A Regionális Bajnokok Döntőjén is győzni tudott junior csapatunk
2022. június 27.

Budapesten került megrendezésre a címben említett esemény, amelyen a keleti győztes Nagykőrösi Sólymok, a Közép Régió első helyezettje a Török Flóris Törekvés SE “B” és egyesületünk csapatai mérkőzhettek meg körmérkőzéses rendszerben a regionális bajnoki címért.

Május 28-án, szombaton 10.00-kor rajtolt el a Török Flóris Törekvés SE “B” - Nagykőrösi Sólymok mérkőzés, amelyen folyamatosan fej-fej mellett haladtak és váltogatták a vezetést a mérkőző felek. Végezetül a kiélezett csatározásban csak a hosszabbítás döntött a hazai csapat javára, 71-65 lett a végeredmény. A budapesti csapatban a kadett-korú Szikszai Franciska (35/12), a nagykőrösieknél Smith Daisy (25) volt a legjobb dobó. 

Nagykőrösi Sólymok - Zalaegerszegi KTE 48-77 (9-21, 12-19, 11-13, 16-24)

ZKTE: Óházy Julianna (6), Szórád Anna (12), Szabó Kinga (4), Ács Alexandra (10), Peterdi Fruzsina (4). Cserék: Szakonyi-Nagy Virág (8/6), Molnár Hanna (17/3), Jagodics Lilla (6), Varga Réka (6), Kocsárdi Emese (4), Büki Virág (-), Martonics Linda (-). Edző: Rózsás Gábor. 

A kora reggeli utazás érezhetően rányomta bélyegét a kezdésre, pillanatok alatt 4-0-s előnyre tett szert ellenfelünk, de szerencsére gyorsan kapcsoltunk és lassan, de biztosan játékba tudtunk lendülni. Az első negyed végén 21-9 volt az állás a javunkra, s a megkezdett rohamozást a második negyedben is tudtuk folytatni, ellenfelünkön - teljesen érthető módon - egyre inkább érződtek a duplázás és a hosszabbításban elszenvedett vereség negatív fizikális és mentális hatásai. Mind a 12 játékosunk pályára lépett már az első félidőben és minden felállásban önzetlenül és legtöbbször szemre is tetszetősen kosárlabdázott csapatunk.

A második félidőre 20 pont körüli különbség állandósult, kiemelendő az ellenfél legjobb dobóin bemutatott egyéni védekezés, amelyet felváltva oldottak meg a lányok, illetve Molnár Hanna kiváló védőmunkája melletti ponterős játéka, valamint az elsőéves kadett, mindössze 15 éves Szakonyi-Nagy Virág bátor játéka és egymás után szerzett két hárompontos kosara. 

A győzelmünkkel az is eldőlt, hogy a következő mérkőzésünk a hazai csapat ellen egyúttal a döntő összecsapás is lesz. 

Zalaegerszegi KTE - Török Flóris Törekvés SE “B” 69-56 (28-9, 17-14, 14-17, 10-16)

ZKTE: Óházy Julianna (15), Szórád Anna (10/3), Szabó Kinga (2), Molnár Hanna (12), Ács Alexandra (13). Cserék: Szakonyi-Nagy Virág (7), Peterdi Fruzsina (2), Büki Virág (2), Kocsárdi Emese (-), Jagodics Lilla (6), Martonics Linda (-), Varga Réka (-). Edző: Rózsás Gábor. 

Nem a megbeszéltek szerint kezdődött a mérkőzés a mi szempontunkból, ezért a 3. percben egy időkéréssel kellett a fejekben rendet tenni, ami meghozta a kívánt hatást és onnantól nagyon fegyelmezetten, keményen és ügyesen játszott csapatunk, így tudtuk megfelelően forgatni a 12 játékost és nem kellett a duplázás miatti mentális és fizikális fáradtsággal különösebben foglalkoznunk. Az első negyed végére sikerült jelentős előnyt építeni, amelyet aztán tudtunk a mérkőzés végéig tartani a mindvégig szívósan küzdő, tartalékos hazai együttes ellenében. 

Kulcs volt a második mérkőzésen Óházy Julianna és Peterdi Fruzsina egyéni védőmunkája, akik az ellenfél első mérkőzésen 57 pontig jutó hátvéd-center duóját - nyilván a többi játékosunk hathatós közreműködése közepette - 18 ponton tudták tartani, emellett pedig a támadásban ismét bemutatott igazi csapatjáték, örömkosárlabda vezetett a sikerünkhöz. A már többször említett szerencsétlen sérülések és betegségek miatt a szezon kezdeti szakaszában sajnos 1-8-al kezdtük a Kiemelt Selejtezőt és az Alapszakasz első felét. Azután ahogy összeállt a teljes csapatunk a szezon hátralévő részében 14-1-es sorozatot tudtunk produkálni, hazai pályán mindvégig veretlenek maradtunk, első helyen végeztünk az Alapszakasz II. Körében a Nyugati A-csoportban, majd a Nyugati Régiós Döntő megnyerése után a Regionális Bajnokok Döntőjén is elsőként zártunk. 

Rózsás Gábor: “Az első pár hónapban sajnos gyorsan változtatnunk kellett a céljainkon, de a csapattal közösen megtaláltuk a megfelelő motivációt, új célokat kerestünk és azokért igyekeztünk becsületes munkával keményen megdolgozni. A budapesti finálé előtt már nyilván nem akartunk “csodát tenni”, nem készítettünk videó-elemzést, nem készültünk külön, elsődleges volt a fizikális és mentális frissítés játékos formában. A jóból is megárt a sok tartja a mondás, van olyan játékosom, aki a 60. bajnoki mérkőzésére készült a szezonban a Nagykőrös ellen, így tényleg csak az volt a kérésem a csapatom felé, hogy próbálják meg élvezni a kosárlabdát, legyenek vidámak és boldogok, s leljék örömüket minden pályán töltött pillanatban! Szerintem ez kiválóan sikerült, s megfelelő zárása volt ennek a nagyon hosszú, nagyon fárasztó, negatív és pozitív élményekkel és szép sikerekkel egyaránt telített idénynek! Külön szeretném kiemelni két játékosomat Kocsárdi Emese és Szabó Kinga személyében, akik utánpótlás játékosként ezúttal szerepelhettek utoljára bajnoki mérkőzésen. A legkisebb korosztályból indulva végigjárták a szamárlétrát, hosszú-hosszú éveken, szezonokon át alázatosan és szorgalmasan dolgoztak az edzéseken, mérkőzéseken klubunkért, csapatainkért.  Nagyon köszönöm a csapataink nevében nekik mindezt, s remélem, hogy mindketten maradnak kapcsolatban a sportággal, az egyesülettel a továbbiakban is! Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést kívánok az U16-os és U18-as csapataink nevében!”

2022. június 27. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
ZTE NKK
ZTE NKK
::
vs
Ajka
Ajka

2024. április 28. 19:00

Rájátszás 9-16. hely

Ostoros Károly Csarnok

Előző mérkőzés
Ajka Basketball
84
::
:
ZTE NKK
68
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#15 Óházy Julianna
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg