Benke Zalaegerszegen!
2018. július 24.

A Benke név nem csak Kaposváron és Zalaegerszegen, hanem Pécsen és már az egész országban jól cseng. A következő idényre sikerült leigazolnunk Benke Sárát, aki a PINKK Pécsi 424 csapatától érkezik hozzánk. A 178 cm magas 2-3-as poszton bevethető játékos tovább erősíti a magyar keretünket és személyében egy rutinos játékost igazoltunk. 

A mindössze 21 éves játékos rövid üzenetben mutatkozik be szurkolóinknak:

-Benke Sára vagyok Kaposváron születtem, 14 évesen kerültem Pécsre, ahol a gimnáziumi és egyetemi tanulmányaimat folytattam. Pécsi utánpótlásban játszottam, majd kerültem a felnőtt csapathoz. Hét csodás évet töltöttem Pécsen, amit ez úton is szeretnék megköszönni az ott dolgozó szakembereknek, rengeteget kaptam, tanultam tőlük! Tavaly nyáron az u20-as csapattal az 5. helyen végeztünk az EB-n, 2015-ben a 3x3 u18-as csapattal EB selejtezőn vehettem részt. Idén nyáron az Universide válogatottal voltam egy kisebb összetartson, illetve a 3x3 u23-as csapat munkájához remélhetőleg mi hamarabb csatlakozhatok. Mondhatni sportos kis családunk van bátyám és öcsém is kosarazik. Nagyon izgatottan várom a következő idényt, sok jót hallottam a csapatról.

Sára leigazolásáról a jelenleg Minszkben, U17-es Világbajnokságon dolgozó vezetőedzőnk Gáspár Dávid is megosztott néhány gondolatot:

-Újabb fiatal játékossal bővült a keretünk, akire a 2-es 3-as poszton számítok! Sára egy nagyon jó munkabírású, szorgalmas játékos, akinek érkezésével teljesnek mondható a csapatunk!

Csapatunk augusztus 6-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, egyenlőre csak a magyar kerettel, majd szeptembertől a légiósokkal kiegészülve. 

2018. július 24. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#7 Csalló Jázmin
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#21 Jagodics Lilla
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg