„A kupadöntőben találkozunk!”
2020. február 13.

Ezzel a mondattal zárta szerda este a Sopron elleni bajnoki utáni értékelését Horváth Zsófia vezetőedzőnk. 

Több mint két hét szünet után folytatódott a szezon és ez mindkét csapat játékán meglátszott. Hullámzó volt a játék mindkét oldalon. A mi szemszögünkből nézve voltak periódusok, amikor jól védekeztünk és nagy küzdelemre késztettük a címvédő. Amikor a koncentrációnk alább hagyott, akkor a Sopron rutinos játékosai gyorsan megrázták magukat és eldöntötték a mérkőzést. Vezetőedzőnk részben elégedett lehetett a csapat teljesítményével:

- Gratulálok a Sopronnak győzelemhez, de azt gondolom, elégedett lehetünk a mérkőzés eredményével, ahogy kinézett két hét szünet után a csapat. Nehéz ilyenkor meccset játszani, és a legjobb ellenfelet kaptuk ehhez, mely felkészít minket a következő fontos feladatokra, megmutatta miben kell fejlődnünk. Alapvetően büszke vagyok a csapatomra, mindenki tudott játszani, és jó mérkőzést tudunk játszani. Sok sikert a továbbiakra, a kupadöntőben találkozunk!

A tavaly még csapatunkat irányító és azt bronzéremig vezető Gáspár Dávid, már nem volt annyira elégedett a látottakkal:

-Gratulálok a ZTE-nek! Nem volt egy könnyű mérkőzés, talán annyira szép sem. Fizikális ütközet volt, viszont rossz ritmusban kosárlabdáztunk. Meglátszódott, hogy az elmúlt két hétben nem tudtunk minőségi edzésmunkát végezni, és azok száma sem volt elegendő. Ez meghatározza a játékunkat. 

A padról remekül szállt be a mérkőzésbe Andela Delic, aki 22 perc alatt 18 pontot, közte két hárompontost, 3 lepattanót, 2 gólpasszt és 22 VAL értékelt átlagolt. 

-Nagyon fizikai meccs volt, ahogy azt vártuk. Igyekeztük a legjobbat nyújtani, melyet különösen az első félidőben sikeresen tettünk, de a Sopron minden hibát megbüntetett.

A találkozó nyerőembere Jelena Brooks volt, aki edzőjéhez hasonlóan önkritikusan nyilatkozott. 

-Gratulálok ellenfelünknek a nagyszerű teljesítményükhöz. Kifejezetten fizikális mérkőzés volt, egészen a lefújásig. A két hét szünet után nehéz volt játszani. Sok minden volt, amiből tanulhattunk ma, amiket kijavíthatunk a következő edzéseken. Előre kell néznünk és folytatni a munkát!

2020. február 13. ZTE NKK

Következő mérkőzés
Ajka
Ajka
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. április 25. 18:40

Rájátszás 9-16. hely

Budapest, Grosics Gyula Általános Iskola

Előző mérkőzés
MAFC BP
81
::
:
ZTE NKK
63
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#21 Jagodics Lilla
#14 Kovács Georgina
#13 Ács Alexandra
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#15 Óházy Julianna
#30 Péterfi Anna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#20 Szórád Anna
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg