tippmix
„A kupadöntőben találkozunk!”
2020. február 13.

Ezzel a mondattal zárta szerda este a Sopron elleni bajnoki utáni értékelését Horváth Zsófia vezetőedzőnk. 

Több mint két hét szünet után folytatódott a szezon és ez mindkét csapat játékán meglátszott. Hullámzó volt a játék mindkét oldalon. A mi szemszögünkből nézve voltak periódusok, amikor jól védekeztünk és nagy küzdelemre késztettük a címvédő. Amikor a koncentrációnk alább hagyott, akkor a Sopron rutinos játékosai gyorsan megrázták magukat és eldöntötték a mérkőzést. Vezetőedzőnk részben elégedett lehetett a csapat teljesítményével:

- Gratulálok a Sopronnak győzelemhez, de azt gondolom, elégedett lehetünk a mérkőzés eredményével, ahogy kinézett két hét szünet után a csapat. Nehéz ilyenkor meccset játszani, és a legjobb ellenfelet kaptuk ehhez, mely felkészít minket a következő fontos feladatokra, megmutatta miben kell fejlődnünk. Alapvetően büszke vagyok a csapatomra, mindenki tudott játszani, és jó mérkőzést tudunk játszani. Sok sikert a továbbiakra, a kupadöntőben találkozunk!

A tavaly még csapatunkat irányító és azt bronzéremig vezető Gáspár Dávid, már nem volt annyira elégedett a látottakkal:

-Gratulálok a ZTE-nek! Nem volt egy könnyű mérkőzés, talán annyira szép sem. Fizikális ütközet volt, viszont rossz ritmusban kosárlabdáztunk. Meglátszódott, hogy az elmúlt két hétben nem tudtunk minőségi edzésmunkát végezni, és azok száma sem volt elegendő. Ez meghatározza a játékunkat. 

A padról remekül szállt be a mérkőzésbe Andela Delic, aki 22 perc alatt 18 pontot, közte két hárompontost, 3 lepattanót, 2 gólpasszt és 22 VAL értékelt átlagolt. 

-Nagyon fizikai meccs volt, ahogy azt vártuk. Igyekeztük a legjobbat nyújtani, melyet különösen az első félidőben sikeresen tettünk, de a Sopron minden hibát megbüntetett.

A találkozó nyerőembere Jelena Brooks volt, aki edzőjéhez hasonlóan önkritikusan nyilatkozott. 

-Gratulálok ellenfelünknek a nagyszerű teljesítményükhöz. Kifejezetten fizikális mérkőzés volt, egészen a lefújásig. A két hét szünet után nehéz volt játszani. Sok minden volt, amiből tanulhattunk ma, amiket kijavíthatunk a következő edzéseken. Előre kell néznünk és folytatni a munkát!

2020. február 13. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Vasas Akadémia
 Vasas Akadémia
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2020. március 14. 18.00

Budapest, Pasaréti Sportcentrum

Előző mérkőzés
TFSE-MTK
75
::
:
ZTE NKK
94
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
Horváth Fanni
Horváth Fruzsina
Kovács Georgina
Kuttor Enikő
Horti Dóra
Janis Ndiba
Nagy Dóra
Kirby Burkholder
Preisinger Boglárka
Dömötör Dorina
Keyona Hayes
Jurkó Noémi
Andjela Delic
Közösség
Galéria
Hirdetés
Hirdetés

Támogatók
Webmark
Clean Medic Kft.
Duna Aszfalt
Lasserlsberger Hungária Kft.
Paksa Transport
RAD Roller
ZÁÉV