A BKG csapatának is van miért visszavágnunk
2024. február 17.

Vasárnap 17 órától a női Amatőr NB I Fehér csoportjában a BKG Príma Szigetszentmiklós együttesét fogadjuk. 

Nagyon sűrű a mezőny ebben a csoportban és egy győzelem, vagy egy vereség sokat számít, főleg úgy, hogy négy mérkőzés van hátra az alapszakaszból. Az elmúlt fordulóban remek játékkal győztük le 80-64 arányban a Nyíregyháza együttesét. BKG Príma Szigetszentmiklós ellen is kemény csata várható. A találkozó előtt Kovács Georginával együttesünk csapatkapitányával beszélgettünk:

-Úgy gondolom, elégedetlenek nem lehetünk az eddigi teljesítményünkkel, fiatal csapatunk van, sokszor elég hullámzó a teljesítmény viszont azt érzem, hogy meccsről meccsre fejlődünk,  és igazi csapattá kovácsolódunk. Ebben a bajnokságban egy-egy pillanatnyi forma is rengeteg számít és senki sem mehet biztosra egyik ellenféllel szemben sem.

Közvetlen rivális BKG érkezik vasárnap. A fővárosban szoros meccsen kaptatok ki. Mit vársz a hazai összecsapástól? 

-Az egyik legjobb meccsünkkel kaptunk ki a fővárosban. Elég sok visszajátszóval is fel tudtuk venni a kesztyűt idegenben. Ez a hazai mérkőzés biztosan hasonló kemény lesz, ha nem keményebb, hiszen hazai pályán nem is lehet más a célunk, mint a győzelem. Ha védekezésben megfelelő hőfokon égünk és támadásban koncentráltan és okosan kosárlabdázunk, úgy gondolom le tudjuk győzni a BKG-t és újabb lépést tenni a kedvezőbb pozíció felé.

Eldőlt, hogy az alapszakasz végén a felsőházban folytathatjátok. Mire lehet képes ez a fiatal csapat?

-Egyelőre a következő 4 mérkőzésre koncentrálunk, hogy ezekből kihozzuk a legtöbbet. Ellenünk senki sem mehet biztosra a felsőházban sem, mert csapatként bármelyik ellenfélre veszélyesek tudunk lenni. Célunk természetesen a felsőház legjobb 8 csapata közé kerülés, amihez mindenki tudja a csapatban, hogy mit kell tennie. Merjünk nagyokat álmodni!

A mérkőzés tehát vasárnap 17 órakor kezdődik az Ostoros Károly Csarnoknak, melyen számítunk szurkolóink támogatására is. 

2024. február 17. ZTE NKK 

Következő mérkőzés
::
vs

Rájátszás 9-16. hely

Előző mérkőzés
ZTE NKK
85
::
:
Ajka Basketball
74
Tudósítás
Statisztika
Játékosok
#21 Jagodics Lilla
#30 Péterfi Anna
#15 Óházy Julianna
#5 Szakonyi-Nagy Virág
#11 Kocsárdi Réka
#10 Horváth Fruzsina
#7 Csalló Jázmin
#13 Ács Alexandra
#20 Szórád Anna
#58 Jurkó Noémi
#0 Kiss Virág
#14 Kovács Georgina
Közösség
Galéria
Támogatók
Spalding
Zalaegerszeg