A veretlenség sajnos odalett a tét nélküli mérkőzésen
2017. december 14.

U18-as csapatunk eddigi remek, hibátlan szereplésének köszönhetően csoportelsőként zárta a Nyugati-csoportot és jutott tovább magabiztosan abba a szakaszba, ahol az ország legjobb 16 csapata közé jutásért játszhat majd. Egy mérkőzés azonban még hátravolt az alapszakaszból, Pécsre a közvetlenül mögöttünk állomásozó és kiváló játékerőt képviselő Pécsi VSK csapatához látogattunk. A felnőtt csapatban is betöltött fontos szerepe miatt ezúttal nem tudott az utazó kerettel tartani Gáspár-Szalay Virág edző és az együttes legjobb pontszerzője Kovács Georgina.

Pécsi VSK – Zalaegerszegi KTE 66-40 (17-6, 18-16, 11-11, 20-7)

ZKTE: Böcskei Réka (-), Preisinger Boglárka (12/3), Csarankó Dorottya (4), Czigány Cintia (-), Újhelyi Fanni (4) Cserék: Varga Tünde (-), Lang Flóra (-), Horváth Fanni (8), Horváth Fruzsina (10), Gáll Janka (2). Edző: Rózsás Gábor.

A lányok sajnos jól érezhetően valahol a buszon voltak gondolatban még a feldobás után pár perccel is és talán a furcsa időjárásnak is köszönhetően rendkívül álmosan kezdték az összecsapást. A cserék és időkérések sem rázták fel a társaságot, az első periódus sajnos döntően meghatározta a találkozó végkimenetelét (17-6). A második negyedben védekezésváltogatással sikerült megtörni ellenfelünk lendületét és felzárkózni a 18. percre 25-22-re, azonban ezután látványosan, buta és ki nem kényszerített hibáinkkal kb. másfél perc alatt újra elengedtük a pécsieket, akik 10-0-s rohanás után 35-22-es megnyugtató előnnyel vonulhattak a félidei pihenőre.

A 34. percig (48-36) hasonló mederben csordogált a mérkőzés, majd ezt a másfél negyeden át tartó hosszabb és masszívabb időszakunkat ismét egy érthetetlen, de annál látványosabb összeomlás követte, így a záró négy percben 18-4-es sorozatot csináltak a hazaiak és jelentős előnyt halmoztak fel a végére. A hazai csapat agresszívabb védekezésének és kiváló lepattanózásának köszönhetően teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Rózsás Gábor: -A mérkőzés előtt különböző célokat határoztunk meg a lányokkal. Ezek közül többet sikerült is megvalósítani: az ellenfél legjobb dobóját sikerült nulla ponton tartani, a mérkőzés jelentős szakaszában jól alkalmaztuk a különféle védekezéseket, támadásban bátran és célratörően játszottunk 1:1 és 2:2 elleni játékokat és mindenki sok játékpercet kapott. A fő célra a győzelemre és a veretlenség megtartására azonban nagyon gyenge lepattanózásunknak köszönhetően nem volt esélyünk. Számtalanszor előfordult, hogy nem csak két-három, hanem négy-öt alkalommal szedték vissza a hazaiak a kihagyott dobásaik után a labdákat, s nagyon hosszan, sok eséllyel támadhattak. Ez is közrejátszott abban, hogy ilyen kevés pontot szereztünk, ugyanis nagyon kevés támadásszámunk volt az összecsapáson és végül a rengeteg védekezésben töltött idő teljesen felőrölte energiáinkat. A pécsieknek gratulálok a megérdemelt győzelmükhöz, illetve edző kolleganőmnek és csapatának az egész évben nyújtott kiváló teljesítményhez és csoportelsőséghez is szeretnék ezúton gratulálni, valamint természetesen további sikeres szereplést kívánok mindkét csapatnak!

2017. december 14. ZTE NKK


 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg