Átalakult kerettel és új edzővel készülünk a szezonra
2021. augusztus 17.

Hivatalosan is elkezdte csapatunk a felkészülést a 2021/22-es NB I/B-s bajnokságra. Hétfőn a Zalakerámia Sport –és Rendezvénycsarnokban, a délutáni tréning előtt tartott sajtótájékoztatón számoltak be vezetőink a jelenlegi helyzetről és a tervekről. 

Elsőként Tóth László ügyvezető köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy sajnálja, hogy el kellett engednünk a az élvonalbeli tagságot, bár sokat dolgoztak azon, hogy ne így legyen. Másfelől a változás megújulási lehetőséget is jelenthet klubunk számára és megmutathatjuk a támogatóink felé is, hogy érdemes minket segíteni. 

Bencze Tamás sportszakmai menedzser vette át a szót, aki felidézte az elmúlt szezon kezdetét, nehézségeit, majd a jelen helyzetről beszélt:
-Az első lépés az volt, hogy azokat a játékosokat, akiket értékként, zalaiként csapatban tudtunk megtartsuk, illetve tovább erősítsük ezt a részét az együttesnek. A másik fontos szempont az volt, hogy egy olyan edzőt találjunk a csapat élére, aki főállású lesz, aki ambiciózus fiatal, modern kosárlabdát kedvelő. Úgy érzem, Czukor Bence személyében megfelelő embert találtunk. 

Bencze Tamás az igazolásokról is beszélt. Gorjanácz Ágnes Ceglédről érkezett, aki korábban már erősítette csapatunkat. Csakúgy, mint Papp Regina, aki ez elmúlt idényben Baján játszott. Saját nevelésű játékosunk Kovács Georgina Szombathelyről tárt vissza hozzánk. A PEAC Pécs csapatától tette át a székhelyét Zalába Sánta Petra, míg Frindt Nikolett Diósgyőrből érkezett. Ács Alexandra, aki szintén saját nevelésű fiatal, Sopronból érkezik vissza kölcsönben. Sopron B csapatából igazoltuk Soós Dorinát, valamint a Kanizsai Vadmacskák együtteséből érkezett Szórád Anna. A keretben saját nevelésű fiatalok kaptak helyet: Horváth Fruzsina és Fanni, Molnár Hanna, Óházy Julianna. 

Elhangzott az is, hogy négy profi szerződésű játékos köré épül a keret, akiknek olyan opciót kínált klubunk, hogy a feljutás esetén jövőre is szerződést kapnak és így a magyar magját képezhetik az új NB I-es csapatnak. 

Zártásként Czukor Bence, csapatunk új vezetőedzője beszélt, aki óriási kihívásnak tartja, hogy Zalaegerszegen dolgozhat. Kiemelte, hogy az itt nevelkedő és játszó lányok és a város is megérdemli, hogy újra elsőosztályú csapat legyen a ZTE NKK. vezetőedzőnk hangsúlyozta, egyértelmű cél az NB I-es tagság megszerzése. 

A felkészülési meccsekről is tájékoztatást kaptunk, miszerint szeptember 9. és 11.-én a hagyományos Göcsej Kupán játszik majd csapatunk, illetve ezt követően még egy edzőmérkőzés szerepel a programban. A bajnokság pedig előre láthatóan szeptember 26-án kezdődik majd. 

2021. augusztus 17. ZTE NKK
 

Következő mérkőzés
::
vs

Előző mérkőzés
Zsíros AK.
81
::
:
ZTE NKK
83
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#10 Horváth Fruzsina
#11 Kocsárdi Réka
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#13 Ács Alexandra
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV