A Rájátszás folytatásában két-két vereség és győzelem volt U16-os csapatunk mérlege.
2023. május 16.

Kadett lányaink közel álltak az újabb bravúrhoz 3-3-as mérlegükkel, de végül rosszabb egymás elleni mutató miatt lemaradtak a B-döntőért vívandó Keresztjátékról. 

2007-2008-as korosztályunk a Felsőházi Rájátszás elérésével már története legjobb eredményét érte el, amivel remek ellenfelek mellé, rangos mezőnybe került. 

Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia “A” - ZKTE 68-46 (20-11, 18-11, 10-11, 20-13)
ZKTE: Jagodics Lilla (12), Sonkoly Fanni (7), Szakonyi-Nagy Virág (-), Németh Szonja (4), Kiss Virág (10/3). Cserék: Pintér Viola (3), Bartáky Panka (4), Bekő Ráhel (-), Csalló Jázmin (2), Jóna-Horváth Jázmin (2), Balázs Kitti (2). Edző: Rózsás Gábor. 

Nem tudtuk megoldani az ellenfél jelentős magassági és fizikális fölényben lévő játékosainak védését, míg támadó oldalon borzalmas százalékkal céloztunk, rengeteg üres középtávoli és távoli dobást hibáztunk el. Ez a két fontos dolog elég is volt ahhoz, hogy ne legyenek győzelmi esélyeink, a hazai csapat teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet, amelyhez gratulálunk nekik!

ZKTE - Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia “A” 80-63 (16-24, 24-10, 15-8, 25-21)
ZKTE: Csalló Jázmin (1), Jóna-Horváth Jázmin (-), Jagodics Lilla (24/3), Szakonyi-Nagy Virág (22/3), Kiss Virág (9/3). Cserék: Sonkoly Fanni (16/9), Pintér Viola (4), Bekő Ráhel (2), Németh Szonja (2), Balázs Kitti (-), Bartáky Panka (-). Edző: Rózsás Gábor. 

Négy nappal ez előző találkozó után ismét megmérkőzhettünk székesfehérvári ellenfelünkkel. A friss tapasztalatokat felhasználva megfordítottuk a képletet, alacsony, gyorsabb szerkezetben léptünk pályára, ellenfelünket kényszerítve arra, hogy inkább ők próbáljanak hozzánk alkalmazkodni. Az első negyedben akadozott a gépezet, de a folyamatos rotáció miatt a második negyedtől beindultak a fogaskerekek, megtaláltuk a jóütemű dobásokat is, s ezzel alaposan megleptük ellenfelünket. Hat triplát értékesítettünk és volt 18 gólpasszunk, mindkettő extra ebben a korosztályban.

DVTK Akadémia “B” - ZKTE 75-56 (23-18, 16-17, 20-8, 16-13)
ZKTE: Csalló Jázmin (-), Jagodics Lilla (14), Bartáky Panka (2), Németh Szonja (-), Kiss Virág (19/9). Cserék: Pintér Viola (10), Sonkoly Fanni (4), Bekő Ráhel (2), Balázs Kitti (3), Szőke Dorka (2), Németh Léna (-). Cserék: Rózsás Gábor.

Ez a korosztály első alkalommal utazott ennyit távolságban és időben egy mérkőzésért, nehezen is melegedtünk bele az összecsapásba. A második negyedben megfelelő volt minden, 39-35-ös állásnál vonulhattak a félidei pihenőre a csapatok. A harmadik periódusban sajnos nagyon rosszul játszottunk, amit a hazai csapat könyörtelenül kihasznált és jelentős előnyt alakítot ki (55-40). A 36. percre szépen visszaküzdöttük magunkat (62-54) egy nyitott mérkőzésbe, de ezzel elfogyott az erőnk és végül magabiztosan győzött vendéglátónk, akinek gratulálunk a sikerhez! Szőke Dorka és Németh Léna személyében két újabb U14-es korú játékosunk mutatkozhatott be csapatunkban!

Galéria a képre kattintva

ZKTE - Török Flóris Törekvés SE 65-57 (17-10, 14-22, 26-13, 8-12)
ZKTE: Pintér Viola (8), Jagodics Lilla (20/3), Szakonyi-Nagy Virág (16), Balázs Kitti (2), Kiss Virág (10). Cserék: Sonkoly Fanni (5/3), Csalló Jázmin (2), Bekő Ráhel (-), Jóna-Horváth Jázmin (2), Németh Szonja (-), Bartáky Panka (-), Szőke Dorka (-). Edző: Rózsás Gábor.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, remekül működött a támadójátékunk, percek alatt 6-10 pontos különbséget állandósítottunk. Ilyenkor sajnos hajlamosak vagyunk a védekezésbe kisebb energiát befektetni, illetve a csereként beszállók is kényelmesebbek, s ahelyett, hogy igazán jelentős előnyt alakítanánk ki, magunkra húzzuk az ellenfelet és görcsössé válunk. Sokadszorra volt ez így ezúttal is, amelyet budapesti ellenfelünk könyörtelenül kihasznált. A félidei fejmosás hatásos volt, a harmadik negyedben fordítottunk és 12 pontos előnyt alakítottunk ki, amelyet a játékpercek elosztása mellett igyekeztünk megtartani.

Rózsás Gábor:

“Apróságokon múlott, hogy nem csíptük el a csoport 2. helyezését és értük el a Keresztjátékot, igaz ebben a szakaszban már sajnos minden mérkőzésünket egyik kulcsjátékosunk,  Varga Réka nélkül voltunk kénytelen megvívni.  Ennek ellenére is eddigi legjobb eredményét elérve zárt ez a korosztályunk, így nincs okunk panaszra. Olyan csapatokat tudtunk legyőzni a szezon során, akiket korábban még eddig nem sikerült, a 12-es keretünk minden tagja szerepet kapott kezdőként is a bizonyításra, ráadásul 11 csapattagnak volt minimum 10 játékperces átlaga. Ezekre remélhetőleg ezután is tudunk támaszkodni, tudunk tovább építkezni és folytatódik az egyéni és csapatszintű fejlődés! Egy helyosztó torna és ott két mérkőzés még vár ránk, attól függetlenül pozitívan zárhatjuk a szezont és büszkék lehetnek a játékosaink a mutatott összképre!”.


2023. május 17. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#13 Ács Alexandra
#11 Kocsárdi Réka
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#7 Csalló Jázmin
#20 Szórád Anna
#15 Óházy Julianna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg