A Serdülő Bajnokság B Döntőjében is helyt álltak a lányok
2023. június 06.

Befejező fordulójához érkezett a Serdülő Bajnokság. Csapatunk a B Döntőben való szereplés jogát vívta ki melyet Zalakaroson rendeztek május utolsó hétvégéjén. Gellérné Gulyás Ildikó edző beszámolója. 

A B Döntő lebonyolítása inkább kupa rendszerű, a három napos rendezvény első napján a negyeddöntőkre került sor, amely mérkőzések győztesei a továbbiakban az 1-4, vesztesei pedig az 5-8 helyért játszhattak. A párosításban azt a Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A-t kaptuk ellenfélnek, akik a bajnokság korábbi szakaszában végig a felsőházban játszottak. Nem mi voltunk az esélyesek, de bíztunk benne, hogy agresszív védekezéssel, és okos támadással akár nyerhetünk is. Egy félidőn keresztül igazán jól tartottuk magunkat, a nagy szünetben még egy ponttal vezettünk is. A harmadik negyedben aztán néhányszor figyelmetlenül futottunk vissza, és a védők mögé ívelt labdákból könnyű kosarakat dobva nyolc ponttal elhúzott a Kecskemét. Ezután már bárhogy igyekeztünk csak futottunk az eredmény után, öt pontra még felzárkóztunk, de többre már nem futotta az erőnkből. Végül mindenki pályára lépett, így alakult ki a 17 pontos vereség. Vereségünkhöz nagyban hozzájárult a gyenge dobószázalék, és hogy ellenfelünk legjobbját nem tudtuk húsz pont körül tartani. (31 pontot dobott)

Kecskeméti KA/A – ZKTE 74 : 57 (12:18, 18:13, 20:14, 24:12)
ZKTE: Pintér Viola 20, Németh Léna 18, Szőke Dorka 8, Szabó Jázmin 5, Németh Rebeka 2, Molnár-Oravecz Ada 2, Kutak Abigél 2, Baksa Jázmin, Sonkoly Panna, Szabó Anna, Banitz Boróka, Szabó Fanni

Másnapi ellenfelünkkel, a Törekvés csapatával már negyedszer találkoztunk idén, és minden alkalommal parázs hangulatú, nagyon küzdelmes, és izgalmas mérkőzést játszottunk, amiből – a lányok dicséretére legyen mondva - mindig mi kerültünk ki győztesként. Most sem volt ez másként. A letámadásuk ellen most is sok labdát adtunk el, ezt a hátrányt más pozitív mutatókkal kellett kiegyenlíteni. Nagyon nagyot küzdöttek a lányok, nagyon szoros mérkőzésen, de tulajdonképpen végig vezetve két ponttal nyertük a meccset.

ZKTE – Török F. Törekvés SE/A 47 :45 (11:7, 13:13, 14:16, 9:9)
ZKTE: Szőke Dorka 7, Németh Léna 6, Szabó Jázmin 6, Pintér Viola 5, Baksa Jázmin 4, Banitz Boróka 4, Németh Rebeka 4, Molnár-Oravecz Ada 4, Sonkoly Panna 3, Szabó Anna 2, Kutak Abigél 2, Szabó Fanni

Vasárnap a B Döntő 5. és a Bajnokság 13. helyéért léptünk pályára a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ellen. Velük is többször játszottunk már az idei bajnokságban, de még nem sikerült ellenük nyerni. Bíztunk benne, hogy most sikerülhet. Jól indult a mérkőzés, első ötösünk ugyan egy pontos hátrányba került, de második ötösünk az ellenfél kicsit gyengébb ötösére tíz pontot vert, így kilenc pontos előnnyel zártuk az első félidőt. A harmadik negyed elején aztán repülőrajtot vett ellenfelünk, öt perc alatt 13:2-es pontaránnyal átvették a vezetést, és bár végig szorosan a nyomukban voltunk, a mérkőzést nem sikerült megnyerni, két pontos vereséget szenvedtünk. 

Dávid Kornél KA/A – ZKTE 58 : 56 (12:11, 11:21, 25:12, 10:12)
ZKTE: Németh Léna 20, Pintér Viola 12, Molnár-Oravecz Ada 7, Szabó Jázmin 6, Sonkoly Panna 4, Szőke Dorka 4, Baksa Jázmin 3, Szabó Anna, Banitz Boróka, Németh Rebeka, Szabó Fanni, Kutak Abigél

Gellérné Gulyás Ildikó: -Ezzel a vereséggel a B Döntő 6., a Bajnokság 14. helyén végzett csapatunk. GRATULÁLOK A LÁNYOKNAK! A 73 INDULÓ CSAPATBÓL EZT A HELYEZÉST ELÉRNI NAGYON SZÉP TELJESÍTMÉNY. Az év elején még nem gondoltam, hogy B Döntőt játszhatunk, viszont talán egy kicsit rendszeresebb edzéslátogatás mellett előrébb is léphettünk volna. Mindenkinek köszönöm az egész éves munkáját.

Szép volt csajok!

2023. június 6. ZKTE

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#7 Csalló Jázmin
#0 Kiss Virág
#11 Kocsárdi Réka
#58 Jurkó Noémi
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#10 Horváth Fruzsina
#30 Péterfi Anna
#13 Ács Alexandra
#14 Kovács Georgina
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg