Bravúrgyőzelemmel a második helyen végeztünk az alapszakaszban
2024. március 25.

A hazai pályán még veretlen listavezető otthonába látogatott csapatunk, akik az utolsó forduló eredményeitől függetlenül első helyen zárták az Amatőr NB I Fehér csoportjának alapszakaszát. Számunkra csupán annyi volt biztos, hogy ha győzünk, akkor 2. helyen zárunk, míg vereség esetében indulhatna a számolgatás. 

Zsíros Akadémia Kőbánya - ZTE NKK 81-83 (18-19, 14-25, 22-13, 20-17, 7-9). h.u.
Budapest, Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok, 50 néző, Jv: Bátovszky, Kruk

Zsíros AK: Tatár (17/3), Gallyas (29/6), Fodor (18), Szeles (7/3), Tálas (-). Cserék: Takács (3), Pásztor (7). Edző: Tatár István.

ZTE NKK: Óházy (9), Kovács (27/15), Szórád (7/3), Ács (7), Jurkó (17/6). Cserék: Horváth Fru. (16), Kocsárdi R. (-). Edző: Rózsás Gábor.

Gyors triplával nyitották meg a kőbányaiak a pontgyártást, amire Óházy, Kovács és Jurkó is egy-egy duplával felelt  (3-6). Nagy volt a rohanás és az adok-kapok, felváltva estek a kosarak mindkét térfélen, az első periódus végül 18-19-es állásnál ért véget. Gallyas ziccerével indult a második negyed, amire csapatunk egy 7-0-ás rohanással válaszolt, meglepve ezzel alaposan a hazaiakat. A lendület egészen a félidő hajrájáig kitartott és már 16 pontos előnyünk is volt miután Kovács Gina három perc alatt értékesített 3 tripláját Jurkó Noémi távolija követte (28-44). Vendéglátóink a félidei pihenőre ügyesen faragtak a hátrányukból, 32-44-nél ért véget a küzdelem.

Borzalmasan játszottunk fordulás után, egyéni erőlködések, buta eladott labdák és kapkodás jellemezték a játékunkat. A Zsíros Akadémia ezt könyörtelenül kihasználta és folyamatosan dolgozta le hátrányát, a 25. percben már a vezetést is átvéve (49-48). Időkérés után sikerült visszatalálni a helyes útra, ismét összeállt a védekezés, Óházy két jó büntetője után pedig belelendültünk. Előbb 54-62-re léptünk meg, majd a 34. percben már 56-68 állt az eredményjelzőn. Nem először vihettük volna be a végső "döféseket" a mérkőzésen, de ezúttal sem voltunk könyörtelenek és elherdáltuk a nehezen megszerzett előnyünket. A két időkérés ellenére 13-0-át repesztett pár perc alatt a hazai csapat és átvette a vezetést az utolsó percre fordulva (69-68). Itt egyértelműen vert helyzetbe került csapatunk, ami igazán dühítő volt, hogy a saját hibáinknak köszönhetően. Az utolsó perc kaotikusan zajlott, előbb Szórád triplájával 2 pont volt az előnyünk, erre Tatár szintén triplával felelt, 1 pont volt oda. Horváth Fruzsi büntetőjével egyenlítettünk, majd Gallyas szerzett fontos 2 pontot övéinek, amivel 74-72-re vezettek a hazaiak. 5 másodperccel a vége előtt Kovács betört középre és leosztotta a belépő Szórád Annának, aki közeli tempóval egyenlített. 2.2 másodperc maradt, a hazai időkérés után azonban már nem történt pontszerzés, így jöhetett a hosszabbítás.

Kovács Gina ötödik triplája adta meg a ráadás alaphangját számunkra (74-77), amit Gallyas és Tatár egy-egy duplával fejeltek meg (78-77). Hazai büntető után Óházy és Kovács szép gólpasszokkal hozták helyzetbe Horváth Fruzsit, aki nem hibázott és zsinórban szerzett 5 pontjával (79-82) ismét hárommal vezettünk. Jó védekezések után Ács Alexandra büntetője lezárta (79-83) a találkozót, a Zsíros Akadémiának nem maradt elég ideje az egyenlítésre, fordításra. A végeredmény 81-83, újabb bravúr idegenben.

Rózsás Gábor: -A mérkőzés előtt személyesen gratuláltam ellenfelünknek az alapszakasz megnyeréséhez, ezt itt is szeretném megtenni, nagyon kiegyensúlyozottak voltak egész szezonban! Hullámzó összecsapás volt a mai, legalább háromszor le lehetett volna, le kellett volna zárnunk, de addig-addig "szórakoztunk", míg végül már stabilan az ellenfelünk kezében volt a győzelem és mi voltunk kilátástalan helyzetben. Nagyon keményen küzdött mindkét csapat! A sok-sok hiba és túlzott feszültség miatt nagy adag szerencse is kellett a mai győzelemhez, de a szezon összteljesítményét nézve úgy gondolom, hogy nagyon megérdemelték a lányok, hogy a 2. helyen zárják az alapszakaszt! Gratulálok a csapatomnak!

2024. március 25. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg