A Serdülő Bajnokság B Döntőjében is helyt álltak a lányok
2023. június 06.

Befejező fordulójához érkezett a Serdülő Bajnokság. Csapatunk a B Döntőben való szereplés jogát vívta ki melyet Zalakaroson rendeztek május utolsó hétvégéjén. Gellérné Gulyás Ildikó edző beszámolója. 

A B Döntő lebonyolítása inkább kupa rendszerű, a három napos rendezvény első napján a negyeddöntőkre került sor, amely mérkőzések győztesei a továbbiakban az 1-4, vesztesei pedig az 5-8 helyért játszhattak. A párosításban azt a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A-t kaptuk ellenfélnek, akik a bajnokság korábbi szakaszában végig a felsőházban játszottak. Nem mi voltunk az esélyesek, de bíztunk benne, hogy agresszív védekezéssel, és okos támadással akár nyerhetünk is. Egy félidőn keresztül igazán jól tartottuk magunkat, a nagy szünetben még egy ponttal vezettünk is. A harmadik negyedben aztán néhányszor figyelmetlenül futottunk vissza, és a védők mögé ívelt labdákból könnyű kosarakat dobva nyolc ponttal elhúzott a Kecskemét. Ezután már bárhogy igyekeztünk csak futottunk az eredmény után, öt pontra még felzárkóztunk, de többre már nem futotta az erőnkből. Végül mindenki pályára lépett, így alakult ki a 17 pontos vereség. Vereségünkhöz nagyban hozzájárult a gyenge dobószázalék, és hogy ellenfelünk legjobbját nem tudtuk húsz pont körül tartani. (31 pontot dobott)

Kecskeméti KA/A – ZKTE 74 : 57 (12:18, 18:13, 20:14, 24:12)
ZKTE: Pintér Viola 20, Németh Léna 18, Szőke Dorka 8, Szabó Jázmin 5, Németh Rebeka 2, Molnár-Oravecz Ada 2, Kutak Abigél 2, Baksa Jázmin, Sonkoly Panna, Szabó Anna, Banitz Boróka, Szabó Fanni

Másnapi ellenfelünkkel, a Törekvés csapatával már negyedszer találkoztunk idén, és minden alkalommal parázs hangulatú, nagyon küzdelmes, és izgalmas mérkőzést játszottunk, amiből – a lányok dicséretére legyen mondva - mindig mi kerültünk ki győztesként. Most sem volt ez másként. A letámadásuk ellen most is sok labdát adtunk el, ezt a hátrányt más pozitív mutatókkal kellett kiegyenlíteni. Nagyon nagyot küzdöttek a lányok, nagyon szoros mérkőzésen, de tulajdonképpen végig vezetve két ponttal nyertük a meccset.

ZKTE – Török F. Törekvés SE/A 47 :45 (11:7, 13:13, 14:16, 9:9)
ZKTE: Szőke Dorka 7, Németh Léna 6, Szabó Jázmin 6, Pintér Viola 5, Baksa Jázmin 4, Banitz Boróka 4, Németh Rebeka 4, Molnár-Oravecz Ada 4, Sonkoly Panna 3, Szabó Anna 2, Kutak Abigél 2, Szabó Fanni

Vasárnap a B Döntő 5. és a Bajnokság 13. helyéért léptünk pályára a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen. Velük is többször játszottunk már az idei bajnokságban, de még nem sikerült ellenük nyerni. Bíztunk benne, hogy most sikerülhet. Jól indult a mérkőzés, első ötösünk ugyan egy pontos hátrányba került, de második ötösünk az ellenfél kicsit gyengébb ötösére tíz pontot vert, így kilenc pontos előnnyel zártuk az első félidőt. A harmadik negyed elején aztán repülőrajtot vett ellenfelünk, öt perc alatt 13:2-es pontaránnyal átvették a vezetést, és bár végig szorosan a nyomukban voltunk, a mérkőzést nem sikerült megnyerni, két pontos vereséget szenvedtünk. 

Dávid Kornél KA/A – ZKTE 58 : 56 (12:11, 11:21, 25:12, 10:12)
ZKTE: Németh Léna 20, Pintér Viola 12, Molnár-Oravecz Ada 7, Szabó Jázmin 6, Sonkoly Panna 4, Szőke Dorka 4, Baksa Jázmin 3, Szabó Anna, Banitz Boróka, Németh Rebeka, Szabó Fanni, Kutak Abigél

Gellérné Gulyás Ildikó: -Ezzel a vereséggel a B Döntő 6., a Bajnokság 14. helyén végzett csapatunk. GRATULÁLOK A LÁNYOKNAK! A 73 INDULÓ CSAPATBÓL EZT A HELYEZÉST ELÉRNI NAGYON SZÉP TELJESÍTMÉNY. Az év elején még nem gondoltam, hogy B Döntőt játszhatunk, viszont talán egy kicsit rendszeresebb edzéslátogatás mellett előrébb is léphettünk volna. Mindenkinek köszönöm az egész éves munkáját.

Szép volt csajok!

2023. június 6. ZKTE

Következő mérkőzés
SZPA-HSE
SZPA-HSE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Női Amatőr NB I 10. forduló

2024. január 14. 16:00

Budapest, Hit Park - Labdacsarnok

Előző mérkőzés
ZTE NKK
75
::
:
Zsíros AK.
61
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#15 Óházy Julianna
#10 Horváth Fruzsina
#21 Jagodics Lilla
#20 Szórád Anna
#0 Kiss Virág
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#30 Péterfi Anna
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV