Csak egy lépésre a B döntő
2022. április 02.

A Rájátszás csoportkörét és a Keresztjáték első fordulóját is sikeresen vette kadett csapatunk.

A szezon kezdetén az országos selejtező két fordulójából 4-1-es mérleggel sikerült a Kiemelt Bajnokságba jutnunk, ahol a kezdeti nehézségek és a tanulópénz megfizetése után egyre inkább javuló összképpel elkezdtük csipegetni a győzelmeket is hatos csoportunkban. A következő, rájátszás szakaszt egy négyes egységben folytattuk, ahol oda-vissza mérkőzhettünk meg a Bajai NKK “B”, az Óbudai Kaszások és Szombathelyi SI csapataival. Ebben a szakaszban egyre inkább magabiztosan, továbbra is hétről-hétre lépegetve előre, kevesebb hibával játszva hoztuk le a 6 mérkőzésünket 4-2-es mérleggel, s jutottunk tovább a következő, keresztjátékot jelentő szakaszba, ami egyúttal garantáltan azt is jelenti, hogy a bajnokság végeztével már biztosan a legjobb 20 csapat között zárunk (A 2021/2022-es szezonban rekordszámú, 72 (!) csapat nevezett és versenyzett a leány U16-os bajnokságban.).
Csapatunk mérkőzésről-mérkőzésre formálódik, alakulgat, fejlődik, a rájátszás szakaszban már többször is tudtunk dominálni, jól működött a védekezésünk, lepattanózásban (46 / mérkőzés) és csapatjátékban (18 gólpassz / mérkőzés) is kitűntünk a csoportunkból. A szerencsével sajnos továbbra is hadilábon állunk, legtöbb esetben meghatározó játékosaink hiányoztak sérülés, betegség miatt, de a kemény edzésmunka és kiváló csapatszellem ezt is egyre inkább áthidalja, mindig voltak ugyanis olyanok a fiatalabb, elsőéves kadettek közül, akik szépen előléptek és átvették a stafétát ha a szükség úgy kívánta. 

A Keresztjáték I. körében oda-visszavágós, úgymond kuparendszerben (egy-egy győzelem esetén a pontkülönbség dönt) mérkőzhettünk meg a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia “B” csapatával, ahol már nem volt hibázási lehetőségünk. A lányok nagyon koncentráltak voltak, mentálisan és fizikálisan óriási energiákat mozgósítva, kulcsembereinket nélkülözve kettős győzelemmel vették az utolsó előtti akadályt a B-döntőért folytatott versengésben.

ZKTE - Kecskeméti Kosárlabda Akadémia “B” 69-41 (21-9, 14-8, 24-12, 10-12)

ZKTE: Óházy Julianna (35/15), Molnár Hanna (13), Horváth Réka Panna (5), Molnár-Oravecz Ella (2), Kiss Virág (1). Cserék: Jagodics Lilla (6), Péterfi Anna (7/3), Horváth Nadin (-), Szakonyi-Nagy Virág (-), Martonics Linda (-), Bartáky Panka (-), Bekő Ráhel (-). Edző: Rózsás Gábor. 

Az első egy-két perc megilletődöttsége után gyorsan rendezte a csapat a sorait és ellenállhatatlan védekezésének köszönhetően támadásban is jó ritmust vett, ezzel alaposan meghatározva a mérkőzés és az egész párharc összképét. Óházy Julianna mindkét palánknál igazi vezérként játszott, de a többiek is alaposan kivették a részüket a csapatmunkából, mindenki pályára lépett és mind a 12 (!) játékos szerzett legalább egy lepattanót, illetve heten is adtak gólpasszt. Remek formaidőzítésünknek köszönhetően 28 pontos előnnyel várhattuk a kecskeméti visszavágót.

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia “B” - ZKTE 52-63 (14-15, 14-10, 15-23, 9-15)

ZKTE: Óházy Julianna (20), Horváth Nadin (1), Horváth Réka Panna (8), Molnár-Oravecz Ella (8), Kiss Virág (4). Cserék: Jagodics Lilla (14), Péterfi Anna (7/3), Szakonyi-Nagy Virág (-), Bartáky Panka (-), Martonics Linda (-), Bekő Ráhel (1), Jóna-Horváth Jázmin (-). Edző: Rózsás Gábor. 

A párharcból sérülés miatt hiányzó Varga Réka mellett sajnos a betegség végett kieső Molnár Hanna játékára sem számíthattunk a második mérkőzésen, illetve nem szerettük volna ha a nagy előny ott van a fejekben, nem megfelelő a koncentráció, így célként a második mérkőzés megnyerését határoztuk meg magunknak a hosszú utazás előtt. Jól kezdtük az összecsapást, a rengeteg személyi hiba ellenére egész jól működött a védekezésünk az első 15 percben, a félidei szünet előtt azonban rosszul reagáltunk az ellenfél és általunk eszközölt változtatásokra, így a hazaiak vonulhattak 28-25-ös előnnyel az öltözőbe. A harmadik negyed végére kemény munkával sikerült fordítanunk és lépésről-lépésre tudtuk építgetni előnyünket. A negyedik negyed kemény párharcot hozott, ahol a végjátékot jelentő utolsó 5-6 percben többnyire 2007-es játékosaink kaptak lehetőséget éles helyzetben bizonyítani és remekül megoldották a feladataikat.

A továbbjutásnak köszönhetően már “csak” egy lépés a B-döntő, ahol a Keresztjáték II. Fordulójában egy ugyanilyen rendszerben lebonyolítandó párharcban a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia “A” (Budapest) csapatával kell megmérkőznünk. A lányok és edzőjük természetesen igyekezni fognak ezúttal is tisztességesen felkészülni és mindent megtenni az újabb bravúr érdekében!

Rózsás Gábor: “Hosszú utat jártunk be a szezonban, nagyon hosszú utat tettek meg a lányok idáig. Már eddig lejátszottunk 23 bajnoki mérkőzést, melyekből 13 alkalommal sikerült győztesen elhagyni a parkettet. Ezek alapján talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy ezeknek a lányoknak, ennek a csapatnak jelenleg helye van az ország 20 legjobb U16-os csapata között, s szeretném kiemelni azt is, hogy ebben minden eddigi nevelőedzőjüknek többéves kemény munkája, komoly szerepe van. Egyúttal itt ragadnám meg az alkalmat, hogy nagyon nagy köszönetet mondjak ilyen formában is U18-as játékosainknak, akik napról-napra nagyon kemény munkát beletéve a közös edzésekbe remekül helytállnak a junior bajnokságban és az iskolapadban is, s önzetlenül segítik mindenben fiatalabb társaikat! Ez a szereplés közös munkánk gyümölcse, s nem is szeretnénk megelégedni ennyivel, igyekezni fogunk legjobb tudásunk szerint a következő megmérettetésre is felkészülni, mentálisan és fizikálisan készen állni az újabb nehéz párharcra! Végül, de nem utolsó sorban azt sem szabad elfelejteni, hogy összességében ez csak egy játék, így elsődleges cél az, hogy játékosaink amellett, hogy legjobb tudásuk szerint küzdenek egymásért és a csapatért örömüket is leljék abban amit csinálnak!”.

2022. április 2. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg