A Ceglédet is megvertük
2014. február 23.
A középszakasz harmadik fordulójában a

A középszakasz harmadik körében a Ceglédi EKK csapatát fogadtuk. A PEAC elleni győzelem még élénken élt a lányokban és csak bízhattunk abban, hogy a lendület tovább tart és sikerül a győzelmet kiharcolni. 

A találkozó Horváth Zsófi kosarával indult, majd a második percre már 9-0 át mutatott az eredményjelző. A vendégek első pontjait a rutinos Vilipic szerezte és ezzel megkezdet a felzárkózást a vendégcsapat. A 6. percben kettő pontra feljött a Cegléd, de a csapatunkban először pályára lépő Smiljana Ivanovic duplájával újra lőtávolon kívülre kerültünk. A negyed végére maradt a négy pontos vezetés (18-14). 

A második negyedben is felváltva estek a kosarak, de valamivel mindig előrébb jártunk. A játékrész közepén Jerkovic és Harzovic lendült bele és két perccel a félidő előtt két ponttal át is vették a vezetést a vendégek. De nem tartott sokáig az örömük, mert Mányoky gyorsan elsüllyesztett egy távolit és újra nálunk volt az előny (32-31). A hajrá egyértelműen fiatal irányítónké Fuisz Vikié volt, aki négy büntetőt és egy duplát is elsüllyesztett a vendégek hálójában és ezzel hét pontos előnyhöz juttatta csapatunkat a félidőre (40-33). 

A harmadik negyed Horváth Zsófi kosarával indult, majd egy bírói ítéletet sérelmezett a játékos, akit a játékvezető technikaival büntetet. A 24. percben Ivanovic pontjaival kilencre nőtt előnyünk, de a bűvös tízest nem tudta átlépni csapatunk. Sőt újra magára talált a vendégcsapat és két magas embereinek, Vilipicnek és Jerkovicnak köszönhetően újra közelebb araszoltak hozzánk és a negyed végére egy pontra csökkentették hátrányukat (48-47). 

A záró negyed elején Czukor Tünde villant, majd Varga Zsófi duplájával újra hét pontra meglógtunk ellenfelünk elől (54-47). De nem tartott sokáig a lendület, mert a vendégek légiósainak köszönhetően újra két pontra felzárkózott és nyílttá tette a találkozót (54-52). Ezután Varga Zsófi kapta el a fonalat és egy 8-0 ás rohammal indította a mérkőzés hajráját és tíz pontra növelte előnyünket (62-52). A Cegléd fáradni látszott és ezt kihasználták a lányok és a végére állva hagyták ellenfelüket és magabiztosan hozták a találkozót (74-56).

Nehéz mérkőzésre számítottunk, és a félelmünk be is igazolódott. A hullámvölgyeinket kihasználta a Cegléd. De volt erő a lányokban és átlendültek a hullámvölgyeken és a végén magabiztosan hoztuk a számunkra igen fontos mérkőzést. 

ZTE NKK- Ceglédi EKK 74-56 (18-14, 22-19, 8 -14, 26-9).

ZTE NKK: Török (2), Fuisz (6), Varga (20), Czukor (7/3), Horváth Zs. (12) Csere: Mányoki (7/3), Darida, Ivanovics (13), Vágvölgyi(3), Fritz (4). Vezetőedző: Gáll Tamás.

Ceglédi EKK: Orbán (6), Gorjanácz (3), Hadzovics (17/3), Vilipics (15), Kobolák (3). Csere: Szabó II. P. Jerkovics (12) Filipowicz. Vezetőedző: Áron Balázsné.

Gáll Tamás: - Örülök biztos sikerünknek, még ha győzelmünk csak a befejező negyedben vált biztossá.

Áron Balázsné: - Három negyeden át esélyünk volt a győzelemre, az utolsóban átrobogott rajtunk a ZTE.

Szép volt lányok!

pity

 

Következő mérkőzés
Törekvés SE
Törekvés SE
::
vs
ZTE NKK
ZTE NKK

2024. 05. 11. 14:00

Kocsis Sándor Sportközpont

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
Törekvés SE
67
::
:
ZTE NKK
71
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#30 Péterfi Anna
#20 Szórád Anna
#7 Csalló Jázmin
#58 Jurkó Noémi
#10 Horváth Fruzsina
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#15 Óházy Julianna
#11 Kocsárdi Réka
#14 Kovács Georgina
#0 Kiss Virág
#13 Ács Alexandra
#21 Jagodics Lilla
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg