Az országos selejtezőbe jutott serdülő csapatunk
2022. szeptember 26.

A serdülő bajnokság előselejtezőjének Pécs volt a házigazdája. 

Gulyás Ildikó csapatának előselejtezővel indult Bajnokság, melynek tétje az volt, hogy a torna első helyezettje részt vehet az országos selejtezőn, ahonnan a bajnokság középházába (második tíz) lehet bejutni.
Pécsre utaztunk, és a házigazda PVSK NKA/A csapatával játszottunk először. Hamar kiderült, hogy ellenfelünk a mi csapatunknál gyengébb képességű, és kevésbé felkészült. Ennek megfelelően hamar magunkhoz ragadtuk a mérkőzés irányítását, kemény védekezésből sok labdát szereztünk, energikus, szép támadásokat vezettünk, melynek eredményeképpen az első negyedet 24:2-re nyertük. A második negyedben az ellenfél egyik ügyes játékosát már ritkábban tudtuk megakadályozni a kosárszerzésben, támadásban azonban továbbra is lendületesen, és eredményesen játszottunk, így tovább növelve az előnyt 45:16-os vezetéssel zártuk a félidőt. A továbbiakban is nagy kedvvel, és eredményesen játszottak a lányok. A biztos vezetés tudatában mindenki sok játéklehetőséget kapott, mindenki kipróbálhatta magát, végül nagyarányú győzelemmel zártuk a meccset.

PVSK NKA/A – ZKTE 44:88 (2:24, 14:21, 16:20, 12:23)
ZKTE: Szőke Dorka 23, Pintér Viola 19, Németh Léna 13, Banitz Boróka 10, Németh Rebeka 7, Molnár-Oravetz Ada 6, Baksa Jázmin 6, Bors Anna Zoé 2, Csalló Nárcisz 2, Sonkoly Panna, Kutak Abigél

A döntőt a másik meccs győztesével a Rátgéber Akadémia B csapatával játszottuk. Ők kimondottan fiatal, kicsi, gyors, lelkes játékosokból álló csapat, de látszott, hogy hiányzik náluk a korosztályhoz kellő tapasztalat, és magas emberük sem volt. Ezeket a különbségeket kihasználva kétség sem fért a győzelmünkhöz. Jó védekezés, szépen kijátszott gyorsindítások, sok visszaszerzett lepattanó, harcos, és nagy kedvvel játszó játékosok jellemezték csapatunkat, és tették élvezetessé a meccset. A végén már itt is a máskor kevesebb lehetőséget kapó játékosok voltak pályán.

NKA Pécs U13 – ZKTE 42:76 (6:26, 14:12, 6:23, 16:15)
ZKTE: Szőke Dorka 16, Pintér Viola 14, Baksa Jázmin 12, Németh Léna 10, Németh Rebeka 8, Banitz Boróka 7, Sonkoly Panna 5, Molnár-Oravecz Ada 2, Csalló Nárcisz 2, Bors Anna Zoé, Kutak Abigél

Gulyás Ildikó: -Ellenfeleink a vártnál kisebb ellenállást tanúsítottak, de ez semmit nem von le a mi játékosaink érdemeiből. Nagyon jó hozzáállással, jó teljesítményt nyújtottak a lányok, Pintér Viola, Szőke Dorka, és Németh Léna sokat tett a csapatért, külön örülök a fiatal Banitz Boróka teljesítményének, de rajtuk kívül is mindenkit csak dicséret illet.

2022. szeptember 26. ZKTE 
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#15 Óházy Julianna
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV