tippmix
Egy éve történt...,de sokunknak örök emlék marad!
2020. május 03.
Örömteli nyilatkozatok

A 2018-2019-es bajnokságban az Uni Győr ellen vívtuk a bronzmérkőzést, ahol nagy csatában, hátrányból fordítva nyertük meg a párharcot. 

Ötödikként zártuk az alapszakaszt, így a negyedik PEAC Pécs ellen kellett kiharcolnunk az elődöntőbe kerülést. A párharcot idegenben kezdve 2-0-ra megnyertük, majd következett a Sopron Basket elleni elődöntő. A másik ágon a Győr a Szekszárd ellen hatalmas csatában, pályahátrányból harcolta ki a továbbjutást. A Sopron nem hagyott sok esélyt csapatunknak és megérdemelten jutott a döntőbe. A Győr nagy csatára kényszerítette a DVTK-t, de három meccsen végül a miskolciak kerültek a döntőbe. A bronzmérkőzésen, az előző szezonhoz hasonlóan a Győrrel kellett farkasszemet néznünk. 

Tekintsünk vissza a hárommeccses párharcra: 
Április 27.  ZTE NKK- Uni Győr 68-74
Az alapszakaszban kétszer sikerült legyőznünk a Győrt, a helyosztó első mérkőzésén a vendégek játszottak valamivel pontosabban és elvették a pályaelőnyünk. 

Április 30. Uni Győr- ZTE NKK 49-69
A második mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen ha kikapunk, a Győr szerezheti meg a bronzérmet, ha nyerünk, akkor hazai pályán még lehet esélyünk! A találkozón az első perctől kezdve domináltunk és nem hagytunk esélyt a házigazdának. 

Május 3. ZTE NKK- Uni Győr 80-60
Egy hosszú és viszontagságos szezon utolsó, sorsdöntő összecsapásán a második negyedben tíz pontos előnyt szereztünk. A kiegyenlített harmadik negyed után a lányok ellenállhatatlanul játszottak és megérdemelten tették fel az I-re a pontot. 

Egy fantasztikus közösség, nagyszerű teljesítménye eredményezte ezt a sikert. A találkozó után próbáltuk megszólaltatni a játékosokat, mit jelent számukra ez a bronzérem. Akkor a videók publikálása elmaradt, de így egy év távlatában jó visszaemlékezni a felemelő pillanatokra, a boldog arcokra, nyilatkozatokra. 

 

 

Videó: Jóna István

2020. május 3. ZTE NKK

Következő mérkőzés
::
vs

Maradj otthon!

Várjuk a 2020-2021-es szezont!

Előző mérkőzés
::
:
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Kirby Burkholder
Preisinger Boglárka
Dömötör Dorina
Keyona Hayes
Kuttor Enikő
Horváth Fruzsina
Janis Ndiba
Andjela Delic
Kovács Georgina
Horváth Fanni
Jurkó Noémi
Horti Dóra
Nagy Dóra
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV