnak, amiből első szándékból, vagy második hullámból dobják pontjaik nagy részét. Ennek megfelelően nagy iramú mérkőzés volt, nem nagyon tudtuk lelassítani őket, hanem mi is átvettük a rohanást. Nagyon izgalmas, végig szoros meccs volt, a támadásainkat mi is elég hatékonyan fejeztük be, szinte mindenki tudott néhány pontot hozzátenni a győzelemhez, de a szokásosan ponterős játékosokon kívül kiemelkedően teljesített Csalló Jázmin, aki végre nagyon bátran, és szinte hibátlan eredményességgel játszott. A negyedik negyedben egyik erősségünk Varga Réka megsérült, ez kicsit megzavarta a lányokat, de a végjátékra újra összeszedtük magunkat, és akaratból, jó hozzáállásból jelesre vizsgázva megnyertük a mérkőzést.

ZKTE – OSE Amazonok 91:85 (22:26, 30:10, 22:22, 17:27)

ZKTE: Jagodics Lilla 27, Varga Réka 17, Csalló Jázmin 16, Balázs Kitti 9, Kocsárdi Réka 6, Jóna-Horváth Jázmin 4, Altinger Zsófia 3, Szakonyi-Nagy Virág 3, Németh Szonja 2, Bartáky Panka 2, Bekő Ráhel 2, Vendég Réka. Edző: Gellérné Gulyás Ildikó

A következő meccset a másik találkozó győztesével, a győri lányokkal vívtuk. Fiatal, nagyon lelkes kis csapatról van szó, akik nem ismernek lehetetlent. Ennek megfelelően küzdelmes első félidő után mindössze négy pontos előnyre sikerült szert tennünk. A második játékrészben, ahol már nincs a csere kényszer, szép lassan őröltük fel, ellenfelünket. Jagodics Lilla megállíthatatlan volt, valamint ő és Kocsárdi Réka nagyon szépen oldották meg a második hullámból, illetve passz befutásból adódó helyzeteket, így végre „Kocsi” is igazán ponterős volt. A huszonhárom pontos végső győzelem nem tükrözi hűen, hogy milyen nehéz mérkőzést nyertünk meg. 

Széchenyi KA/B – ZKTE 75:98 (25:20, 10:19, 19:30, 21:29)

ZKTE: Jagodics Lilla 37, Kocsárdi Réka 29, Altinger Zsófia 10, Jóna-Horváth Jázmin 5, Csalló Jázmin 5, Balázs Kitti 4, Vendég Réka 2, Bekő Ráhel 2, Szakonyi-Nagy Virág 2, Németh Szonja 2, Vörös Luca, Bartáky Panka. edző: Gellérné Gulyás Ildikó

Ezzel a két megnyert mérkőzéssel, ami elsősorban a jó egyéni teljesítményeknek volt köszönhető, a csoport élén végeztünk, és feljutottunk az A csoportba, ahol legközelebb nagyon nehéz ellenfelek várnak ránk. Gratulálok a lányoknak, csak így tovább! De védekezésben is erősödnünk kell!

2021. február 22. ZKTE

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
MAFC
MAFC

NB I/B Piros csoport, 9. forduló

2021. december 4. 18.00

Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
66
::
:
MAFC BP
53
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#77 Molnár Hanna
#15 Óházy Julianna
#14 Horváth Fanni
#12 Pap Regina
#5 Sánta Petra
#8 Gorjanácz Ágnes
#20 Szórád Anna
#10 Horváth Fruzsina
#14 Kovács Georgina
#7 Soós Dorina
#99 Frindt Nikoletta
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV