Egy éve történt...,de sokunknak örök emlék marad!
2020. május 03.
Örömteli nyilatkozatok

A 2018-2019-es bajnokságban az Uni Győr ellen vívtuk a bronzmérkőzést, ahol nagy csatában, hátrányból fordítva nyertük meg a párharcot. 

Ötödikként zártuk az alapszakaszt, így a negyedik PEAC Pécs ellen kellett kiharcolnunk az elődöntőbe kerülést. A párharcot idegenben kezdve 2-0-ra megnyertük, majd következett a Sopron Basket elleni elődöntő. A másik ágon a Győr a Szekszárd ellen hatalmas csatában, pályahátrányból harcolta ki a továbbjutást. A Sopron nem hagyott sok esélyt csapatunknak és megérdemelten jutott a döntőbe. A Győr nagy csatára kényszerítette a DVTK-t, de három meccsen végül a miskolciak kerültek a döntőbe. A bronzmérkőzésen, az előző szezonhoz hasonlóan a Győrrel kellett farkasszemet néznünk. 

Tekintsünk vissza a hárommeccses párharcra: 
Április 27.  ZTE NKK- Uni Győr 68-74
Az alapszakaszban kétszer sikerült legyőznünk a Győrt, a helyosztó első mérkőzésén a vendégek játszottak valamivel pontosabban és elvették a pályaelőnyünk. 

Április 30. Uni Győr- ZTE NKK 49-69
A második mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen ha kikapunk, a Győr szerezheti meg a bronzérmet, ha nyerünk, akkor hazai pályán még lehet esélyünk! A találkozón az első perctől kezdve domináltunk és nem hagytunk esélyt a házigazdának. 

Május 3. ZTE NKK- Uni Győr 80-60
Egy hosszú és viszontagságos szezon utolsó, sorsdöntő összecsapásán a második negyedben tíz pontos előnyt szereztünk. A kiegyenlített harmadik negyed után a lányok ellenállhatatlanul játszottak és megérdemelten tették fel az I-re a pontot. 

Egy fantasztikus közösség, nagyszerű teljesítménye eredményezte ezt a sikert. A találkozó után próbáltuk megszólaltatni a játékosokat, mit jelent számukra ez a bronzérem. Akkor a videók publikálása elmaradt, de így egy év távlatában jó visszaemlékezni a felemelő pillanatokra, a boldog arcokra, nyilatkozatokra. 

 

 

Videó: Jóna István

2020. május 3. ZTE NKK

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#15 Óházy Julianna
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg