A legjobbakat díjazta a megyei szövetség
2021. július 06.

Az elmúlt héten a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség harmincadik alkalommal díjazta a megyei kosárlabda élet legjobbjait. Rendhagyó módon ezúttal a 2020/21-es bajnoki szezonra osztották ki a díjakat. 

Az ünnepségen Balaicz Zoltán polgármester a járványnak a város sportjára gyakorolt hatásairól beszélt. Elmondta, hogy az önkormányzat elkészített egy sportkoncepciót, amely az egyéni és a csapatsportágak jövőjét, támogatási rendszerét érinti. Infrastrukturális fejlesztéskén a 20 milliárd forint beruházásból megvalósuló multifunkciós sport és rendezvénycsarnokot hozta példának.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy rendkívül stresszes szezont hagyunk mögöttünk, melyben szinte egyedüliként a teremsportágak közül minden egyes bajnokságot végigjátszottak. 

A köszöntők után a díjátadó következett. 

Csapatunkból az elmúlt szezonban kiemelkedően teljesító bosnyák irányítót, Miljana Dzombetát választották a legjobb felnőtt játékosnak. Mili nemrég a bosnyák válogatottal az EB-n az ötödik helyig meneteltek. A díjátadón sajnos nem tudott részt venni. 

A 2020/21-es szezonban a legjobb női utánpótlás játékos díjat Baa Dominika (a Kanizsai Vadmacskák SE) kapta. Legjobb férfi utánpótlás játékosnak Simó Bencét, a (ZTE KK) választották. Legjobb felnőtt férfi játékos Szabó Zsolt (ZTE KK) lett, míg a Megyei Bajnokság legjobbja Lovas Dávid (Kanizsa KK). A legjobb edzőnek járó díjat a ZTE KK U14-es csapatával ezüstérmet szerző Németh Csabát választották. A Kosárlabdáért Zala Megyében díjban Dr. Kardos Csaba és Hodola Richárd részesült. 

Zárásként Téczeli Tamás, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője és Ádám József, a Bács-Kiskun Megyei Kosárszövetség ügyvezetője adta át Dr. Villányi Antal elnöknek a gyémánt diplomáját és köszöntötték fel közelgő születésnapja alkalmából. 

2021. július 5. ZTE NKK 
 

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#0 Kiss Virág
#20 Szórád Anna
#30 Péterfi Anna
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#21 Jagodics Lilla
#58 Jurkó Noémi
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg