tippmix
Elkezdődtek a munkás hétköznapok
2018. augusztus 06.
A lányok láttak ma már kosárlabdát, de még nem használhatták

Gyorsan eltelt a nyár és már a közelgő bajnoki szezonra kezdte meg hétfőn délelőtt a felkészülést a csapatunk. A hagyományoktól eltérően, nem a Parkerdő hűsítő lombjai alatt, hanem a hőségtől teljesen átforrósodott Zalakerámia Sport és –Rendezvénycsarnokban kezdték meg a lányok az alapozást. Ahogy az elmúlt évben is ezúttal is Horváth Zsófia másodedző irányításával indult a munka, ugyanis Gáspár Dávid az U18-as válogatottal Udinében Európa Bajnokságon szerepel. 

- Mondhatom, hogy már rutinom van ebben, hiszen tavaly is az első héten velem kezdődött a felkészülés. Jelenleg hét játékos dolgozik, köztük többen sérülésből lábadoznak még, valamint Kovács Georgina, vezetőedzőnkkel együtt az U18-as EB-n szerepel.

Ismerős arcok - Gáspár-Szalay Virág, Hegedüs Őri Györgyi, Jurkó Noémi, Preisinger Boglárka- mellett a nagy visszatérő Horti Dóra és a két új igazolás Pusztai Petra (BEAC) és Benke Sára (PINKK) is elkezdte a közös munkát, míg a négy külföldi szeptember elsején csatlakozik a kerethez. Az első hét a rávezetésről, a ráhangolódásról szól, majd fokozatosan erősödnek az edzések és a feladatok. Az erőnlét megszerzéséért Adrovicz Béla erőnléti edző felel. 

- Az első hét az alap állóképesség visszanyeréséről szól, majd a következő négy hétben az erő állóképességet, a robbanékony erőt, a maximális erő fejlesztéséről fog szólni. Szeptemberben, ahogy egyre közelebb kerülünk a bajnoki rajthoz, fokozatosan veszünk vissza a terhelésből.  

Természetesen az erőnlét megszerzéséhez hozzá tartoznak a labdás edzések is, ami egy kosárlabdázónak nagyon fontos. Az első felkészülési mérkőzések szeptember elejére várhatók, amikor már teljes keret a rendelkezésre áll. Az előző évhez hasonlóan a hagyományos Göcsej Kupán kívül más tornára nem megy a csapatunk, de több felkészülési mérkőzés is tervben van. 

Az idei csapathoz Sigi Koizar és Nadia Parker már ismerősként térhet vissza, hiszen az elmúlt sikeres szezon húzóemberei voltak, míg a holland Janis Ndiba és az amerikai Taneisha Harrison az előttünk lévő szezon sikeremberei lehetnek. 

2018. augusztus 6. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

2018/2019 -es szezonban bronzérmes

a ZTE NKK

Előző mérkőzés
ZTE NKK
80
::
:
Uni Győr
60
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Jurkó Noémi
#5 Horti Dóra
#4 Hegedüs-Őri Györgyi
#9 Evanthia Maltsi
#7 Sigi Koizar
#14 Kovács Georgina
#13 Pusztai Petra
#11 Benke Sára
#15 Nadia Parker
#8 Janis Ndiba
#6 Gáspár-Szalay Virág
#12 Preisinger Boglárka
Galéria
Hirdetés
Közösség
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Szabadics